[]

Starbucks çekirdek kahveleri abartıldığı kadar kötü mü?

Trench press için alacağım kendi el değirmenimle içeceğim kadar öğütüyorum anlık fakat şu ana kadar günlük kavurup gönderen üçüncü dalga kahveci sitelerinden satın aldım. Starbucks çekirdek kahveleri için çok bayat diyorlar, aslında denemiş olmak için merak ediyorum baya ama kararsız kaldım, alıp deneyen var mı ve tavsiye çeşidiniz nedir içlerinden?




 
Ben denedim. İyiydi.


  • silver apple  (10.01.18 12:23:37) 
Peki niye yerden yere vuruyor bu ekşiciler? :D


  • siyah giyen adam  (10.01.18 12:25:12) 
Starbucks severdim, taze kavrulmuş kahve içmeye başladım, dün sabah Starbucks'tan kahve aldım. Kötüydü.


  • kobuzchu kiz  (10.01.18 12:30:35) 
Starbucks'tan çekirdek kahve alıp evde öğüterek içiyorum (ya da Nero'nun kafeinsiz çekilmiş kahvesini). Gayet memnunum. Makinada yapıyorum ama. Şu altın rengi paketli olan, ismini hatırlayamıyorum.


  • sopiro  (10.01.18 12:35:28) 
Ben kahve sık içmem ondan dolayı hiç çekirdek almadım ama kahve kültürüne güvendiğim bir arkadaşım özellikle yılın belli dönemlerinde satılan paketlerinin iyi olduğunu söylüyor. Mesela yılbaşı için kırmızı pakette bir ürünü vardı. Onun dışında kenya'yı da beğeniyordu.


  • kendi kendine yasayan yavrucak  (10.01.18 12:39:46) 
Ben hazır çekilmişini söyledim sanırım ama anladınız siz beni.


  • kendi kendine yasayan yavrucak  (10.01.18 12:40:48) 
aslında kötü değil, ama fiyatına göre kötü.


  • babilbaligi  (10.01.18 12:41:16) 
kötü derken? tadını sevebilirsin, bu kişiden kişiye değişir ama bayattır tabii ki. tchibo da bayattır. zincir kahvecilerin kahveleri aylar öncesinden kavrulur ve nerede saklanırsa saklansın çok kısa sürede bayatlar. bunun kötü olup olmamasıyla alakası yok. ama tabii starbucks'tan alıp el değirmeninde öğütmek saçma biraz, bari öğütülmüş şekilde al hani, anlamı olsun. french press, aeropress gibi demleme şekillerinde taze kahveyle bayat kahve farkını gözlerinle de görmüş olursun zaten, satın al bi kerelik, dene.


  • soso  (10.01.18 12:42:30) 
@soso bir paket kahveyi 15-20 günde anca bitiyorum, neden her severimde içeceğim kadar öğütmek varken topluca öğütülmüş almalıyım? Benim bildiğim ne kadar bayat olursa olsun taze öğütülmüş ve anında yapılan kahve haftalar öncesinden öğütülmüş kahveden daha iyidir?


  • siyah giyen adam  (10.01.18 12:47:51) 
ya o kadarını bilemicem. hani el değirmeniyle öğütecek kadar hassas birisinin starbucks'tan kahve alması pek mantıklı değil anlamında söylemiştim. çünkü tazeyle bayat arasında hakikaten çok fark var. ama yok seviyorum diyorsa o kişi, kim karışabilir. dediğim gibi, satın al, yaparken anlayacaksın. taze kahveyle yaptığında görüntü de daha yoğundur, köpüklü möpüklü olur kahve demlenirken, baloncuklar çıkar. bayat kahvede o yoğunluk yok, hem görüntü hem aroma olarak, tadı da zaten acılaşmaya başlıyor.


  • soso  (10.01.18 12:56:19 ~ 12:57:23) 
Starbucks kahvelerine bakarsan çok çok fazla kavuruyorlar ondan dolayı simsiyahtır çekirdekleri. Aroması kalmıyor o sebeple ve kaynar bir şekilde servis ediyorlar ki kahve o kadar sıcak içilmemeli .


  • solenkol  (10.01.18 13:31:25) 
Eksiciler granul kahve icene de irz dusmani muamelesi yapiyor ama ben seviyorum, bosver eksicileri,


  • stavro  (10.01.18 13:45:34) 
Peru aldım, çok kavrulmuş, hoşuma gitmedi, ama Kenya'sı gayet güzel. ben de evde kendim çekip yapıyorum.


  • giovanne  (10.01.18 13:52:01) 
Starbucks değil ama Tchibo'dan aldım ben. Ona da bayat falan diyorlar da açıkçası ben anlamadım. Ortalama kahve içicisi anlamaz bence.


  • doxanikee  (10.01.18 14:33:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.