[]

Sigorta girdi çıktı bedeli ne kadar?

Yaşım 21 e ulaştı ve daha önce hiç çalışmadım o yüzden emekliliğin geç olmaması için sigortalı gözüküp sonra ayrılma olayı aklımı karıştırıyor bu sistem eskisi gibi devam mı ediyor yani ne kadar erken gözükürse o kadar iyi? Öyleyse bir iş yerinde bir aylık işçi sigortalı gözükmek için ne kadar ödeme yapmam gerekir güya çalışıyormuş gibi gözükeyim ama çalışmayayım sadece işveren sigortalı göstersinler beni o parayı da ben vereyim amacım bu. Aslında devlet memuru olmak istiyorum ileride fakat yeni Türkiye'de partinin adamı olmadığın sürece imkansıza yakın olduğu için işi sağlama almak gerek. En büyük hayalim emeklilik ya da piyango çıkması.




 
603 TL sigorta primi var aylık, erken ödemede indirimi vs var (500 TL gibi) ama ne zamanz kadar emin değilim.

Bir demaaşından stopaj ödüyor işveren devlete, brüt asgari ücret ile net asgari ücret arasındaki fark kadar olması lazım. Birden fazla elemanım var ve ısk sık çalışan sayısı değiştiği için net rakam veremem.

3-5 ay önce olsa sigortalı gösterirdim seni, sigorta primi ödemezdin sadece stopaj öderdin.
  • John Bloor  (23.12.17 11:27:46) 
Devsm ediyorsa; istihdam seferberliğinden primlerini devlet öder. Senin para vermene gerek kalmaz.


  • insan kus misali  (23.12.17 11:34:10) 
Eğer amaç sigorta başlasın diye ise 1 gün yapman dahi kurtarır, 1 aya gerek yok


  • filipis  (23.12.17 12:29:04) 
Is veren icin bir risksin maalesef, hani kotu niyetle soylemiyorum Allah korusun mesai saatinde yolda basina is gelse is veren sorumlulugu cok ciddi oranda.

Gir bir cafeye ya da mc donalds’a 15 gun calis, ya da 1 ay calis, istifa et, zaten sigortani yapacaklardir, en temizi.
  • pietro  (23.12.17 13:24:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.