[]

İngilizce'de Upper Int - Advanced seviyesine ne kadar sürede geldiniz?

Yani c1-c2 ortasına ne kadar sürede gelmişiniz? Yurt dışına gitmeden kurs ve bireysel çalışmalarla, online takviyelerle mümkün müdür bu seviyeye gelmek en azından 2 yılda? Ve günde en az ne kadar çalışmayla geldiniz bu seviyeye neler yaparak yani?




 
2 yil kadar yogun calismayla B2'ye kadar geldim, sonra yurt disinda ilk yasadigim zamanda sanirim artik 21 yasinda C1 de olmustum. En buyuk ilerleme gecen yil ABD'de yasadigim zamanda gerceklesti. Turkiye'de yasayip TOELF'dan 100 uzeri almak gercekten zor. Onun disinda kimsenin C1 seviyesinde olduguna inanmam.


  • Traveller  (02.02.18 13:19:28) 
bu saptaması zor bir durum bence. 0'dan mı gelinecek ve sürekli mi bir şey yapılacak bunlar önemli.
Herhangi bir seviye sınavı almadım ama o civarlarda olduğumu düşünüyorum.
liseden gelen eğitim var, sonra hazırlıkta epey gelişti. sonra lisans süresince çok kullanılmadı paslandı. 2.5 senedir yurt dışındayım burada da epey gelişti.
önceden eğitimle gelişti daha çok şimdi ise pratikle gelişiyor.
yurt dışına gitmeden de 2 yılda mümkün olabilir bu seviyeye gelmek ancak çok içinde olmanız lazım. haftada 1 saat kursta hocayla konuşarak zor yani, sürekli dinlemeniz, konuşmanız, okumanız, yazmanız gerek.

Günde ne kadara gelirsek, hazırlık 1 seneydi tabii hep verimli değildi okuldaki zaman ama haftada 30 35 saatti, ve ben c kuruydum, a iyi d kötü şeklindeydi. kendi bireysel çalışmam çok olmadığı için hazırlık sonunda sınavı geçtim ama bence c1-c2 seviyesine kadar çıkmamıştım o dönem. ayrıca hazırlık geçen bir sürü arkadaş da konuşurken epey zorlanıyordu, hem bazen anlarken de.
  • senolll  (02.02.18 13:22:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.