[]

Adalarda bisiklet sürmek tehlikeli midir?

Baya düşen kaza yapan filan oluyormuş yokuş varmış? En güvenli ve rahat ada hangisidir bisiklet sürmek için İstanbul'daki dört büyük adadan? 7-8 senedir hiç sürmedim bisiklet o yüzden yaza doğru kafa dağıtmak için gitmeyi düşünüyorum ama kafayı dağıtmayalım da yanlışıkla.




 
sorun değil değer bence. yavaş gidersiniz ne olacak. inanılmaz bir deneyimdir. ben geçen seneydi sanırım 1 kere yaptım. yetti.


  • ozdek  (01.03.18 21:45:02) 
Büyük adada problem yok bence, sadece atlar biraz korkutuyor.


  • red g  (01.03.18 22:05:12) 
Büyükada'da kız arkadaşımla bisiklet kiralamıştık. 2miz de sporcu değiliz. 10 yaşlarımızdan sonra seleye değmedi götümüz.

Hiç bir sorun olmadı.
  • nickini vermek istemeyen uye  (01.03.18 22:06:54) 
Acemiysen evet, değilsen hayır. Adanın bir yarısı felaket kalabalık diğer yarısı oldukça sakin.


  • harvey  (01.03.18 22:07:22) 
Kız kardeşimin Edirne den bir arkadaşı Büyükada da bisikletten düşmüştü helikopterle kartal arşt. yoğun bakım..maalesef vefat etmişti
Bu olaydan bağımsız en küçük kız kardeşimle bisiklete binmeye gitmiştik kardeşim hızlıca yokuşu alırken atla burun buruna geldi at şaha kalktı da kardeşimi ezmedi ben orada öldüm sandım sanki zaman dondu at havaya kalkmış ve kardeşim atın ayaklarının altında o sahne o an geçmek bilmedi eşim de vardı aklımıza geldikçe buz keseriz
Temkinli olmakta fayda var
İstanbul a baharın gelmesini sadece bu yüzden isterim adalarda bisiklet sürmek..
Yoksa kış insanıyım yağmur çamur kar kış sis pus benim havalarım
  • esmeralda  (02.03.18 00:03:54 ~ 00:07:06) 
bizimkiler de kaza yapmıştı, ya... dikkat etmek lazım.


  • e haliyle  (02.03.18 00:05:28) 
Bence adalar bisiklet sürmek için en güvenilir yer. Doğru düzgün araba yok, atlar da senden benden daha alışkın. Sessiz bir yer olduğundan geleni gideni göremesen bile önceden duyabilirsin. Yalnız şu var, kiralık bisikletler içler acısı. Çoğu bakımsız, ağır bisikletler, habire zinciri atar, birsey olur. Sürerken sorunla karşılaşabilirsiniz yorucu olabilir. Adaya bisiklet götürmeye izin veriliyor mu emin değilim ama imkanınız varsa kendinize ait bisikletle gidin. Ben Büyükada yerine Heybeliada'ı daha keyifli bulmuştum orayı tavsiye ederim.


  • burka  (02.03.18 00:15:09 ~ 02:45:05) 
Sporcu değilsen zor, hep yokuş hep yokuş. Millet gaza gelip kiralıyor sonra bisikletleri eliyle sürüyor :)


  • vendorth  (02.03.18 00:15:12) 
@Esmeralda korktum açıkcası bu mesajdan sonra ve kesin olarak vazgeçtim. Gerçekten de tehlikeli olabilirmiş, uyardığınız için teşekkür ederim.


  • siyah giyen adam  (02.03.18 00:54:16) 
Gençliğim adada bisiklet sürerek geçti. Bir kere bile tehlikeli bir durum yaşamadım ve burada yazılanları okuyunca şok oldum açıkçası. Bu kadar kaza yapan oluyor mu ya?


  • chavezding  (02.03.18 01:17:07) 
Adalar'da birkac kere bisiklete bindim. Bir tanesinde zor bir durum yasadim. Heybeliada'da kiralamistik bisikleti. Ben de iki hafta oncesinde ayagimi burkmustum ve yeni iyilesmistim. Bisikleti alirken kontrol ettik ve frenler tutuyordu. Birkac saat sonra buyuk bir yokusta inmeye baslarken freni siktim ve fren teli koptu. Ki oyle guclu bir elim yoktur. Dik bir yokus oldugu icin de asagiya dogru kontrolsuz hizlanmaya basladim. Herkesi gectim, millet arkamda kaldi, donup kaldilar. On fren tutmadi. Ben de "Olecegim asagiya kadar herhalde" dedim. Ayaklarimi yere koyarak kendim yavaslatmaya calistim ve asagida viraji alamayip ormana daldim. Ayaklarimi biraz daha sert bastim, ormanin yokus bir yerine cevirince bir sekilde yavaslamayi basardim. Uygun bir yere kendimi attim. Inip baktigimizda paslanmis bir yerden dogru telin asinmis oldugunu ve oradan koptugunu gorduk. Ayagimdaki spor ayakkabi ve corap eridi, ayaklarim yuzuldu. Kendimi yere attigim taraf biraz curudu. Bir sure ayaklarimin ustune basamadim. Burkuk ayagim birkac ay sis kaldi ve topalladim.

Uc kereden birinde boyle oldu ama benden baska kimseye de bir sey olmadi. Kaza orani dusuk ama cok cok dusuk de degil. Yine kendi bisikletimle giderim ama oradan kiralamam sanirim.
  • aychovsky  (02.03.18 02:15:38 ~ 02:20:13) 
Yokuş inerken fren yapmayı bilen biriyseniz pek sorun olmaz, gaza gelip yokuşları hızlı inmeyin. SÜrekli frende inin, bilmediğiniz bisiklette süpriz yaşamayın.

Bisiklet kiralarken kaliteli bir şey alın, frenlerini kontrol edin.
  • John Bloor  (02.03.18 09:50:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.