[]

evlenene kadar sevişmeyelim mevzusu.

böyle şeyler artık sadece doğuda, köylerde mı kaldı yoksa hala ülkenin bir gerçeği mi onu öğrenmek istiyorum.

yani üniversite okuyan 20 yaş üstü diplomalı kızlardan böyle tepki alan var mı?

evlenene kadar sevişmeyelim, bakire kalayım diyen kızlarla sevgili olan var mı? o değil de bir erkek bunu nasıl kabul eder anlamıyorum. 2-3 sene belki daha fazla evlenene kadar sadece el ele tutuşup öpüşerek hayat geçer mi ya?

okumuş etmiş kızın bekarete bu kadar önem vermesinin nedeni, kendisini sadece cinsel obje olarak ve bekareti olmazsa değeriz olduğunu düşünmesi mi?

anlamıyorum.

yoksa çok mu sığ düşünüyorum?

 
Var böyle kızlar ve nasıl evlilik olmadan seks yapmak normalse bu da normal. Böyle çiftler tanıyorum. Benim asla yapamayacağım bişey ama isteyen yapıyor ve aslında onlara göre normal bişey.

Eğer anal oral vs işlere girişmeden gerçekten sevismiyorsa bu kendini cinsel obje olarak gördüğü anlamına gelmez.
  • elorelia  (28.10.17 19:28:38) 
oluyor oyle. zamanla asabilirsin belki. yoksa surtunmeden enerji elde edebilirsin. seviyorsan devam ettir ama ilerde bir sey yasamam diosan girme o topa.


  • kveldulv  (28.10.17 19:30:36) 
Çok sığ düşünüyorsun.


  • yaren  (28.10.17 19:37:05) 
Hayali kahramanlara inanan (Allah, Muhammed, Jesus vs.) arkadaşlarımız için normal bir durum.

Bu arada muhafazakâr = sağcı, dinci diye bir şey yok. Bir insan hem ateist hem muhafazakâr olabilir.
  • i was made for you  (28.10.17 19:47:19 ~ 19:53:29) 
Niye yalnızca kızların bu şekilde düşündüğü kanaatindesiniz ki? Benim çok yakın iki arkadaşım (erkek) evlenmeden önce cinsel birliktelik karşıtı idiler, ki bunlar sanıldığı gibi muhafazakar sağ görüşlü insanlar değillerdi.

İnsanın beden ve duygularını kimlerle paylaşmak/paylaşmamak istediği ile ilgili şahsi bir tercih. Evliliği ömür boyu birlikte olacağı erkek/kadın olarak değerlendiriyor ve onun haricindeki insanları evleneceği insan kadar değerli görmeyeceğini düşünüyor olabilir.

Evlenince boşanmayacağı inancı ile bazı şeyleri sadece evleneceği insanla yaşamak için biriktiriyor olabilir. Bunu inanç ve sabır olarak da değerlendirebilirsiniz, nereden baktığınıza bağlı. Sevgili ile ayrılma durumunda yaşananları hata olarak görmek ve pişmanlık, evlenip boşanınca yaşananları hata olarak görmekten ve hissedilen pişmanlıktan daha ağır hissettirecekmiş gibi bir düşünceye sahip olabilirler. Belki de doğrudurlar bilemiyorum.

Bence cinsellik deneyimi insanı kendinde daha değerli kılmadığı gibi daha değersiz de kılmıyor ama geriye bakıp da ne gerek vardı şununla bir şeyler yaşamaya düşüncesinin varlığı yerine o kişiyle o deneyimin komple olmaması bence daha büyük kafa rahatlığı. Buna da sonuna kadar saygım var.
  • kaymaktutmayansicaksut  (28.10.17 19:48:03) 
Biz


  • imelih  (28.10.17 20:01:05) 
Elorolia artı 1
Ayrıca hayali kahraman gibi konu ile ilgisi olmamasına rağmen aşağılayıcı ifadeler kullanananları. Hiç ciddiye almayın. Sapıklıklarına kılıf hazırlamak istiyor olabilirler bu tipler.

