[]

İlk alkol deneyimi için tavsiyeleriniz

Bir ay sonra yaşım 21 olacak ve şu ana kadar bir yudum bile alkol kullanamadım o yüzden öncelikle kullanma, içme gibi tavsiyelerde bulunmazsanız sevinirim. Yanlış olsa bile deneyerek öğrenmek gerekir neticede ve zaten eninde sonunda ölüp hiçliğe kavuşacağımız için arada sırada içilen bir iki duble içki Ömer Hayyam'ın da dediği gibi yaşıyor olmayı hatırlatır.

Ön açıklamadan sonra kısaca belirtmek gerekirse 10-15 gün sonra ilk deneyimi tatmak istiyorum. Efes ya da Tuborg biradan başka bir şey gelmiyor aklıma? Aslında en çok kırmızı şarabı merak ediyorum ama onun için daha erken sanırım. Jack Daniels de uzun vadede merak ettiklerim arasında.

Ayrıca ağızda koku kalmaması için ne yapmak ne tüketmek gerekir? Öğlen 12-1 de içilen biranın akşam 7-8'e kadar kokusunun geçmesi gerekiyor evde tüketeceğim için. İşkembe çorbası kesin çözüm müdür?

Marka ve tür tavsiyenizi ve koku giderici takviye tavsiyenizi bekliyorum ☺

 
sampanya ic.


  • stavro  (01.01.18 19:07:57) 
Alkolü bol su ile tüketin. İlk anda abartmayın. Sevmediyseniz, sevmek için uğraşmayın.
Bol sudan kastım kocaman su üzerine azıcık alkol değil tabi, 1 birim alkol alıyorsanız 3 birim su için. (daha fazlası daha iyi)

  • kisa  (01.01.18 19:19:19) 
gözünde büyütme

ayrıca bir bira ya da şarabın kokusu 1-2 saatten fazla kalmaz, çorbaya falan gerek yok.
  • orpheus  (01.01.18 19:21:24 ~ 19:22:50) 
bara git barmenden tavsiye iste


  • idexo  (01.01.18 19:23:28) 
Merhaba. Alkol konusunda eksper değilim ama bir iki tavsiye vereyim.

Efes-tuborg içecek bir şey yoksa içtiğim biralar benim. normalden biraz pahalı, evet ama alkol zaten pahalı bir şey türkiye'de ve benim tek lüksüm bu olduğu için para harcamaktan pek çekinmiyorum. O yüzden, fıçı guinness birası satan bir yer'de guinness içmeni tavsiye ederim bira olarak. Guinness'e alıştığımdan beri tuborg ve efes bana çok asitli geliyor. Guinness'in koku derdi de çok olmuyor sanırım ama bundan emin değilim.

Beyaz şarap tatlı olur biraz, kırmızı şarap ekşimsi. Ve genelde tek başlarına gitmezler, kırmızı şarabın yanında peynir-kurutulmuş et iyi olur. Ben beyaz şarabı tek seviyorum gerçi :D Ama yarım su bardağına kırmızı şarap ve sprite koyarsan (limonlu gazoz işte) muazzam oluyor bence. şarabı eğer bir iki kadehten çok tüketirsen muhakkak su iç. hatta alkol aldığın akşamlarda bol su iç, baş ağrısıyla uğraşmazsın sonra.

viski içmiyorum ben, o konuyu pas geçiyorum.

Vodkadan uzak dur bence, çok saçma bir içki gibi geliyor bana hayatımda toplasan 3-4 kadeh içmişimdir bir türlü benimseyemedim.

Bunların dışında bu soruyu okuyan herkese önerebileceğim içki Metaxa, Yunan konyağıdır kendisi. Sek de güzel oluyor, kolayla karıştırınca da güzel oluyor. Ama metaxa çabuk çarpar, dikkat etmek lazım.


En güzel içki sevdiğin insanla içtiğin içki ama, alkole pek takılmamak lazım. Bazı insanlarla su içsen yarıyor :)
  • reavelyn  (01.01.18 19:27:51 ~ 19:28:11) 
@stavro'yu neden tiklememişsin bilmiyorum ama bence de şampanya iyi bir seçim.


  • giovanne  (01.01.18 19:32:23) 
Benim pek içki kültürüm yoktur ama Erdinger bira diyorum evde içeceksen. Migros'ta falan satılıyor. Marketlerde satılan biralar içinde tadı en güzel olan bu bence. Diğer birçok içkiye göre birayı daha rahat içersin ilk seferde.


  • ms brownstone  (01.01.18 20:36:04) 
alkol alacaksan su da içmeyi ihmal etme. Bir bira belki susuzluğunu etkilemez ama fazlaca içersen başın çatlar zannedersin. Bir de Nerede duracağını bil. Sağda solda düşen, sızanlar sınırını bilmeyenler. Ağzınla iç dedikleri kavram bu olsa gerek. Şu iyidir bu iyidir diyemem. Çünkü çok içmiyorum. Senede 1 litre bira veya rakı içmemişimdir.


  • ceyhan prensi adana  (01.01.18 20:43:53) 
Karadut şarabı al çok güzel, çok tatlı. Normal kırmızı şarap ilk içtiğinde kötü gelebilir. Tadı çok buruk şarapları seçme.


  • tahin pekmez yoğurt  (01.01.18 22:55:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.