[]

Kadınlar genel olarak biseksüelliğe daha mı yatkın?

Bununla ilgili bilimsel bir makale vardı sanırım yanlış hatırlamıyorsam ama emin değilim? Gözlemlediğim kadarıyla da sahiden öyle olduğunu düşünüyorum, gerekçeklerime gelirsek: Kadınların fiziksel olarak hoşuma gitti dediği kadınlar oluyor, mesela erkeklerin baktığı yerlere kadınların da bakakaldığı oluyor. Kadınlar aşkımlı cicimli konuşup hiçbir yerlerini hemcinslerinden saklamamaları, el ele tutuşmaları, kadın kuaföründeki ağda olayı vb bunlar da erkeklerin erkeklerle asla yapmadığı şeyler. Basit detaylar gibi gözükebilir ama genel olarak yatkınlık yok mu sahiden? Olabilir de yani olmasını yargılayacak değiliz, sadece doğru mu yanlış mı sorma gereği duydum eğer yanlış olduğunu düşünüyorsanız fikrimin hatalı olduğunu kabul eder ve hatamdan dönerim o yüzden lince kalkışmazsanız sevinirim.




 
Benim deneyimledigim kadarıyla libidosu yüksek kadınlar biseksullige yöneliyor. Onun dışında bütün kadınların içinde var mıdır, bilemiycem. Benim konuştuğum bütün biseksüel kadınlar ikinci mesajda "O zaman geleyim" falan yapıyorlar. Sıradan bir kadın bir erkeğe bunu demez mesela ama biseksüel bi kadın kadına da erkeğe der. Biseksüel kadınla sevişmek de hem kadın hem erkek için bambaşka bi deneyim olacaktır. Ama sayıları az işte. Arayıp bulmak lazım. Güzel insanlar.


  • femme vitale  (02.02.18 02:29:33) 
ilk olarak kadın için eşcinsellik erkeğe kıyasla çok daha az korkutucu ve daha az yargılanıyor. çoğu gay erkeğin ilk savaşı bunu kendine kabullendirmek. ayrıca kadınların fiziksel sınırları daha geniş iki kadının aynı yatakta yatması çoğu kişi için rahatsızlık vermez ama iki erkek bunu pek tercih etmezler.

ikinci olarak biseksüellik diye bir şey bence yok. bu güne kadar tanıdığım bazılarıyla beraber olduğum tüm biseksüel kadınlar devamında bir kadına aşık olup yollarına öyle devam ettiler. ancak kadın bedeninde cinsellikten zevk alan mekanizma eşcinsel olup olmamasına bakmıyor. aynı şekilde çalışıyor. yani eşcinsel bir kadın bir erkekle sevişip orgazm olabiliyor. bu konunun ayrımı nerede ? iş beyinde bitiyor. erkeklerden iğreniyor gizlice bir nefret-kıskançlık besliyor ise tabi ki zevk alması da mümkün olmayacak. o yüzden bana göre biseksüel değil de bicurious denebilir çoğu için.
  • orpheus  (02.02.18 05:27:36 ~ 05:28:26) 
Konuya dair bireysel bir fikrim yok ama bu konuda daha geniş çaplı birşeyler öğrenmek isterseniz Daniel Bergner’in What Do Women Want? kitabını tavsiye ederim.
Orada alıntılanan bir deneyde bir grup insana beyinlerinin çeşitli bölgelerinin hareketleri ölçülürken pornografik içerikli görüntüler gösteriliyor; straight erkekler sadece bir erkek ve kadın ile iki kadının ilişkisine tepki verirken (iki erkek veya hayvanlara tepki vermiyorlar), straight kadınların bir erkek ve kadın, iki kadın, hatta iki maymunun çiftleşmesine bile tepki verdikleri gözlemleniyordu. Bu ve buna benzer şeylere dayanarak kadını cezbeden şeylerin komplike oluşuna değiniyordu yazar. Okuyalı altı yedi sene oldu galiba, o yüzden bazı detayları unutmuş olabilirim.

  • sopiro  (02.02.18 07:06:54) 
kendi vücudunu aynada görüp tahrik olan arkadaşım, sevgilim olmuştu. Biseksüelliğe kesinlikle kadınlar daha yakın bence de.


  • Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir  (02.02.18 08:04:40) 
mevcut dünya düzeninde cinsel arzu duyulacak cinsiyet kadın olduğu için herhangi bir cinsiyetin kadın için cinsel arzu duyması nispeten daha normal. erkek egemen toplum erkekliğin doğası gereği cinselliği kadın üzerinden yaşadığı için bir noktadan sonra kadın için de kadın, cinsel çekiciliğe kavuşuyor. tam tersi olsaydı, erkekler cinsel obje olarak görülse ve kullanılsaydı erkek biseksüeller daha çok olurdu.

sopiro'nun bahsettiği kadını cezbeden şeylerin komplike olduğu konusuna da cevabını gördükten sonra katıldım.
  • Bruce  (02.02.18 08:11:46 ~ 08:16:46) 
"mevcut dünya düzeninde cinsel arzu duyulacak cinsiyet kadın olduğu için herhangi bir cinsiyetin kadın için cinsel arzu duyması nispeten daha normal."

hiç gay erkek tanımadınız sanırım. bu işin reklamla, mevcut dünya düzeniyle alakası yok. hetero bir kadına dünya güzeli (kime göre neye göre) bir kadın getirseniz cinsel açıdan tık demez.

soruya dönersek kadınların aşkımlı cicimli konuşmasının yanında "bromance" denen bir kavram ortaya çıktığını da hatırlamak gerek -ki kadınlar her kadına aşkım cicim diyebilirken erkekler yakın arkadaşlarıyla resmen duygusal bir bağ kuruyor.

bilimsel istatistikleri bilemem ama bence yalnızca farkında olduğunuz kadarıyla değerlendirmek yanlış. bizim topluma indirgemek istemiyorum ama ben de kişisel olarak homofobinin erkekleri daha çok vurduğunu ve biseksüel erkeklerin açılmalarının da daha zor olduğunu düşünüyorum. çünkü bazısı kendi bile biseksüel olduğunu kabullenmiyor. eşcinsel olup aktif diye eşcinsel olduğunu inkar edenler vs.
  • nonik  (02.02.18 08:30:32) 
Bu farkın sebebini toplumsal statü endişesi oluşturuyor. Erkek olmaya toplumun yüklediği anlam, ona verdiği toplumsal konum, erkeğin bunu kaybetmek istememesi ve toplum tarafından dışlanma, elindekileri kaybetme kaygısı ile kendini daha fazla baskılıyor. Kadınların üzerinde bu baskı görece daha az. Biseksüel eğilimi olan bir kadın, toplumun gözünde iktidarını, gücünü kaybetmiş, pasif konuma geçmiş olmuyor. Zaten ataerkil toplum için kadın pasif konumda. Bu yüzden bu gibi tercihler daha rahat yaşanıyor.

Toplumların ahlak anlayışı, sahip oldukları kültür ile tamamen değişir. Kadın ve erkek cinsinin cinsel tercihlerini, bugünkü kültüre, ahlak anlayışına bakarak genelleyemeyiz. Dünya tarihinde, farklı dönemlerde hakim olmuş farklı anlayışlar mevcuttu ve tercihler de bu anlayışa göre şekilleniyordu. Antik yunanda biseksüellik yadırganmazken, orta çağda kazığa oturtulabiliyordunuz. Başka bir toplum kültüründe erkeklerin eşlerinin başkalarıyla özgürce seks yapması sorun teşkil etmezken bir diğer kültürde cinayet sebebi olabiliyor. Özetle yapılan tüm bu tercihler, yönelimler, hakim toplumsal kültürden bağımsız değerlendirilemez.
  • sarap dumani  (02.02.18 08:39:25) 
@nonik, bu duyuru mecrasında bile birden fazla "eşcinsel değilim ama kadın vücudunu seksi buluyorum" diyen kadın gördüm. ama bu insanlardan daha fazla gay, lezbiyen tanıyorum; biseksüel sevgilim de oldu, onun biseksüel arkadaşlarını da tanıyorum.

