[]

Eşcinselliği doğal gösterme çabaları?

Günümüzde eşcinsellik adeta bir din gibi, eleştirilemez tartışılamaz sorgulamaz bir hâl almaya başladı. Yakın gelecekte LGBT temalı bir Distopya dünyasında bulabiliriz kendimizi. Bu soru yüzünden burada linç edilmekten çekindiğimi belirterek konuya gireyim dedim o yüzden, öncelikle homofobik değilim. Kişisel her türlü iradesel özgürlüğü savunurum. Fakat bu durum yani eşcinselliği fazla popülerleştirmek, hatta haterodan daha doğal ya eş değer bir ilişki haline getirmeye çalışmak bana ters geliyor. Tanrıya ya da herhangi bir dine dayanarak değil, doğaya dayanarak ters geliyor.

Genel yargı: Erkek erkeğe ilişki çok doğaldır çünkü doğada da görülür!!!

Şimdi evrimağacı gibi siteler bile bunu ölümüne savunuyor. Eğer benim yanlışım varsa düzeltin ki yanlışımdan ve bu önyargımdan döneyim. Eşcinselliğin doğada görülen doğal bozukluk olduğunu çekinerek ve linç edilmekten korkarak ifade etmek istiyorum burada, neden böyle düşündüğüme dair birkaç son derece "sığ" olarak tepki görecek gerekçeyle örneklendireceğim. Mesele bunları savumak değil, hatalı bir mantık varsa onu düzeltmek, böylece dediğim gibi ön yargım zamanla bitecektir.

"Eşcinsellik çok doğaldır çünkü doğada da görülür!!!"

1:

Ben de diyorum ki, anne köpekler bazen yeni doğurduğu 4-5 yavrusunun tamamını diri diri yiyebilir. Yiyorlar da, bazen yavru hasta olduğu için, bazen öteki yavrulara süt sağlamak için, ya da insan eli değdiği için ciddi ciddi bir anne köpek doğurduğu yavrusunu kelimenin tam anlamıyla iğrenç (?) bir şekilde diri diri yiyor. Ama tamamen içgüdüsel bir şey, yargılamak doğru değil.

Öyleyse bir kadın yeni doğurduğu bebeğini falanca sebepten dolayı yiyip, "içgüdüm öyle istedi, hem doğada da görülüyor bu" diye açıklama yapsa, evet sığ bir örnek olabilir ama mantık olarak baktığımızda madem doğada görülüyor öyleyse neye göre yargılayabiliriz?

2: En bilinen örnek, doğada hiç az olmayan ensest ilişkiler söz konusu olabiliyor. Peki ensest de doğada görüldüğü için doğal mı? Ayrıca LGBT normal bir şeyken ensest neden ahlaksızcadır dine inanmayanlar için? Karşılıklı istek ve sakat doğurmayı önleyecek korunma varsa eşcinsellik ile ensest arasındaki etik fark nedir?

3: Doğada görülen her şey insan yaşamı için yüzde yüz doğal mıdır? Söz gelimi doğadaki şiddet, temel içgüdüden kaynaklanan vahşet ve daha birçok şey, doğada görülmesi bir şeyi olması gereken mi yapar?

4: Doğada görülen doğal bozukluk olmasa, eşcinsellik yoluyla üremek mümkün olmaz mıydı? Yani evrim sonucunda üreme denilen faaliyet tüm hayvanlarda dişi ve erkek tarafından ortak olarak mümkün olmuş. Ve üremek doğanın asıl amacı haline gelmiş. Doğada cinsellik yani cinsel zevk sadece bir yan etki, tıpkı içilen ilacın yan etkisi gibi o da üreme güdüsünün evrimsel süreçte gelişen yan etkisi.

Peki doğadaki nedensellik, eşcinselliğe geçit verseydi, onların nesillerini kendi kendine devam ettirme olanağı olmaz mıydı?

