[]

ailevi meseleler

arkadaşlar birazcık uzun bir konu olabilir, okuyup bana destek verebilecek arkadaşlara şimdiden minnettarım.

2014 yılında evlendim. şimdi dünyalar tatlısı bir kız babasıyım. ancak bu yıla gelen kadar oldukça sıkıntılı dönemler yaşadım. şöyle ki;

evlenmeden önceki dönem: oldukça karışık bir dönemdi bu. bayağı bir borcum vardı, eşimin de aileminde haberi vardı durumdan. ama bu borçlar hiçbirinin sebep olduğu borçlar değildi. tamamen kendi salaklığımdan kaynaklı borçlanmıştım. bu borçlar nedeniyle düğün, ev eşyası alma gibi masrafları karşılamam imkansızdı. ancak babam el uzattı ve bayağı bir yükün altından kurtardı beni. hatta borcumu kapatabilmek adına arabasını sattı ve halen bir araba alabilmiş değil.

evlendikten sonraki dönem: eşim, kendisine ait olmayan tamamen kişisel işlemlerinden kaynaklı borçlarımın kahrını 3 yıldır çekti. nihayet borçlarımı bitirdim. eşimin de yardımıyla oldu bu tabii. bu borçların bitmesinde eşimin de oldukça yardımı oldu.

şimdi ise; zamanında verip de alamadığım bir alacağım var. bu alacak yarın itibariyle hesabıma yatacak. küçükte bir meblağ sayılmaz. ortalama bir araba parası kadar bir paradan bahsediyorum.

vicdanım çok dağınık; bir yandan babama araba alması için bu parayı vermek istiyorum ancak diğer tarafta eşimin de desteğini görmezden gelemediğim için onun hakkına da giremeyeceğimi biliyorum. parayı eşit oranda dağıttığımda ise kimsenin işine yaramıyor ve bu paradan şuan benim dışında kimsenin haberi yok. çünkü ne yapabileceğimi bilmiyorum.

soru şu; bu paradan babama hiç bahsetmeyim eşimin hakkını mı ödesem yoksa, eşime bu paradan hiç bahsetmeyip parayı babama versem de bir araba mı alsa kendine? ne yapacağıma dair vicdanen çelişki yaşıyorum dostlar.

söz sizde..

 
eşinle konuşup babana ver.


  • giovanne  (21.11.17 13:56:22) 
eşinle konuş, babana borcunu öde.
eşinize de bir jest yapın küçük bir tatil yada takı gibi.

  • angelofdeath  (21.11.17 14:00:38) 
eşit dağıtmak en mantıklısı, işine yaramayacak diye bir şey yok, para bu elbet işe yarar. illa olmaz diyorsan hangisine bu konuda açıklama yapıp para gelicek ama öbür tarafı çok sıkıntıya düşürdüm ona vermek istiyorum diyebileceksin onu düşün. öbüründen habersiz diğerine verme, vermediğin tarafın rızasını al.


  • Bruce  (21.11.17 14:01:09) 
Belki babanın biraz birikmişi vardır. Üstüne szin vereceğinizle bir araba alabilir.0 almasa bile 2. El alır. Eşit paylaştırıp üstüne birikim yaparsınız. Kenarda biraz paranız da olmuş olur. Her iki taraf da iyi niyetli anlaşılan, elinizden gelenin bu olduğunu anlayacaklardır.


  • curukturpkokusu  (21.11.17 14:01:28) 
eşinle konuş babana ver bence de, sonuçta orada kardeş(ler)inin de hakkı var. tabi kardeşin varsa.


  • hosein  (21.11.17 14:01:37) 
Esine versen baban öğrendiğinde, babana versen eşin öğrendiğinde kırgınlık (ya da gönül koyma diyelim) gibi bir durum olabilir. Orta bir yol bulmak daha mantıklı olur.


  • Son Müzakereci  (21.11.17 14:03:12) 
esinle konusup babana ver +1

cunku, baban o yardimi sadece sana degil, 'evlenecek yasa geldigi, essek kadar oldugu halde ve kendi masraflarini karsilayamadigi halde illa evlenmek isteyen iki yetiskin insana' yapmis. esin de bundan faydalanmis zira ikiniz evleniyorsunuz, baban degil. ikinizin de masraflari karsilamasi gerekirken baban karsilamis. hikayeyi de okurken madem o kadar borcun vardi ne diye illa o zaman evlendin dedim.

anne babanin bu yasa gelen, kadin erkek, insanlara bu kadar destek olmasinin onlara haksizlik oldugunu dusunuyorum. saglik sorunu degil bir sey degil, tamamen sizin tercihiniz.
  • themeningrey  (21.11.17 14:03:30) 
İkiye böl kesinlikle. Mühim olan borcun tamamını vermek değil, maddi olarak destek olmak.


  • dissendium  (21.11.17 14:04:15) 
ortalama araba demişsin de sen 50yi kastedersin ama ben 25 anlarım. tutara göre farklılık gösterir cevabımız. ama ya eşit böl, işe yaramaz deme illaki yarar, ya da babana ver. eşinin de haberi olsun mutlaka.