  • benaslindayohum  (28.10.17 20:02:58) 
kadının cinsel ilişkiye girdikçe değerinin düşmesinden kaynaklanan bir durum.

modern hayatta meali: önce sözleşme imzalamam lazım.
kırsaldaki meali: başlık parası almadan olmaz.

yaş veya çağdan çok toplumsallıkla ilgili bir durum. elbette ailede başlar; sonra kişinin özgüveniyle, ufkuyla, hayatı yorumlayışıyla ve süperegosuyla ilgilidir.

sığ düşünmüyorsun: rasyonel düşünüyorsun. kadınlar da rasyonel düşünüyorlar. toplum ve aile de rasyonel düşünüyor, garantiye alıyor.

bizim bir arkadaş da geçen motor aldı. kasko yaptırmadan bayiden çıkarmam diyor mesela. adam rasyonel.

esther vilar da diyor ki 'kadınlar seksi bir ödül mekanizması gibi kullanırlar'.

öte yandan ya aranızda bir cinsel uyum oluşmazsa? 10 hafta seviştin ve birbirinizden hoşlanmadınız diyelim. kadının hamile kalma gibi bir durumu dahi olabilir. sen ayrılmak istediğinde kadın ne yapacak? hadi sen çocuğu da aldın, kadın kendi yoluna gitsin dedin. e kadın sana bedava bebek doğurmuş gibi olacak. bir başkasıyla birlikte olmadan önce vücudunda çeşitli değişimler de meydana gelecek. senin için 'vücudu bozulmuş' olacak. bunun tazminatını kadınlar boşanmayla alıyorlar. hatta çocuğa el koyup parayı erkeğın karşılaması suretiyle 'bakımını üstleniyorlar'.

esther vilar diyor ki kadınlar doğurduğu çocuğu babasına karşı rehin alır.

bunlar hep bilinçaltında olan, nadiren dile getirilen olgular. derin ve uzun durumlar. kadınların büyük kısmının bu konuların açıklanıp rasyonel düzeye çekilmesinden hoşlanacağını zannetmiyorum.

bu konuları bilinç düzeyinde anlamak istiyorsan ingilizce kitap tavsiye edeyim. kitap için özelden mesaj at.
  • idexo  (28.10.17 20:11:57) 
yahu biz aynı memlekette yaşamıyor muyuz acaba sizinle? siz dediğim de, "bakire kız kaldı mı" ya da "bakire kızla sevgili olan var mı" tarzı şeyler soranlar.
inanmazsın ama istanbulda yaşayan, dediğin gibi diplomalı falan bir sürü insan tanıyorum evlenmeden sevişmeyen. ve evet, bu insanların sevgilileri de oluyor, ilişkiler yıllarca sürüyor. demek ki evlenmeden sevişmek istemeyen, veya kız arkadaşının bu isteğini kabul eden erkekler de var.
sana bana uymuyor olabilir, ama herkes aynı olmak zorunda değil. daha çok insan tanımaya çalışmanızı öneriyorum.
  • bxgx  (28.10.17 20:12:40) 
sığ düşümüyorsun da ülkenin büyük kısmı kendini esir almış saçmalıklardan kurtulacak izana sahip değil. zaten cevaplardan da belli oluyor olsa gerek.

edit: tartışma başlatmıyorum yönetici kardeş.
  • doxanikee  (28.10.17 20:49:33) 
birkaç yıldır nişanlı olan bir (erkek) tanıdık (arkadaş demiyorum. henüz geçemedi) da bundan bahsetti geçen. ama o sadece kızın değil, onun da kararıymış. bana ne ise... bana ne demeye anlatıyorsa...

bana kalırsa, herkesin hayatına hiç kimse karışamaz derim.

çocuğa ya da yetişkine karşı istismar, ens türü pislikler olmadığı sürece sevişsin sevişmesin ya da isteyen istediğiyle sevişsin bana ne.
  • runagain  (28.10.17 21:05:55) 
valla böyle şeylerin olduğunu biliyordum da bu kadar çok olduğunu bilmiyordum. hele ekşi gibi bi platformda gayet normalmiş gibi lanse edilmesi de beni çok şaşırttı.

sağlıklı bir ilişki biçimi değil arkadaşlar bu. 12 yaşında insan değiliz sonuçta el ele tutuşup kalpli mesajlar attığımız ve bunu yıllarca sürdürdüğümüz duruma "ilişki" bile demek bana mantıklı gelmiyor.

dini ve inanç kısmı ise zaten kendi içinde çelişki. madem dindarsın senin karşı cinsle sevgili olman zaten haram.

hem pastam dursun hem karnım duysun oyununu oynuyor bazı kızlar ve erkekler de bu durumu görünen o ki normal karşılıyorlar.

neyse ben en azından milletin ne düşündüğüne dair bir bilgi almış oldum teşekkürler.
  • egokalp  (28.10.17 22:18:37 ~ 22:20:26) 
“Böyle düsünenlerle sevgili olan var mi?”

