[]

Maliyetsiz ürüne fiyat belirlerken maksimum kâr için izlenecek yol

Merhaba,

Tez başlığı gibi oldu başlık da :D şöyle bir sorum var:

Elde maliyeti olmayan bir ürün var, yani maliyet de şöyle online satılacak bir ürün, e-book, oyun vs diyelim. Yani bir defa yapılacak sonra her ürün için ayrı maliyeti yok.
Şimdi bu ürüne fiyat belirlerken 5 lira dense mesela 100 kişi alabilir ama 20 lira dense belki sadece 10 kişi alır, ama 60 kişi de alabilir.
Yani ürünün fiyatını belirlerken maksimum kâr için nasıl bir yol izlenebilir? Sonuçta normal bir mal için maliyet üzerine konulan kâr düşürülürse sürümden kazanılabilir ama burada maliyeti belirleyen bir unsur olmadığından bütün gelecek para kâr gibi sayılıyor. Nedir bunun yolu yordamı?

Teşekkürler

 
Ulaşabileceği müşteri sayısı çok önemli burada, 50 liraya satılsa 100 kişi alsa 5 bin kar yapar (maliyeti sıfır aldım)

10 liraya satılsa 1000 kişi alsa 10 bin kar yapar.

Pazar önemli yani, kaç kişiye ulaşabileceği ve kaç kişinin almak isteyeceği önemli.

Parayı umursamayıp hemen alacak olan rahat kesim için 50 liradan giriş yapılır, bu fiyata alabilecek kişi sayısına doyulunca yarı fiyatına düşürülebilir.
  • John Bloor  (24.01.18 16:59:52) 
işte kaç kişinin alacağını biraz da fiyat belirleyecek.
İndirim olayını ben de düşündüm de başka nasıl maksimize edilebilir acaba

  • senolll  (24.01.18 17:04:09) 
benzer urunlerin fiyatlariyla karsilastirma yaparak bir fiyat oluşturabilirsiniz.

cok satsin diye piyasa fiyatindan ucuz urun satmaya calistiginiz zaman ters tepebilir.

piyasa fiyati ile beraber, sizin elde etmek istediğiniz kar miktari da önemli.

bunlari dikkate alarak bir fiyat belirleyebilirsiniz.
  • for the record  (24.01.18 17:12:35) 
piyasa fiyatindan satis yapmak her zaman iyidir.


  • eksimeksi  (24.01.18 17:17:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.