[]

iq mu yukseltebilir miyim

selam

kendimi bildim bileli geri zekaliyim.
bu yastan sonra zeka gelistirmek mumkun mu? (30+)
yani mesela gun icerisinde matematik para ustu vs. hesaplari, geometrik problemler vs. nasil gelistirebilirim kendimi?

ucgenli falan zeka sorulari oluyor hepsinde basarisizim

tesekkurler

 
ille de bişeyi geliştireceksen şimdi duygusal zeka revaçta. o dediklerin de peşinden gelir nasıl olsa.


  • izole  (04.01.18 20:47:37) 
Öncelikle ben gerizekalı olduğunuzu düşünmüyorum fakat kendinize güveninizin eksik olduğu kanısına vardım.
Hep matematik zekasından bahsetmişsiniz. Onları nasıl geliştirebilirim diye sormuşsunuz. Zaten ülkemizdekilerim çoğunun sol beyni daha fazla çalışmakta yani analitik zekaları daha yüksek bunun sebebi belki eğitim sisteminin bizim sağ beynimizi köreltmesi olabilir. Bana kalırsa sol yerine sağ beynin daha çok çalışması insanı zeki yapıyor. Ne demek istiyorum sağ beyin daha yaratıcı ve sanatsal.

Evet belki matematik problemleri zekanızın gelişimine yardımcı olur ama eğer daha iyi bir sonuç istiyorsanız sağ beyninizi daha çok çalıştıran aktiviteler yapmalısınız. Yaratıcılığınızı arttırmalısınız. Bu resim çizmek, şiir yazmak, enstürman çalmak olabilir bence bunlar sizin zekanıza daha çok katkıda bulunacaklardır.
  • powerpufgirl  (04.01.18 21:52:06) 
sende kendimi gordum kardes, iq testlerinin 1.sorularini bile yapamiyorum.


  • legalize marijuana  (04.01.18 22:19:08) 
yükseltemezsin. yükseltebilecek kadar zeki olsaydın bu kadar geri zekalı olmazdın. bir diğer deyişle, geri zekalı olduğun için yükseltemezsin.


  • Bruce  (04.01.18 22:22:53 ~ 22:23:23) 
normal+ seviyeye kadar yükseltebilirsin. kolaydan zora doğru git, devamlı çalış.


  • duygusal pehlivan  (04.01.18 22:54:29) 
5 senedir uğraşıyorum hala düzeltemedim.


  • kosun lan mevzu var  (01.09.23 18:07:05) 
Soruya koptum yahu.
Zekanızı neden geliştirmek istiyorsunuz bence oradan gitmek lazım önce. Ben de kendimi biraz alık bulurum sebebi powerpufgirl'ün yazdığı gibi sol beyni çalıştırmaya abanmaktan sağ beyinle hiç ilgilenmemek olduğunu düşünüyorum. Akıllı, başarılı dediğimiz birçok insan beynini farklı birçok etkinlikle azar azar meşgul ediyor mesela, müzikle de ilgileniyor, mesleğiyle ilgili çalışmalar da yapıyor, eğitimlere de katılıyor, alanı dışında okumalar da yapıyor, yeni bir dil de öğreniyor, düzenli sporunu da yapıyor vs. gibi. Beyni birçok farklı konuda kullanmak oturup matematik problemi çözmekten çok daha işlevsel bence. Tek bir konuya odaklanmaktansa konu çeşitliliği daha faydalı bence.
Bir de sağlam kafa sağlam vücutta bulunur diye boşuna dememiş Atam. Her gün yürümek ve doğru düzgün beslenmek lazım öncelikle.
  • personaa  (01.09.23 18:19:21 ~ 18:20:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.