Antitez 5: Doğuştan geldiğine şüphe yok fakat her doğuştan gelen sırf doğuştan geldiği için olağan mıdır? Ancak tedavi kısmına girmiyorum çünkü bunu yanlış buluyorum, eğer hateroseksüelliğin aykırı olduğu bir dünyada hatero olarak doğsaydım ve büyüdükten sonra beni ameliyatla eşcinsel yapmak isteselerdi, bu korkunç bir vahşet olurdu hiç şüphesiz. O yüzden eşcinsel özgürlüğü daima olmasıdır, kimsenin özeline karışılamaz ve karışmak da etik değildir zaten. Ama böyle yok doğalın da doğalı, yok çok popüler çok hoş gibi vıcık vıcık söylemlerle sempati ekeyim derken antipati ekmek, yanlış geliyor nedense.

 
bahsettiğin şeylerin çoğunun başkasına zararı var. eşcinselliğin yok. ensestte de -genelde- bakım ilişkisinin istismarı olduğu için ahlaksız. eğer istismar yoksa o da ahlaksız değil bence. bi şeyin doğada olması da doğal olması için yeterli. doğal iyi demek değil kötü demek de değil.


  • ghilleinthemist  (16.02.18 01:48:07) 
şu soylem bir defa yanlış: doğada var normal,bu da normal gibi bir argüman yok. doğal değil diyene, fi tarihinde verilen bir cevap dillere pelesenk olmuş sadece.

dinler de eleştiriliyor, tartışılıyor; her şeye rağmen rte de, atatürk de... yok öyle bir şey; o tartışılamaz, bu eleştirilemez diye. bakın tartışıyoruz nitekim.

linç falan edilmezsiniz merak etmeyin. linç edilen eşcinseller... ailesi ya da birlikte olduğu kişiler tarafından ya da milliyetçi/dinci namus bekçileri tarafından! burada edilecek iki çift "eleştiri"ye linç demek, yavru bir sokak kedisi gördüğünde onu sırtlan sürüsüne benzetmek gibidir. come on... bu linç değil.

"doğada var normal, o yüzden bu da normal" gibi bir açıklama saçma olduğu için, bunun üzerine 1: 2: ... diye yazmaya da gerek yok. hepsi gereksiz.

isteyen istediğini sevsin.
isteyen istediğiyle sevişsin.
isteyen istediğiyle evlensin.
yeter ki iki taraf da reşit olsun ve karşılıklı rıza olsun. bitti.

günahsa, günahları kendilerine. suçsa, cezası kendilerine. ayıpsa, ayıbı kendilerine.

ne popülermiş arkadaş bu eşcinsellik. gören de memleketteki her eşcinsel kerimcan ve bülent ersoy'dan ibaret sanır.

bu cahil, kıro, faşo, yobaz memlekette hep beraber yaşamıyor muyuz arkadaşlar?

lincin bizatihi kendisine dair onlarca olay varken önümüzde, affetme dilersen, "linç" kelimesi üzerinden ironi yapma hakkın yok. yazıktır, yiten canlar var.
  • runagain  (16.02.18 01:54:11) 
Sene olmuş 2018 millet neleri tartışıyor. Tuğla kadar yazmış bir de.


  • bos gezenin bos ustasi  (16.02.18 02:01:09) 
başkasının hayat tarzını bu kadar irdelemendir doğal olmayan.

Eşcinsellik doğaldır, bunu dert eden doğal değildir.
  • facebook  (16.02.18 02:02:16) 
Normal diye bir şey yok. Mesele özgürlük meselesi. 100 yıl önce "hadi canım kadın hakkı mı olurmuş, otursun evinde" diyen, 200 yıl önce köleliği savunan adam nasıl çağdışıysa bugün doğal değil/normal değil goygoyu yapan da aynı seviyede. Dünya değişiyor aq açın gözünüzü ya.


