[]

aile arasi problem

esimin kardesine yakin bi muhitte oturuyoruz. gecenlerde arkadaslarimizi yemege davet ettik. esimin kardesini ve kocasini da davet etti dogal olarak. bi gun sonra da onlarin cocugunun dogum gunu partisi vardi. cok isimiz var gelemeyebiliriz filan dediler. tamam sorun olmaz dedik. bizim yemek de baya 20-25 kisilik bi grup icindi. esimin annesi ve babasi da uzun yoldan geldiler bizimle olmak / yardimci etmek icin. sagolsun baya yardim ettiler. bizim evde kaldilar 1 hafta. yemek gunu esimin kardesi annesini surekli arayip, hastayim, kotuyum diye telefonda aglamaya basladi. kadin bi sure sonra artik 'gelmemi istiyorsan geleyim ama burda yardim etmem gereken cok sey var' dedi. esimin kardesi de bizden 4-5 ev uzakta yasiyor. 2-3 dakikalik mesafe.

herseyi hazirlayip, herkesi agirlarken. esimin kardesi ve kocasi geldi. kocasi acaiyp tuhaf bi adam. hersey ile dalga geciyor ve kendi bildigi gibi olmaz ise yanlis oldugunu dusunen bi tip. mesela televizyon almistik. ''haaah bula bula bunu mu buldunuz da aldiniz'' dedi durduk yere. tuhaf bi adam yani. geldi, yedi, icti. arkadaslarimizin ne kadar tuhaf oldugundan bahsetti ve 'yariin gelirken kalan seyleri getirin bizim icin'' diyip gitti.

ikisinin de bir yardimi dokunmadi. biz de beklyiorduk biraz yardim dogal olarak. cunku herseylerine biz kosuyoruz. bi cicek, kart filan bile almamislardi geldiklerinde. acayip canimi sikti olay. sizce abartiyor myuum?

 
Zaten huyunu suyunu bildiğiniz insanların her ters hareketini sorun etmemeyi öğrenin. Kaldı ki zaten siz davet etmissiniz, onlar da gelmişler.


  • elorelia  (06.11.17 21:21:00) 
Akrabalarla çok sıkıntılı bir durum olmadıkça iyi geçinmek lazım.

Adamı sevmediyseniz seyrek görüşün. Madem yakın, eşiniz gidip kardeşiyle tek görüşsün. İstiyorsa tabii... Siz de bayramda, seyranda, davetlerde görüşürsünüz...


.
  • kartallar yuksek ucar  (06.11.17 21:35:18) 
ben anlamadım şimdi. önce kayınvalideni arayıp çok hastayım nolur gel diye telefonda zırladı, sonra da birşey yokmuş gibi kalkıp yemeğe mi geldi eşinin kardeşi? kusura bakma da böyle birşey benim başıma gelse kapıdan içeri sokmazdım. bildiğin kıskançlık yapmış. hem de yüzsüzce. yarım gelirken kalan şeyleri getirin denmesine değinmiyorum bile. kibarca istense seve seve götürülür. ama böyle emrivaki. valla benim tepem attı bilgisayar başında şimdi.
araya mesafe koyun. hatalarının farkına varsınlar. yoksa iyice tepenize çıkarlar.

  • return_of_turks  (07.11.17 00:10:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.