[]

Aslanlarla kediler arasındaki davranış benzerliği

Aynı aileden geliyorlar tamam ama davranışlarının bile bu kadar benzemesine şaşırdım. 0.35 de aslanın yaptığı pusu hareketini sokaktaki kedilerde defalarca gördüm youtu.be

Öyleyse zamanında bizim sokak kedileri de aslanlar kadar vahşiydi? Ya da günün birinde tekrardan vahşiliğe evrilecekler fakat bu mümkün mü bilmiyorum? Vahşi olup da evcilleştirmek mümkün, aslanlar evcilleşebilir uzun çaplı süreçte peki evcilleşmiş olan hayvan türleri tekrardan vahşileşebilir mi?


 
Bence her ikisi de olabilir. Evrim hakkinda hicbir sey bilmiyorum, salladim.


  • stavro  (10.02.18 22:47:20) 
kediler zaten vahşi. sadece insanlarla yaşamaya alışmışlar. geçen ay benim kedi neredeyse gözümü kör ediyordu. belki aslan gibi bir lokmada öldüremez ama çok feci şeyler yapabilir.


  • dedimmidemedimmi  (10.02.18 22:50:11) 
  • qobel  (10.02.18 22:50:33) 
@qobel abone oldum güzel kanalmış baya. Korku filmi gibi kedi mübarek. :)


  • siyah giyen adam  (10.02.18 23:14:31) 
doğal seçilim insan eliyle yapılırsa ne olur?

güzel bir deney
www.youtube.com
  • halanne  (10.02.18 23:25:31) 
Kediler zaten vahşidir ve evcilleşmesi zordur aslında. Bir köpek gibi eğitilemezler. Kedilerin evde sıkıntı çıkartmamasının sebebi tuvalet alışkanlığıdır ki bu aslında doğada da yaptıkları bir şeydir, çişini kakasını saklar bu hayvanlar.

İstediğin kadar iyi eğit yine de bir kediye favori mamasını elinle verirsen ısırır veya cırmalar. Aynı şey iyi eğitilmiş bir köpek için geçerli değil.

Ayrıca Avustralya'da bu kediler bildiğin vahşi doğaya ayak uydurmuş biçimde ekosistemde yaşıyorlar. Zamanında beyaz adamın gemilerinde gelmiş doğaya karışmışlar. Dingolar da aynı şekilde.

Ve evet hemen hemen bütün kediler(ev kedisi, aslan, kaplan, çita, jaguar vs) catnip sever, purring denen murlamayı yapar, predatördür, kısa sindirim sistemine sahiptir, genel fizyolojik özellikleri benzerlik gösterir. Hepsi patiden terler mesela.
  • bos gezenin bos ustasi  (11.02.18 01:58:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.