  • doxanikee  (16.02.18 02:10:36) 
eşcinsellik doğal ama normal değil. dediğin gibi çocuk yapamıyorlar mesela.
örnek vermek gerekirse albinolar, doğal mı, doğal. normal mi? normal değil.
peki ne yapıcaz albinolar normal değil diye yaşamlarını mı kısıtlayacağız. saçlarını kaşlarını boyamadan dışarı çıkamazsın mı diyeceğiz. eşcinsellik de öyle. hayatlarını istedikleri gibi yaşamalılar.
  • herhaltibiliyoring  (16.02.18 02:15:20 ~ 02:16:29) 
Bence argümanlarınız haklı, ancak politik doğruculuk moda ve daha sağlam argümanlarla bile gelseniz modaya uyanlar konuyu saptırarak sizi haksız çıkaracaklardır.


  • taktikmaktikyokbambambam  (16.02.18 02:18:28) 
Heteroseksüel*

Her canlı ile de bir tutulmamak, kendi gruplarımız üzerinden incelemek gerekli. Biraz o hayvandan biraz bu hayvandan bahsetmek mantıksız. Sıcaklığa göre cinsiyeti değişen, erkeği hamile kalan, su altında yaşayan, uçabilen vs. canlılar var. Her birinden işine geleni seçmek sağlıklı bir tartışma değil. Yanlış bir davranış. Zaten "böyle bir şey anormal ve sapkınlık, doğada böyle bir şey yok" denildiğinde, doğada da olduğu söylenmiş. Konu bu.

Dinler, kararlar, ideolojiler, kişiler vs. hepsi tartışılabilir ve eleştirilebilir şeyler bu arada. Bir şeyleri tartışmaktan çekinmeyin. Tartışmak iyidir, tartışma kültürüne sahip olmamak ya da bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak kötüdür. Yani onlar gibi, eşcinsellik hakkında da düşüncelerini belirtebilirsin. Yeter ki kendi görüşünü sorgusuz doğru kabul edip, "norm" olarak dikte etmeye çalışmayın. Sonra anaerob bakterilerin, "oksijenli solunum doğal değil, bakın biz oksijen kullanmıyoruz" demesi gibi oluyor.

1-) İnsanlar istedikleri şekilde besin ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Besleyemecekleri zamanlarda veya protein eksikliği içinde kaldıklarında ise çocuklarını "cami avlusunda bırakma" klişesi başta olmak üzere evlatlık olarak başkalarının alacağı yerlere bırakma ya da öldürme yoluna gittiklerini biliyoruz. Dehşet başlığı altında çocuğunu tuvalete atan, çöpe atan duymadık mı sanki?

Bu mevcut durum. Bundan 150 bin yıl önce bu sorunları yaşadığımızda ve evlatlık vermek ya da başkasının bakabileceği büyük topluluklar oluşturmadan önce o bebekler ne oluyordu sence? İnsan etinin yendiği kabileler var. Onları geçtim. Çin'de cenin ve köpek yeme gibi şeyler lezzet sebepli mi çıktı yoksa benzer koşul olabilecek bir kıtlık döneminde mi? Bu madde ile ilgili bir sorun görmüyorum.

2-) ensest doğada her canlı türünde görülen bir şey değil. Ensestteki birincil sorun üreme sonucu hastalıklı bireyler doğması. İkincil sorun ise bireylerin aile içinde sahip oldukları statüleri kullanarak)l/onlardan faydalanarak ensest için zemin oluşturması. Buna kardeşine tecavüz eden de dahil, baba, anne, amca, dayı vs. gibi gelişimde, doğru-yanlış ve normalleri belirleyen bireylerin özellikle yaş farkı ve psikolojik etkilerinin de sonucu ile "görevi kötüye kullanma" yoluna gitmesi. Yani anlatmak istediğim anlaşıldı sanırım.