Var :) ben saygi duyuyorum ve zorlamiyorum.
  • eazy  (28.10.17 22:27:09) 
kaka adıyla bildiğimiz brezilyalı yıldız.

www.catholicnewsagency.com

evlenene kadar ilişkiye girmediğini söylemişti.

internet sitesine bakınca yalandır diyorsanız başka internet sitelerinde de araştırabilirsiniz.

yıl olmuş 2017 hala millet birbirinin uçkurunu düşünüyor. ya bi bitmediniz lan.
  • blue eyes white dragon  (28.10.17 22:44:54) 
Ben de sığ düşünüyorsun demeye geldim.
Görüşünüzü neden bu kadar net ve tek doğruymuş gibi ileri sürüyorsunuz ki! Bu bir tercih meselesidir. Birçok etken olabilir ki bu konuda playing star again'e katılıyorum. Dolayısıyla evlenmeden önce sevişmek de isteyebilir, istemeyebilir de. Kafalar ve tercihler bu konuda uyuşmuyorsa sevgili olunmaz ya da evlenilmez olur biter.
İnsanları kalıba sokmaya ya da tercihlerinden dolayı yargılamaya pek de hakkımız yok.
  • duyond  (29.10.17 02:07:36 ~ 02:12:08) 
aradigin cevabi bulabilecegin en son yer eksi duyuru
bu soru icin ulke genelini en yansitmayacak yer olduguna emin olabilirsin

  • the rainmaker  (29.10.17 04:16:31) 
kaymak + 1

Daha ilgincini söyleyeyim. Bir tanıdığım (erkek), 27-28 yaşından sonra bekaret yemini etti. O zamana kadar düşünmemiş, sevişmiş; sonra bir sevgilisi ile sorunlar oldu. Ondan ayrılınca 'Evlenene kadar sevişmeyeceğim' diye yemin etti. Yemin etti derken 'Allah'ım, sana yeminler olsun' şeklinde değil; ateist bir adam ve 'Evlenene kadar yapmayacağıma söz veriyorum' diyerek. Hatta, geçenlerde bir pornocunun bekaret yemini ettiğini görmüştüm ama bulamadım. Friends'in de Phoebe'sini oynayan Lisa Kudrow pek inançlı olmamasına ve Amerika gibi bu konuda bizden kat kat rahat olan bir ülkede 'Evlenmeden olmaz' demiş ve 31 yaşında evlenmiş.

Erkek arkadaşım bugün gelip 'Ben yemin ettim' dese, devam ederim ilişkiye. Nedenine şu şekilde bağlı olur. Adamı sevişmekten soğuttum diye böyle bir yemin etti ise, ayrılalım da varsayılan ayarlara geri dönsün ama onun için bir anlamı varsa, gerçekten saygı duyarım buna. Duvara muvara tırmanırım artık ama ne yapalım. Beli ben de bir gün bir travma geçiririm ve 'Sevişmek istemiyorum' derim; insanın başına en umulmadık şeyler de gelebilir. De ki, bir gün tecavüze uğradım ve yıllar yılı o travmayı atlatamadım, kendimi kaybettim ve sevişemiyorum, de ki kitlendim kaldım. Olamaz mı. Ya da de ki bir gün evlendim, kocam hasta oldu ve tedavinin yan etkisi olarak artık sevişemiyoruz ya da bir daha sevişemeyeceğiz. Olamaz mı. Bekaret yemini de bu durumlardan farklı değil çok.

Bir de, kızlarda daha yoğun tabii bu. Bir anlamda kutsiyet yükleme. Hasta Beşiktaş'lı enişteme 'Bundan sonra Fener'lisin artık' dersem nasıl tepki verirse, bu kişiyle evlenmeden sevişmek aynı şey olacaktır. Bir arkadaşım vardı, 'Evlenecek olanların sevişmesini bile anlayamıyorum. Ya düğünden önce bir kaza geçirseler ve adam ölse? O zaman ne olacak' derdi. Onun için de evliliğin böyle bir kutsiyeti var. Bu tercih meselesi ise saygı duyarım ama tercih değil de baskı kaynaklı ise üzülürüm en fazla. Yine de anormal bir durum değil bunun tercih olması.
  • aychovsky  (29.10.17 04:51:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.