[]

çiğ köftenin kâr marjı fazla değil mi?

düşününce altı üstü birkaç kuruşluk lavaş, salçalanmış bir avuç bulgur ve az yeşillikten ibaret satın aldığımız şey ve bir dürümün maliyetinin maksimum 1 tl olabileceğini düşünüyorum. ama gel gelelim biz buna tam 4 TL veriyoruz?

tamam ben de seviyorum filan ama, ya biz feci kazık mı yiyoruz ne? müşteri de kabullenmiş, halbuki 5 tl'ye güvenilir ve temiz bir yerde, kocaman lahmacun yiyebiliyorsun. ülkecek bu bulgurcuları zengin ettik.

enayi gibi hissediyorum. biz gidip 5 sene eşşek gibi okul okuyup dirsek çürütüyoruz, elalem "lan hiçbi şey olmadı çiköfteci tükanı açarız :))" diye bedavadan zengin oluyor.

gidip her seferinde 15 tl'ye adana yerim, ama o çiğ köfteciye 3 tl kar bırakmam artık. gece gece yine 1 yıl içinde 2 kez araba değiştiren çiğköftecime gidecekken, "lan??" diye bi ışık yandı kafamda. sinirim bozuldu.

siz ne düşünüyorsunuz?

 
Ona bakarsan mercimek çorbası da 5-6 tl en ucuz yerde. Ederini sorsan 1 lira etmez.

Madem kazık yediğini düşünüyorsun, alma kardeşim, kendin yap.

Elbette ortada bir emek var, hatta kabiliyet var nitekim her yerinki güzel olmaz. Normal yani.

Şöyle düşün eğer herkes atıyorum kilosu 20 liraya satıp deli dehşet kar ediyor olsaydı birileri çıkıp 17'ye 16'ya satmaya başlayacaktı. Böyle böyle kar marjı düşecekti sonunda da en az düzeye inecekti rekabetten ötürü.
  • bos gezenin bos ustasi  (07.02.18 01:53:28) 
lahmacunun içinde et var sanki. soğanı basıyorlar kokusu var sadece


  • kveldulv  (07.02.18 02:00:06) 
Etsiz çiğ köfte diye bir şeye zaten ısınamadım hiç bir zaman. içinde ne var Allah bilir. Bence de marjları yüksek ama çoğu bir franchise olarak çalıştıklarından ellerine düşündüğünüz paralar kalmayabilir


  • rosencruz  (07.02.18 02:11:42) 
malzeme masrafini dusunurken stopajmis, iscinin maasiymis falan bunlari da eklesenize. bir de adam hayrina cigkofte satmiyor, elbet kar edecek.


  • kuehles blondes  (07.02.18 02:12:14) 
Evet, fazla ve bir çok yerde kaliteli üretilmiyor.

Sözlükte,
@meşhur olmak isteyen çiğ köfteci var. Onun da fikrini almak lazım :)
  • 1adam  (07.02.18 03:39:28 ~ 03:40:10) 
kira+vergi+eleman masrafı+emek işin içine girince o kadar da çok kazanmıyorlar gibi.


  • golgi aygıtı  (07.02.18 04:14:20) 
Köfte, döner, dürüm daha ucuz Kıbrıs’ta. Cmr diye bir markanın ürettiği berbat bir çiğköfte satılıyor marketlerde ve kendi dükkanlarında. . Onun da dürümü 13 lira. Türkiye’deki oses, tatlıses, elazığ, Adıyaman çiğköftesi bundan bin kat daha kaliteli ve lezzetli. Gerçekten çok abartılı rakamları buldu ülkemizde de şişirildi. Yazın yarım kilosuna 40 tl dedi tekirdağ yolu üstünde biri. Yan tarafındaki kasaptan yarım kilo mangallık et aldım yarı fiyatına.


  • wertyu  (07.02.18 06:26:03 ~ 03.03.18 02:22:19) 
dükkan açıp da senesini doldurmadan topu dikenler işte bu şekilde düşünenler. hep kuruluşlarını ben yaptığım için, kurmadan önce tek tek söylediğim halde "malzeme 1 lira, ben satarım 5 lira, ooh yırttık" diyip seneyi devirmeden kilidi asıyorlar.

malzeme 1 lira ama sırf aylık kiradan, personel masrafından tek bir dürüm başına düşen pay, malzemeden fazla. en ufak dükkana 1000 lira kira versen, 250 de bunun stopajı. asgari ücretli bir personelin maliyeti de 2300 lira bugün. hadi elektriği, suyu, muhasebe ücretini şunu bunu saymayalım, sadece kira ve personel olsun. masrafı da minimumda tuttuk ha. 1000 liraya dükkan mı kaldı?

3500 lira gitti. 1000 tane dürüm satsan dürüm başı 3,5 lira da buradan girdi. etti mi sana maliyet 4,5 lira? şimdi dürüm başına 50 kuruş karla 1000 dürüm sattık, ayda 500 lira kazandık. ayda 500 lira için çabala dur dükkanla.

asgari ücret 1600 lira. bence çiğköftecide işe girmek daha mantıklı.
  • kibritsuyu  (07.02.18 09:02:55 ~ 09:17:39) 
İnsanların maliyet hesabında düz malzeme fiyatını alması, maaş, dükkan kirası, stopaj, vergiler, elektrik su vs... üzerine kar marjını hesaplamaması oldukça güldürüyor beni.

Yine de şu var ki işler düzgün gittiğinde bir işyeri doğal olarak sahibine maaşlı bir insana göre kat kat fazla kazandırmalı. Öteki türlü ekonomi işlemez. Adam batma riski alıyor, kazancı maaşlı eleman gibi garanti değil.
  • cleric  (07.02.18 09:05:05) 
Bi damacana su 10 tele, su allahın suyu, damacanayı da geri veriyoz ben de anlamıyorum.


  • insomnia  (07.02.18 11:49:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.