Kaldı ki eğer tüm insanlar Adem ve Havva'nın soyundan geldiyse daha 1. dakikada Kabil, Habil'i öldürüp kız kardeşlerini almadı mı? Bütün insan soyu enseste dayanıyor o hikayede. Aynı şekilde evrim teorisinde de bir anda ortaya milyonlarca insan çıkmıyor. Nüfus artması sürecinde ensest mutlaka olmuştur. Bazı duygular ve kurallar geçen yıllar içerisinde ortaya çıkıp yerleşmiş oluyor demek bu. Belki nüfus olarak sokak köpekleri ile karşılaştırılacak kadar az olsa enseste bakışımız farklıydı. Bu sağlıklı bir argüman değil.

3-) Bu bakış açısı, dediğim gibi saçma bir bakış açısı. Her şeyi ama her şeyi almak zorunda değilsin. Yaptığın şeyin bir karşılığı olması, o gruptaki her şeyi alacaksın demek değil. Futbolda forvet diye bir mevki var diye, bütün futbolcular forvet olsun diye beklentin var mı ya da bütün oyuncular ileri çıkıp, savunmayı ve kaleyi boş bırakıp gol atmaya çalışsın diye bekliyor musun?

Doğada şiddet, vahşet insanlar arasında olana göre çok ama çok daha az. Bugün başka bir insan seni, onu solladın diye öldürebiliyor. Öte yandan göç sırasında kendisinin önüne geçti diye başka hayvanı öldüren hayvan duymadım ya da görmedim ben. Vahşet budur. Etçil bir hayvanın, karnını doyurmak için avlanması vahşet değildir.

4-) Doğada eşeysiz üreyen canlılar var. Hem de sayı olarak bakacaksak saniyede gerçekleşen eşeysiz üreme sayısı, eşeyli üremeden çok daha fazla. O zaman o mu "normal"? Hadi bölünerek çoğalalım o zaman. Kaldı ki eşcinsel bir çiftin birlikteliğinde amaç üremek değil. Bunu düşünen herhangi bir eşcinsel çift olduğunu sanmıyorum. Olaya salt olarak cinsellik olarak bakacaksak yine dünya üzerindeki cinsellik temelli eylemlerin herhalde %3-5'i üremek için diyebiliriz. O zaman üreme amaçlı olmayan bütün birliktelikler anormal olarak sınıflandırılmalı. Birçok inanışa göre de öyle zaten.

5-) Burada varılmak istenen ne anlamadım. Doğuştan gelen ve tedavi edilebilir hastalıklar var. Doğuştan geliyor olması onu "normal" yapan şey değil. Doğuştan geldiği belirtiliyor ki birileri çıkıp "eşcinsel distopya" gibi bir korku yaşamasın. Yani LGBT bireyler vardır. Hakları savunulmalıdır. Rahatça gezebilmelidirler diye düşünüyorum ama bu düşüncelerim beni heteroseksüellikten hiç uzaklaştırmadı. Başka erkeklere yönelik bakışım hala aynı. "ooo eşcinsellik yaygınlaşıyor o zaman ben de gideyim bir erkekle olayım" diye hiç düşünmedim mesela. Çünkü doğuştan geliyor yönelim.
  • nawar  (16.02.18 02:25:35) 
bu gidişle lut kavmine döneceğiz. eşcinsellik normal değildir.


