[]

Sarıyer niye bu kadar ıssız?

Bugün metroya bindikten sonra inmeye üşendiğim için hacıosmana kadar gelmişken etrafa bi bakayım dedim hayatımda ilk defa geldiğim için bu durağa, rastgele bir otobüse atlayıp rastgele bir durakta indim ve Leyla ile Mecnun un meşhur sahilinin oraya geldim tesadüfen, sahilin sessizliği yine neyse, oraya gelmişken ışıklardan karşıya geçip Erdal bakkala uğrayayım dedim, Erdal bakkalın oraya gidene kadar geçtiğim Kireçburnu sokakları sanırsınız gecenin 02'sindeki Tarlabaşı sokakları! Yok böyle bir ıssızlık, her yerde bina her yerde apartman ama çıt yok. Sokak kedileri dışında canlı izi yok, dükkan bakkal makkal hiçbir şey yok! Orada bıçaklasalar herhalde cesedim çürümeden kimse bulamaz o derece acayip bir ıssızlık.

Meşhur Erdal bakkalın sokağına geldim, tek tük insan dışında yine hiç kimse yok. Resmen ses yankı yapacak utanmasa. Bakıyorsun üçüncü köprü manzaralı, mis gibi havaya ve yeşilliğe sahip çok güzel bir yer. Ama sokaklarda tek bir insan tek bir dükkan hiçbir şey yok be. Hem de öğlen 2-3 en işlek olması gereken saatlerde. İnsan İstanbul'un ortasında gündüz vakti yürümeye çekinir mi?

Doğma büyüme Beyoğlu'nda yaşamış biri olarak bu duruma çok şaşırdım. İstanbul'da böyle ıssız yerler olduğunu biliyordum ama İstanbul'un ucundaki yerlerin, Bahçeşehir başakşehir filan oraların Beykoz gibi yerlerin ıssız olduğunu düşünürdüm. Merkezdeki Sarıyer ve onun Kireçburnu civarı sanki ikinci dünya savaşından çıkmış terk edilmiş bölgeler gibi olması, buralarda yaşayan varsa bunun nedenini merak ediyorum.

Bu arada başka ülkede olsa Erdal bakkal ın dükkanı müze haline getirilirdi belki, bir de bizdeki duruma bak bakkalın her yerine sokak serserileri yazılar yazmış foto çekmeye bile gönül razı olmadı, fakat en azından sokak serserileri (Kireçburnu çakalları) varmış yani canlı yaşamına dair bir kanıt diyebiliriz herhalde geceleri ortaya çıkıyorlar. :)

 
seni bir de haftasonu bekleriz o sahile :) yani yine acayip kalabalık gelmez belki ama bana öyle geliyor ahah.

valla sessiz sakin olmasını seviyorum ben sarıyerin. Şehirden çıkmadan istediğinde 30-40dkda metroyla taksime de gidebiliyorsun, kafanı da dinleyebiliyorsun. Neyse çok şeyetmiyim herkes bilmesin :p

Bu arada daha ilerisi, Büyükdere - Sarıyer merkez falan öyle değil.
  • rodriguez2  (02.01.18 22:47:38 ~ 22:49:11) 
Ulaşım ve pahalılık açısından.


  • empedokles  (02.01.18 23:03:57) 
Evler pahalı +1. Orada oturan arkadaşlarımın aileleri zengin hep. 7-19 falan yapıyorlar ki haftasonları da bağ, dağ evlerine falan kaçıyorlar.


  • mirafiori  (03.01.18 11:48:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.