homofobinin erkekleri daha çok vurması dediğin şey de bahsettiğim konudan kaynaklanıyor, bir erkeğin "becerilmesi" bir kadının "becerilmesinden" daha fazla tiksinti duyulan bir durum(@sarap dumani ben bunu yazarken sebebini çok güzel açıklamış). biseksüelliğin eşcinsellikteki kadar keskin varoluş kaynaklı tercihler barındırdığını düşünmüyorum, en azından tanıdığım hiçbir biseksüelin kadın ve erkekle olan ilişkilerinin eşit derecede duygusal yoğunluk taşıdığını görmedim. bir cinsiyet ile duygusal ve cinsel tatmin yaşanıyorken diğeriyle daha fazla cinsel tatmin yaşansa bile duygusal açıdan diğerinden daha az "doyurucu" hissettiklerini tecrübe ettim.

bir insanın herhangi bir şeyi "seksi" bulmasının algı ölçütünde etkilenebilecek olduğunu düşünüyorum. örneğin; oyuncak bebeklerin bir noktadan sonra cinsel obje haline gelme ihtimali üzerinde durursak, bundan 100 sen sonra cindy bebeklerin vajinalı üretilmesi şaşırtıcı olmaz. benzer şekilde, kadın vajinasının da cinsel ilgi duyulabilecek bir şey haline gelmesi bir kadının dahi ona ilgi duymasının yolunu açabilir. her gün gördüğü "uff memeler çok seksi, göt abi yaağğ" gibi şeylerden sonra "hmm cidden seksi galiba, dur bi bakayım" deyip, devamında yine algı ölçütünde yaşadığı deneyimden zevk almasının "doğuştan hissettiği" şeyle direkt alakalı olmadığını düşünüyorum.
  • Bruce  (02.02.18 08:43:01 ~ 08:46:35) 
Yalancı biseksüellik arttı. Kadınlar erkeklere daha sesksi gelmek için bi numarası yapıyor.
Gerçekten bir kadınla deneyim yaşamak isteyenlerin sayısı hayli az.
Bisex bir kadın olarak saçma sapan şeylerle karşılaştım. Kadınlar çok seksi yaaa diyen bu tiplere kadına oral seks yapmak istwer miisn desen suratları limon yemiş gbi buruşur.
Toplumsal normlar sadece seni böyle düşündüren ...
  • fasulyek  (02.02.18 10:01:40) 
Bana göre de daha yatkın. Yatkın olması da çok normal.
Değinildiği gibi kültür etkenlerden biri. Kızkıza dans edilir, aynı yatakta yatılır vs. Kadınlar birbirine sarılır, başına omzuna koyar, mışmışlanır.. Erkekler birbirlerine kadınlar gibi dokunmuyorlar, onlarınki güreş, elense çekme şeklinde oluyor. Birbirlerine dokunmaları güç gösterisi gibi. En yakın halleri elini omzuna atmak. Biz kolkola yürüyoruz.

Kültürde hoş görülmesinin nedeni tehlikesi yok ve iş görüyor. Kadın cinselliği çocuk doğurduğu için kanunla ve kültürle korunmaya alınmış (zapturapt şeklinde) toplumlarda kadının kadınla ilişkisi hoşgörülür çünkü işe gelir.

Kadın lgbt yasalken erkeğinkini yasaklayan çok ülke var. Önce kadına sonra erkeğe izin verenler de var vs.
www.wikizero.info


Bana göre şimdi kültür belirleyici nitelikte değil. Belirleyici nitelik cinsel doyumla ilgili. Bireysellik yaklaşımı, feminizm vb. unsurlar kadına kendini tanıma olanağı, kendine sahip çıkma isteği yarattı.
Kadınlarda cinsel doyum (orgazm) oranları istatistiklerde oldukça alt düzeyde çıkıyor. Tabii ki kadın istatistiğe bakıp "aa ben bu işi başka şekil çözeyim madem" demiyor. Zaten bizzat yaşadığı durum bu. Mizah malzemelerinin baş aktörü olan "kocamla bir bütünüz hangimiz nerde başlıyor hangimiz nerde bitiyor bilmiyoruz ama genelde ben başlarken o bitiyor" durumu yaşarken kadın için (aslında erkek için de) mizah unsuru olmuyor.
Erkeğin elinin kiri kadının yüzü karası, erkek için saldırı aracı kadın için korunma unsuru (başta küfür), erkek için kullan at ıslak mendil kadın için kenarını özene bezene oyaladığı nakışlar işlediği yıkayıp ütüleyip yanından ayırmadığı mendil...

Tabii ki biseksüel eğilim kadında fazla olacak.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (02.02.18 12:00:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.