  • elvedui1  (16.02.18 02:57:11) 
eşcinsellik akıl hastalığı diye kabul edilmemeye başlandı son yıllarda. belki son 40 yıl...

www.radikal.com.tr

neden seçilim vasıtasıyla elenmedi bu kadar eşcinsel? evrimağacı'nda bir yazı var bununla ilgili ama aşırı zorlama bir yazı.

doğal bir şey değil.

türkiye'de en çok eşcinsel komşu istenmiyor bu arada. ek bilgi.
  • ya ben lan neyse  (16.02.18 03:04:56) 
@tomcruise: ota boka homofobik diyorsunuz lan. sen de homofobikfobiksin. ben senin kurtulmamanı diliyorum bu hastalıktan.

ben 30 yaşında erkeğim. bana bugün eşcinsel deseler zerre umrumda olmaz ki yaşadığım birkaç olay var. ama eşcinselleri de sevmiyorum. neden homofobik oluyormuşum? benimki gıcıklık. ugg giyen kızlara gıcık olunca uggfobik mi oluyorum? sen araştırmacı bilim adamı mısın?
  • ya ben lan neyse  (16.02.18 03:11:05) 
Soruda bu kadar debeleneceğine keşke şu mantık hatasını bilseydin:

(bkz: argumentum ad naturam)

Yani, bir sey dogada var diye bu onu hakli da haksiz da kilmaz. Alakasizdir.yani, evrim agaci haksiz.


2) ensesti zaten sakincali bulmuyor kimi ateistler (korunuldugu surece)


www.youtube.com

4) var zaten bu, eseysiz ureme sayilabilir. Yani, escinseller ciftleserek ureyebilseydi, tek bir escinsel de kendi basina hamile kalabilirdi muhtemelen ve kendisinin kopyasi bir sey olurdu. Bu da eseysiz ureme oluyor.

Mesela bak:



www.bbc.com
  • midilli35  (16.02.18 03:34:43) 
  • zwiegesprach  (16.02.18 09:01:13) 
Reşit ve karşılıklı rıza olduğu müddetçe isteyen istediğiyle beraber olur.
Ben doğal gösterme çabası demeyeceğim, ama ideal gösterme çabası olabiliyor bazen, ki buna ben de karşıyım. Evet isteyen istediğiyle beraber olur ama ideali olarak bunun gösterilmesini ben doğru bulmuyorum.
Ha ideal nedir diye ayrı bir koldan da tartışma açar isteyen.
Örneğin okul kitaplarında artık sıkça boşanmış çiftlerin çocuklarının hikayeleri anlatılır oldu. Bazen dram şeklinde bazen de günlük hayatın bir parçası olarak. Büyük şehirlerde artık her sınıfta anne-babası boşanmış çocuklar var. Bizim bunu hayatın bir parçası olarak görebilmemiz açısından bu kitaplara ihtiyaç var. Ama ideal boşanmış aile değil. Dolayısıyla bir dönemde 1-2 kitap bu kurgu üzerine giderken bunu dengeleyen mutlu aile öyküleri de olmalı. Eğer mutlu aile öyküleri dinlemek bu çocukları üzecek diye bundan vazgeçersek doğru olmaz.
Bunun gibi bir şey demek istiyorum.
  • SiyamkedisiZorro  (16.02.18 09:36:22) 
Evrim agacini cok abartiyorsunuz. Onlar da farkinda olmadan ahlakci insanlar. Ornegin bekar bir bilim insani icin gecen haftalarda "hala bekar" ifadesinu kullanmislardi. Sanki benim merak ettigim kadinin evli olup olmadigiydi. Iste kadin bekarsa bilim yapiyorsa evli olmamasi yazarinin hemen dikkatini cekmis.

Bir de bu salak tartismalar aslinda escinsellik dogl degildir oyleyse onlari dislayalim ama once onlarla Tarlabasi'nda birlikte olalim sonra da oldurelim akimina zemin olusturuyor. Dogalsa bize ne degilse bize ne? Onlar senin sevgilinle fantezilerine karisiyor mu? Sen de onlarinkini dogal ya da dogal olmayan seklinde siniflandiramazsin.
  • Traveller  (16.02.18 09:43:05) 
İsteyen istediğini yapsın, kimsenin yatak odası ile ilgilenmiyorum lakin bu doğaldır, normaldir demek saçmalık.

Legalize etmeye gerek yok.
  • attila  (16.02.18 09:58:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.