[]

Kedi beslemenin yılda 1000 liradan fazla gideri mi var?

Uzun zamandır yavru kedi besleyip büyütmek istiyordum astım olmama rağmen psikolojime iyi geleceğinden dolayı ve sevdiğim için. Fakat yılda 1000-1500 lira masraf çıkıyormuş? Maması aşısı bakımları veterineri vb eğer sahiden bu kadar masraflıysa öğrenci olarak iptal etmek zorunda kalacağım bu hayali, sizin varsa yılda yaklaşık ne kadar gidiyor?




 
çok değişken bir miktar bu. 800-1200 arası yıllık bakımı tahminimce.

temizmama gibi bir markadan da satın alabilirsin çok daha pahalı markadan da.
  • mezarkabul  (14.12.17 12:46:33) 
Evet o civarı hatta alınan mama, gidilen veteriner kalitesine göre daha fazlasını da bulabilir.
Astım, maddi durumlar ve öğrencilik gibi 3 negatif etken varken hayvan sahiplenmemenizi öneririm.

  • buff  (14.12.17 12:55:13) 
ben öğrenciyken sokaktan kedi sahiplendim. öğrenci halimle hiç belimi bükecek bir masrafı olmadı.

buradaki kedi sahipleri hönkürecektir belki ama o önerilen bütün aşıları yapmasan da bir sorun olmuyor. önemli olan parazit. eğer parazit hapı verirsen onun sana 3-4 ayda bir 20-30 lira masrafı olur. paraziti aşı olarak yaptırmak istersen de gene 3-4 ayda bir 40-50 lira civarı. onun dışında, yetişkinlik döneminde aylık 2 kiloya yakın mama yer onun da masrafı aldığın mamaya göre değişmekle beraber 50-80 lira olur. kumuna da ayda maks. 15 lira gider.

muhtemelen kısırlaştırman gerekir, uygun fiyatlı bir yerler ayarlayabilirsen dişi kedilerin kısırlaştırma ameliyatları 400-500 lira civarlarında. erkek kedilerde bu miktar çok daha az, yarısı falan.

hastalanabilir, benim iki kedim de hayatları boyunca 1'er kere ciddi hastalandılar. böyle durumlarda ameliyat, özel mamalar, veteriner masrafları falan derken birden 1000-1500 liralar vermen gerekebilir. ama dediğim gibi bu sık olan bir şey değil.

dolayısıyla yıllık masrafı 1000 liranın biraz üstünde olur evet ama aylık olarak çok bir şey değil yani.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (14.12.17 12:58:37 ~ 12:59:29) 
İlk yıl kısırlaştırma ve karma aşı masrafları olacağı için bu meblağ doğru olabilir. Benim yaşları 7 ile 3 arasında değişen 4 kedim var. 1500 TL'yi geçmiyordur yıllık harcamam.


  • auroraaurora  (14.12.17 13:12:33) 
Yılda 1000 lira gideri olur ama bir de hasta olma ihtimali var.

2011'de bir defa ameliyat oldu, 1400 lira gibi bir şey ödedim. Yine 2014'te idrar yolu enfeksiyonu geçirdi, bir süre veterinerde kaldı, oraya da 600 lira gibi bir rakam ödemiştim.

Senin kedin hiç hasta olmayabilir de, bunu önceden bilemezsin. Bunlara hazırlıklı olman lazım.

Bu bir de tekir kedi, cins kedi de değil. Cins kedi alırsan onların masrafı biraz daha fazla olabilir.
  • hayirsiz  (14.12.17 13:27:50 ~ 13:31:41) 
çok değişken +1
aşılara hep gerek olmayabiliyor fakat kısır kedi mamaları bir hayli yüksek fiyatlarda. kedinizin başına bir şey geldiği vakit bunun ameliyatı, röntgeni vs. gibi harcamalar çıkar. fakat yılda 1200 minimum gider.

  • rakicandir  (14.12.17 13:35:03 ~ 13:35:30) 
hastalanırsa o 1500 TL'yi ve daha fazlasını tek seferde ödersiniz. çok şükür, bizim kedi sağlıklıydı. ilk sahiplendiğimizde bi parazit kustu. o korkuyla veterinere teslim ettik, 1 hafta gözetimde kaldı. o süreçte sanırım 800 TL civarında bir para harcadık. kedisi olan arkadaşlar bilir, parazit (özellikle bizim gibi erken tespit edildiğinde) nispeten önemsiz bir hastalıktır.

bir arkadaşımın kedisi anemiyle uğraşıyor. arkadaşım yok bütçesiyle 3000 TL civarı masraf yaptı. daha da devam ediyor. allah göstermesin, çok zor süreç.

ama her kedi hastalanacak diye bir durum yok. özellikle de dışarı bırakılmayan ev kedilerinin, sahiplenildikten sonra parazit kapma, lösemi olma vb. ihtimalleri çok düşüyor.

bizim kedi şu an (nazar değmesin) sağlıklı. 54 TL'ye matisse marka mama alıyoruz, bir ay gidiyor. kumu da sanica (25 TL). daha ucuz mamalar ve kumlar da oluyor. yapacağınız tercihlere göre (ne sıklıkla kum yenilenecek, ne kadar kaliteli mama alınacak, kum ve mama avantajlı büyük paketlerde alınacak mı vb.) aylık masrafınız 20 TL - 80 TL arası değişecektir. mama ve kum dışında almanız şart olan bir şey yok. tüylerini kusmasın isterseniz malt macun, biraz daha sağlıklı olsun isterseniz multivitamin, tüylerini az döksün isterseniz güzel bir fırça/tarak, ortalığa kum saçılmasın isterseniz kapalı tuvalet kabı veya değişik oyuncaklar da alabilirsiniz. ama dediğim gibi şart şeyler değil ve hepsinin ikamesi var (sağlık sebepleri hariç).
  • starborn  (14.12.17 13:58:46 ~ 14:00:18) 
astımsanız bence doğru bir tercih değil. giderden ziyade hastalığınız azacağı için azap dolu günler geçireceksiniz ve dayanamayıp kediyi sahiplendirmeyi deneyeceksiniz.


  • dedimmidemedimmi  (14.12.17 14:13:11) 
mama ve kum konusunda ucuza kaçmak daha pahalıya gelebiliyor.
mümkün olduğunca iyi mama ve kum al derim, ayda yaklaşık 100 liraya gelir evet.

  • yalnux  (14.12.17 14:15:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.