[]

Kadınlar Günü eskiden bu kadar kutlanıyor muydu?

Ülkemizde dahi milli bayramlarlardan bile daha fazla ses getirdi, hayatımda gördüğüm en çoşkulu özel gün kutlaması oldu diyebilirim ülke genelinde. Elbette çok iyi bir gelişme, kadının böylesine üçüncü sınıf görüldüğü inanç ve kültür coğrafyasında umarım kadın erkek eşitliği yavaş yavaş sistemleşir.

2010'larda bile bu kadar gündem olduğunu hatırlamıyorum, hele 8 Mart 2004 günü, bu kadar reklam bile yoktu. Bu kadar fazla gündemde olması sosyal medyanın etkisi midir yoksa aslında her yıl mı böyleydi?


 
Bugün benim de dikkatimi çekti. Önceki yıllarda sevgililer günü ve anneler günü gibi bir pazarlama günüydü. "Kadınlar gününde sevdiklerinizi şımartın." şeklinde reklamlar olurdu. Bu yıl şirketler kadın cinayetleri, çocuk istismarı ve kadın hakları için hazırlanmışlar. Sosyal sorumluluk mu desem kamuoyu baskısı mı desem bilemedim ama iyi olmuş. Akşamüstü Starbucks'ta bir grup arasında "emekçi" kadınlar tartışmasına bile şahit oldum.


  • Lim5  (09.03.18 01:55:35 ~ 01:58:12) 
ülkemizde kadına şiddet, kadın cinayeti, cinsel suçlar giderek arttığı ve ata erkil toplum kafası son yıllarda sürekli pompalandığı için herkes daha duyarlı olmaya başladı bence.


  • suicides underground  (09.03.18 09:31:22) 
son yillarda kadinlara yonelik saldirilar ve dinci kusatmanin buyuk payi var. buna karsi "biz buradayiz" demek istiyorlar.

ote yandan "kadinlar gununu kutladigini gosterme" sevdasi da var.
  • tabudeviren  (09.03.18 09:44:42) 
önce uzun uzun yazdım sonra sildim tek cevabım var

feminizm çok sükse yaptı son senelerde.
  • kablelvuku  (09.03.18 09:51:11) 
malesef ne kadar canımız acırsa o kadar tepki veriyoruz. kadına şiddet, taciz, tecavüz arttı mı bilmiyorum ama daha görünür olduğu kesin. bundan dolayı tepkiler de daha keskin olmaya başladı gibi geliyor bana da artık.


  • kronik  (09.03.18 12:44:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.