[]

Hayatının sıkıntısından uzaklaştıracak fantastik romanlar var mıdır?

Aslında fantastik olması önemli değil yeter ki sahiden beni alıp götürsün en azından kitap okurken bu hayattan kopayım, kitaptaki hayatın içine gireyim. Tabi okuduktan sonra hayatım değişmesin sonra otobüs otobüs gezer dururum ülkede kutlu kazaya denk gelmek ve meleği bulmak için.

Ms.Peleggire nin tuhaf çocukları kitabı hariç hiçbir fantastik kitabı okumadım.

Sıkıntılı ve yoğun dönemde olduğum için LOTR serisi ve GoT serisi ağır gelir diye düşünüyorum zaten onlar da savaştan geçilmiyor, tabi serinin sürükleyici dile sahip olması önemli.

Fanstastik olması şart değil, yeter ki dünya bunalımından uzaklaştırsın bir süre bir nebze. Değerli tavsiyeleriniz beklenir. :)

 
liseden arkadaşlar. okurken kahkaha atmıştım


  • kablelvuku  (07.01.18 22:04:20) 
Neil gaiman - yokyer olabilir


  • freebird5406_2  (07.01.18 22:04:28) 
Fantastik yerine bilimkurgudan öneriyorum, en bilindik eserlerden birisi:
Dune

  • simderun  (07.01.18 22:04:29) 
harry potter okumadıysan bir süre idare eder seni seri.

beni kendi hayatımdan koparıp kendi dünyasının içine alan her eser, başka bir dünya bunalımının içine atmış oluyor, o yüzden anlık olarak aklıma bu geldi.
  • treamorg  (07.01.18 22:07:01) 
Thriller/gizem alanunda Harlan Coben’i çok seviyorum. Çerez gibi ve çok heyecanlı. Sürüklüyor pek güzel.


  • aychovsky  (07.01.18 22:13:34) 
isminize de uyan, kara kule serisi olur.


  • kaichi  (07.01.18 22:14:10) 
Harry Potter tabii ki, eğer okumadı iseniz 1-2 yıl götürür sizi.


  • gezegen olan pluton  (07.01.18 22:17:56) 
ihsan oktay anar'ın puslu kıtalar atlası ve suskunlar tam bahsettiğin tarz da kitaplar.
bir de murat menteş'in kitaplarına bakabilirsin anlatım tarzı olay örgüsü ilginç gelebilir.

  • sealth  (07.01.18 22:18:38) 
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Harry Potter in filmlerini serisini izlediğim için sadece daha ayrıntılı bir tekrar gibi olacak o yüzden onu şimdiki pas geçmek durumundayım.

Stephan King'in Kara Kule serisi sürükleyici midir?

Elbette Bilimkurguları da fantastik türünde düşündüğüm için ayrıca belirtmemiştim, onlar da olur. Cesur Yeni Dünya ve 1984 dışında hiç Bilimkurgu romanı okumadım, Biz'in dili ağır gelmişti ilk sayfalarda bırakıp sonraya ertelemiştim. Fantastik bilim kurgulardan Açlık Oyunları'nın da dili bana sıkıcı gelmişti ve devam edememiştim.

Dune veya Zaman Çarkı serisi de olabilir. Nasılsa Kindle'dan okuyacağım, meritokraside mevcut hepsi.

Puslu Kıtalar Atlası'nı da okumuştum, oldukça güzel kitap fakat benim aradığım daha uzun soluklu olup beni çabuk bırakmaması. Bir de sadece okunmak için değil de okuyana az da olsan bir şeyler katsa yeterlidir.

Galaksinin Otostopçu Rehberi uzayla mı alakalıydı? Uzaya ve gezegenlere, Star Treek gibi şeylere hiç ilgim yok çünkü.
  • siyah giyen adam  (07.01.18 22:30:49) 
Talihsiz serüvenler dizisi


  • mutlusismankedi2015  (07.01.18 22:43:07) 
Zaman Çarkı serisi 12 bin sayfadan uzanmuş sanırım, 12 bin sayfa... Öncelikle LOTR serisini okuyacağım ama daha sonraki bir dönemde, ondan sonra Zaman Çarkına geçebilirim zaten okunmaya değer kitap sayısı oldukça sayılı ya da keşfetmesi zor.

Talihsiz serüvenler de olabilir aslında ama çocuk kitabı olarak geçiyor baktığım kadarıyla.

Amber Yıllıkları adlı seriyi okumuş olan var mı, nasıldır?

Aslında uzun olması da şart değil, çocukken Ölümsüz Aile diye bir kitap okumuştum 100 sayfa civarı fakat hâlâ aklımdan çıkmadı, bambaşka bir şeydi. Sanırım aşırı uzun olmayan bir seri + ince sayılacak bir romana aynı anda başlayabilirim ya da inceyi bitirir seriye başlarım.
  • siyah giyen adam  (07.01.18 22:52:19) 
@siyah giyen adam

"siyahlı adam kaçıyordu, silahşör de peşindeydi".

www.birazoku.com
  • kaichi  (07.01.18 23:07:46) 
Amberin Yıllıkları Dune ve Kara Kule serilerinin ilk kitaplarını cihaza attım, ilk 20-30 sayfalarını okuyup ona göre karar vereceğim ya da öncelik. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, önerdiğiniz diğer kitapları da listeme ekledim.


  • siyah giyen adam  (07.01.18 23:30:05) 
otostopçunun galaksi rehberi


  • 111111  (07.01.18 23:37:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.