[]

Devlet Tiyatrosu gişeden bilet almak

Merhaha, aklımda takılı kalmış dahası içime oturmuş dert edindiğim şeyi merak ediyorum. Bundan yaklaşık 2 sene önce fakat dün gibi hatırladığım günde, Profesyonel adlı oyuna bilet alabilmek için gişenin açılmasından 1.5 saat önce yani 8.30 sırasında Küçük Sahne gişesinin önünde beklemeye başlamıştım sırayı. Saat 9.30 a doğru hafiften kalabalık arttı, 10 da ise kuyruk oluşmuştu. Biletleri alma vakti geldiğinde gişeci sırayla ama rastgele koltuk numarasıyla biletleri satmaya başladı. Sıra seçemiyor muyduk dediğimde bir de bu kadar kalabalık varken sırasına göre mi vereceğiz tarzında ters bir cevap vermişti orta yaşlı bir herif. Sonuç olarak belki de benden 1.5 saat sonra gelenler oyunu en ön orta sıralarda izledi ve ben en arkalardak köşede bir yerde izledim, üstelik Küçük Sahne nin zemini dümdüz olduğu için boyunlardan kafalarda doğru düzgün göremedim, haliyle oyundan hiç zevk almadım ve buymuş abarttıkları oyun mo moduyla çıktım bitişte.

İnternetten satın alırken koltuk numarası seçme imkanı varken gişeden niye yok ben onu merak ediyorum? Gerçekten de içime oturmuş bir olay, yediğim en büyük devlet kazıklarından biri. Açık şekilde adaletsiz bir sistem fakat bu olaydan sonra bir daha asla gişeden bilet almadığım için her yerde her zaman sistem mi böyle yoksa o anlık gişecinin keyfine göre bir şey miydi bunu bilmediğim için bir şey diyemiyorum tam.


 
Herkese istediği yerden satsa oyuna yetişebilir miydiniz?

Cevap evetse adam gıcık
Hayırsa işini yapıyor işte düzgünce.
  • mezarkabul  (10.02.18 09:01:52) 
Artık internet o kadar yaygın ki gişeden bilet alanlar genelde son dakikada afişi görüp dur izleyeyim şunu modunda olan kişiler ve sizin bu kişilere ulaşmanız samanlıkta iğne aramak gibi. O yüzden direk gişe görevlisine sorarsanız, erdemli bir insansa meslektaşını körü körüne savunmak yerine doğruları söyleyecektir. Gördüğüm kadarıyla cevap hoşunuza gitse de gitmese de içiniz rahatlamış olacak, adeta karma listesinden bir madde silmiş my name is Earl'deki Earl gibi olacaksınız. Buna değer.


  • onemoremile  (10.02.18 09:36:41) 
Ben Üsküdar Tekel Sahnesi'nden yer seçerek bilet aldığımı hatırlıyorum ama biletler satışa çıktıktan birkaç saat sonra aldığım için sıra falan yoktu. Satışa çıktığı gibi biletleri tükenen ve bilet kuyruğu olan oyunlarda oluyordur belki böyle durumlar hızlı ilerlemesi için.


  • ms brownstone  (10.02.18 10:12:17) 
Dostum 2 sene önce Profesyonel kapalı gişe oynayan bir oyundu. 10 da gişe 10.10da internet açılıyor. internet açıldığı gibi orayı yıkıyorlar. ciddi manada yıkıyorlar aynı anda yüzlerce istek geliyor. insanlar o oyun için gişede bekleyip bilet bulabilmek için alıyor çünkü 10.10 geldiği anda internette açıldığı gibi biletler bitiyor. yani çok az süre var. Sana ve diğer 1*2 kişiye yer seçtirse geri kalan herkes açıkta kalır. 10.09a kadar yer seçersin seçmesine ama 10.10 olduğu gibi biletler o kadar hızlı gidiyor ki sen şu mu bu mu diyene kadar her elini attığın bilet biter. O yüzden kapalı gişe oynayan oyunların biletleri sistem açıldığı gibi gişede basılır deli gibi. Kime ne düşerse.

Ankarada daha felaket bir kapalı gişe vakası vardı bir delinin hatıra defteri için. Ben 2 kere gece 3-4 gibi gidip 10a kadar bekledim. ilkinde tam sıra bana geldi bilet bitti. 2. sinde ben tam aldım benden sonra 1 kişi 2 bilet alabildi (4 bilet sınırı getirilmişti bu oyuna). Bu dediğim oyun için biletçi sistem açıldığı gibi deli gibi bilet bastı kimseye satmadan. zatan 10.02 gibi biletler bitti. sonra çıkan biletleri sıradan sattı. Şunu unutma tek gişe yok 10.00 olduğu gibi tüm gişeler açılıyor.

Yani bahsini ettiğin oyun istisna bir oyun. Ama kapalı gişe olmayan bir oyuna bilet almak için her hangi bir gün gidersen istediğin koltuğu seçersin. Ama o gün biletçi hem senin hem oradaki topluluğun iyiliği için onu yapmış. sen yer seçeceğim diye uğraşırken büyük ihtimalle sana bile yer kalmazdı. Günahını alma insanın
  • ManikD  (10.02.18 12:10:11) 
Yazının yarısında sanki kendi başıma gelmiş gibi sinirlendim ve stresten karnıma ağrı girdi. Devamını okumak istemedim. Benim de karşıma çok çıkar böyle görevliler. O yüzden mümkün olduğu kadar insanlarla muhatap olmadan işimi yapmaya çalışırım.
Size de internetten almanızı öneririm. Böyle bir seçenek yoksa gitmeyin daha iyi.

  • soyut park  (10.02.18 18:19:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.