[]

Türkiye'de Kadın Nüfusu mu az?

Yoksa tüm dünyada mı durum böyle? Öncelikle cinsiyet eşitliğini savunan biriyim aslında. Ama şöyle bir gerçek var, az bulunan şeyler kıymetli olur. Altın gibi elmas gibi ya da 70-80'lerdeki şeker, yağ gibi. Türkiye'de kadınlar da altın gibi elmas gibi fazlasıyla metalaştırılıyor, hazinevi bir varlıkmış gibi el üstünde tutuluyor.

Ama korkunç bir durum. Türkiye'de erkekle kadını kıyaslamak gerekirse,

Erkek = 50 gram siyah değersiz taş kömürü
Kadın = 1 ton işlenmiş elmas

Gerçekten böyle. Hani kadına şiddet, kadına taciz, kadına baskı gibi haberler görüyoruz ya, işte onlar da kadını böylesine Tanrılaştırılan zihniyetin bir sonucu belki de. Kadın ayrı bir varlık olarak görülüyor. Sanki ele geçirilmek isteniyor. Erkekten çok daha üstün. Toplumun her katında ve hatta internette bile durum bu.

Normal bir erkek ve ortalama altı bir kız aynı alıntı cümleyi sosyal medya sitesinden paylaştığında erkeğe en fazla bir iki beğeni gelirken, kıza 400-500 küsür beğeni geliyor asgari. Yani mesele süslü püslü olmak da değil, kendine hiç özen göstermeyen kız bile üstündür erkekten. İnsanların kişiliklerine, ne olup olmadıklarına değil, kız olup olmadıklarına bakıyorlar. Bütün yaşam amaçları cinsellik sanırsın. Üstelik o kadar da Afrikası değil bu ülke o şeyin, Avrupa kadar özgür değil ama prangalı da değil kimse. Hâlâ hayvanlık buram buram içimizde. Doğada yaşadığımız ilkel çağlardaki güdülerden, hayvani şehvetin verdiği kölelikten kurtulamadık. İnsan bir köprü olmaktan bile çok uzak, düpedüz bir hayvan türü daha. Günün birinde mekanik bedenlere bilincimizi transfer etme olayı mümkün olursa, işte o zaman hayvani şehvetten arınacak insanlık ilk defa hayvanlıktan çıkacak ve üst mertebeye geçiş yapacaktır.

Belki ezelden beri böyleydi bu durum, son zamanlarda iyice farkına vardım ve bu saçma kast sistemi mide bulandırmaya başladı. Cinsellikten dahi soğutan bir saçmalık bu. Erkek nedir, kadın nedir? Birkaç milyar yıl önce denizin dibindeki tek hücreli varlıkların torunlarına bak hele! Umarım linç team'ın gazabına uğramam bu soruyla karışık itiraf duyurusunda.

 
kadinlar turun devami icin erkekten onemlidir. 1 erkek 1000 disiyi dolleyebiliyor .


  • eksimeksi  (21.01.18 00:35:43) 
nüfus olarak bakıldığında birbirine denk gözüküyor.ülkemizdeki toplumsal yargılar,tabular,cinsiyetlere yönelik bakış açısı senin dediğin sorunu doğuruyor.


  • biravekahve  (21.01.18 00:37:14) 
kadin nufusu az degil, ama hayata katilan kadin sayisi az.

erkekler icin internette kadinlara yazilma basit ve risksiz. o yuzden saldiriyorlar. bu da asiri ilgiye ugrayan karsi tarafin kendini ingiltere kralicesi sanmasina sebep oluyor.
  • tabudeviren  (21.01.18 00:39:08) 
Dunyayi bilmiyorum ama amerikada da durum ayni asagi yukari. Hatta erkekler sisman, cirkin ayirt etmiyorlar


  • yeni dunya duzeni  (21.01.18 01:08:41) 
Olay tamamen erkeklerin açlığından kaynaklanıyor. Sayının azlığı değil. Savaşlar ve sperm farklılığı nedeniyle erkek sayısı daha azdır nitekim.

Kadın güneş taşıyan spermler erkek geni taşıyanlara göre daha dayanıklıdır mesela.
  • bos gezenin bos ustasi  (21.01.18 01:49:26) 
su acidan bakalim: kadinlar erkeklere begeni sergilemekte daha cekimser kaliyordur, bu yuzden size oyle geliyordur?

benim sosal medyayla pek alisverisim yok, ama erkekler kadinlara begeni yagdiriyorsa bunu kendi prestijleri icin de yapiyorlardir, yani...
  • e haliyle  (21.01.18 02:06:39) 
Tabudeviren haklı. Nufus olarak bakarsak 50 milyona 50 milyon diyorsun ama gerçekten sosyal hayata katılan, aktif, instagrama girip bir şey paylaşacak kadın sayısı belki 5 milyon. Türkiye'de yaşıyoruz, müthiş bir sıkıntı var kadınların yaşamı konusunda. Herkes "kadın" mevzusunun abartıldığını sanıyor ama bu konuda tüm adımlara rağmen avrupanın belki 200 yıl gerisindeyiz.


  • roket adam  (21.01.18 02:58:43) 
Degerli olduklari icin mi gun asiri olduruluyorlar? Bunlar hepsi algi ile ilgili.


  • rn  (21.01.18 11:56:22) 
@rn +1


  • chitosan  (21.01.18 12:38:38) 
"normal" bir erkek neden ortalama altı kızla aynı alıntı cümleyi paylaşır?

onu geçtim normal erkeğin sosyal medyada işi ne
  • regardless of what they say  (21.01.18 12:56:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.