  • elorelia  (21.11.17 14:04:23 ~ 14:04:55) 
Erkek icin araba önemlidir hele hele yaşlı insanlar için daha önemli. Arabasını satması büyük incelik o kadar yıl arabasiz kalmış çok harika bir jest olur. Eşinle konuşup babana ver araba alsin % 100 soran herkese oğlum aldı diye hava atıp seninle gurur duyacaktır. Borç yapmadan para biriktirip eşine de ileride jest yaparsın.


  • Fritz-X  (21.11.17 14:05:11) 
Bence orta yol eş ile güzel bir tatil ve kalanın babaya gitmesi. Gizli iş yapma çıkar ortaya.


  • jazzabel  (21.11.17 14:10:47) 
Esinizden gizli is yapmanizi onermem, kadincagiz da size epey destek olmus, iyisi mi once bu konuyu esinize acin, parayi esit olarak dagitabilirsiniz, esit dagilim oldugunda bir araba alinamayacak olsa bile illa ki taraflarin isine yarar.
Ayrica bu vicdan celiskinizden dolayi sizi ayrica tebrik ederim, ince dusunmeye calisiyorsunuz, umarim kolayca iki taraf icin de orta yol bulunur.

  • cossecant  (21.11.17 14:16:50) 
araba alacak paranin yarisi da iyi paradir bence. babama "biliyorum giden arabayi yerine koymana yetmez ama elimden bu geldi" diyerek yarisini verirdim. diger yarisini esime vermek gibi bir durum olmazdi cunku hesaplarimiz ayri olmazdi. esime de su kadar paramiz var, bir bu kadarini da babama verdim derdim sonuc olarak.


  • ezeriko  (21.11.17 14:22:28) 
esinle konusup babana ver +1

baban o parayi sana degil, size vermis. senin borcunu o zaman kapatmasa simdi hala borc ödüyor olabilirdin.
esin yabanci degil, esinle birlikte siz bir ailesiniz. ve esin senin maddi durumunu bilerek seninle evlendi. "ese para vermek" nedir anlamadim. esine verdigin para yine sizin ortak hesabinizda olmayacak mi?
  • pilav  (21.11.17 14:23:58) 
eşti böl + 1
paranın işe yaramayacağı durum azdır.

  • pccopath  (21.11.17 14:30:06) 
Eşinle paylaş aynen bize anlattığın gibi. Babamın arabasını satmış olmasından dolayı vicdanım hiç rahat değil senin hakkınıda telafi edeceğim de eşinde kabul ederse babana ver. Etmezse bölüştür parayı eline geçtikçe ufak ufak babana yine destek olursun.


  • hernezıkkımsa  (21.11.17 14:34:58) 
Babana belli bir kısmını eşine de belli bir kısmını ver. Eğer eşin istemez ise, güzel bir yemek, güzel bir tatil, evin belirli ama maddi olarak yüksek değerli bir ihtiyacı vbvb gibi harcayabilirsin. Baban istemezse de al arabayı götür anahtarı teslim et.


  • kablelvuku  (21.11.17 14:37:07) 
Eşinle konuşma babana ver. eşine de tatil gibi bir jest yap bence.


  • Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir  (21.11.17 14:44:58 ~ 14:49:16) 
burada düşünmen gereken ne baban ne de eşin. dünya tatlısı kızın düşün. o parayı kızın için kullan.

babaya borç olmaz. eminim baban arabasını yine aynı durumda olsan yine satar. ancak şimdi bir kızın var ve onun geleceğini düşünmek zorundasın. babana paradan bahset ve bunu kızım için kullanmak istiyorum diye belirt. arabasını satıp borcunu ödeyecek kadar evladına sahip çıkan bir baba eminim ki "bunu yap oğlum" diyecektir.

şahsen parayı götürüp eşine "buyur bu senin" demek de doğru değil. bu onu incite de bilir. ben senden bir beklentim olmadan, hayatı müşterek göğüslemek adına yaptım yaptıklarımı diyebilir.

en güzeli tüm aile fertlerine, yani eşine ve babana bu durumu aç. kendilerine teşekkür et ve izin verirlerse bunu kızın için bir yatırım olarak değerlendirmek istediğini söyle. yarın öbür gün o dünya tatlısı ufaklık kreşe başlayacak ve masrafları gerçekten çok olacak. hiç düşünme, bu parayı ona ayır. eşin ve baban eminim ki bu fikrini beğenecekler ve saygı duyacaklar.
  • fakirpislik06  (21.11.17 14:52:45) 
bir kere eşine vermek diye birsey yanlis, siz bir ailesiniz, ya kendinize kullanacaksiniz, ya da pedere vereceksiniz, dogru cozum pedere durumu anlatip ne kadar ihtiyaci oldugunu isteyip istemedigini ogrenip pedere vermeyi teklif etmektir, o da cok ihtiyaci yoksa ve kalender bir abimizse al sen kullan diyecektir, ununu elemis adam ne yapacak parayi..


  • alttaraf  (21.11.17 16:42:41) 
eşit böl


  • for day to break  (21.11.17 16:54:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.