[]

Post Rock nedir?

Daha önce böyle bir tür olduğunun farkında değildim. Şu ana kadar Rock türüne özel bir ilgim olmadı, grupları ya da sanatçıları ya da türleri bilmiyorum. Diğer müzik türlerinden de sadece yerli klasikler ile yabancı klasiklerin belli başlı eserlerinden ibaret özel müzik ilgim. İngilizce bilmediğim için Pink Floyd hariç denediğim hiçbir grup keyif vermedi anlamlarına erişemediğim için.

Neyse geçen Spotifyde şu parçaya denk geldim youtu.be ve tıpkı Remembrance gibi youtu.be etkisine kapıldım. Fakat Rememb daha çok geçmiş ve şimdiyi anımsatırken All is Violent sadece geleceği hatırlattı, bu yüzden daha etkileyici geldi. Dinlerken kendimi Büyük Biraderlerin, makinelerin hüküm sürdüğü diyarların, dünyanın karanlığına büründüğü uzak geleceğin dünyasında buldum. O güzel post apocalypitc dönemi ölmeden önce yaşamak en büyük hayalimdir, keşke kıyamet gibi bir şey olsa bu müzik bana bunu yaşattı. 3.10 ile başlayan kopuş ve 3.30 ile birlikte müzikal Nirvanaya ulaşan bir şey, yaşamdan ölüme geçiş sanki ya da tam tersi.

Bu müziğin yer aldığı albümü dinleyerek hayatımda ilk defa bir albümü tamamen dinlemiş oldum. Post Rock bu mudur yoksa daha mı fazlası? Mümkün mertebe fazla söze yer vermeyen Post Rock türünden müzik tavsiyenize açığım, bu müzikte de gördüğümüz üzere söz kuru kalabalıktır müziğin yanında. Fakat ön yargılı değilim çok fazla istisnayla karşılaştığım için, sözlü de olabilir.

 
no clear mind, expolosion in the sky, mogwai, godspeed you black emperor

edit: slowdive'ı sevme ihtimalin de var. hatta low, mono, tool.
  • kahoan  (27.02.18 01:26:18 ~ 01:30:12) 
Bunun da türü nedir bilmiyorum ama gerçekten çok güzel youtu.be

Eğer gelip geçici bir mod değilse sanırım bunlara en yakın tür diyebilirim kendi favori türüm.
  • siyah giyen adam  (27.02.18 01:26:32) 
No clear mind de çok iyiymiş, expolossion ile birlikte listeme ekledim.

Gruplardan da açtığım ilk şarkıda nefesim kesildi. youtu.be Aman Allahım bu ne biçim bir şeydir. Hiç abartıyorum nefesim kesilecekti neredeyse. Güneş yok, her yer puslu karanlık, mezarlık dolu, yarasalar etrafta uçuşuyor ve deccalin gelmesini bekliyor sanki.

Müzikleri dinlemekten kulağım ağrıdı bağımlılık resmen. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
  • siyah giyen adam  (27.02.18 01:47:51) 
Yerli önerisi
Kafabindünya

eksisozluk.com
  • bass solo take one  (27.02.18 01:52:43 ~ 01:52:57) 
yerli gruplardan:
www.youtube.com

bunu dinlemeden önce bir de Laika'nın hikayesini okuyun öyle dinleyin.
  • kozmosta bir nokta  (27.02.18 02:24:19) 
Atmosfer müziğidir post rock. Ayık kafayla uçurur insanı. Magyar posse diyorum ben de. youtu.be

6 numara da çok iyidir. Albümde şarkı adı yoq.
  • hasmetizm 2046  (27.02.18 08:42:01) 
www.youtube.com

dinlediğim en iyi post rock parçası ve grubu sanırım. Neden hala keşfedilmediğini de anlayamıyorum.

*shels - journey to the plains
  • rahip janick  (27.02.18 09:12:17) 
russian circles dinle.
bu şarkıya da çok fazla sarmıştım bir ara:
year of no light - persephone
  • dedimmidemedimmi  (27.02.18 10:30:53) 
kaliteli post rock eserine denk gelmek zor. genelde albümlerin 1-2 parçası iyi geri kalanı birbirine benzer şarkılarla dolu. piyasa da böyle aslında, bütün şarkılar birbirine benziyor gibi geliyor bir süre sonra.

bir çok insan burada belirtmiş, mogwai, sigur ros vb gibi babaları. ek olarak aşağıda aradan sıyrılabilmiş bir kaç grup ve parçayı da önerebilirim.

toundra - magreb
monkey3 - icarus / bunun solosu baya iyi 3:30-6:00 arası kısım
pg.lost - crystalline


ef, maybeshewill gibi gruplar da hiç fena değiller.
  • givemesomesubstance  (27.02.18 10:35:16 ~ 10:40:07) 
son dönemlerde sleep party people'ı beğeniyorum. dream pop-post rock arası bir türleri var.

www.youtube.com

ama bana göre hala en kral post-rock grubu sigur ros'dur. hangi müziği dinlersen dinle, sigur ros mutlaka dinlemelisin. kendi başına aşmış bir müzik.

www.youtube.com
  • sir gawain  (27.02.18 11:33:41 ~ 11:35:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.