[]

Tiyatroya, sinemaya vb herkes illa birileriyle mi gidiyor?

Öyle bir durum ki ben yalnız başıma gidince bi garip oluyorum, şu ana kadar neredeyse hep tek başıma gitmişimdir sinema ve oyunlara. Mesela oyuna bilet almak için kuyruğa giriliyor, herkes iki üç beşer tane bilet alırken bir tek ben bir adet bilet alıyorum. Yalnız olmaktan şikayetçi değilim hatta memnunum ama şunu anlamıyorum bu ülkede ne kadar az sayıda tek dolaşan tek gezen tek izleyen insan varmış böyle? Resmen azınlığın azınlığıyız, kafede filan da durum böyle, tek başına oturanlar azınlıkta oluyor genelde. Herkes sosyal olmuş, çok az sayıda asosyal kalmış ülkede benim gibi.




 
E tanis iste o gordugun yalniz kisilerle, hep yalniz hep yalniz sikilirsin, bi yere kadar yani


  • asocial anchorman  (12.10.17 22:30:43) 
sinemaya çok kez tek gittim. kafede de otururum. sadece barda oturmadım hiç tek başıma.


  • blacksky  (12.10.17 22:36:33) 
Çoğu yalnız dışarı çıkmıyor da ondan. Yalnız olmayın :( arkadaşla gitsene, yoksa da edin falan, edinilecek yerlere git önce.


  • ekaterina  (12.10.17 22:37:11) 
Ne düşündüğümü tam bilmiyorum aslında. Bir taraftan gayet memnunum tek yaşayıp tek gezmek yaşam stilinden, öteki yandan belirttiğim gibi dikkatimi çekmeye ve azınlık hissetmeye başladım. Yalnızlıktan sıkılmıyorum ve yalnızlıktan sıkılan insanların kendi iç dünyaları sıkıcı olduğu için çareyi yalnızlıktan kaçmaktan, birileriyle dolaşmaktan aradıklarını düşünüyorum, öteki yandan bu düşüncenin kendini tatmin eden Züğürt tesellisi olabileceğini düşünüyorum...


  • siyah giyen adam  (12.10.17 22:39:23) 
Bence garip bir durum yok. Çok fazla tiyatro oyununa ve sinema filmine tek başına gitmişliğim vardır. Fırsat buldukça da tek başıma gitmeye devam ediyorum. Çok keyifli olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de insanlar tek başlarına bir şeyler yapmayı genelde bilmiyorlar, bu bahsettiğiniz durum da ondan kaynaklanıyor.


  • Khalkedon  (12.10.17 22:41:09) 
Yıllarca yalnız gittim geldim, son birkaç yıldır yanımda biri oluyor önümüzdeki aydan sonra yine yalnız takılmaya başlayacağım.
Bence garip bir durum yok.
Kafede de sinemada da tiyatroda da konserde de yalnız başıma takıldığım oldu.
  • mutekebbir  (12.10.17 22:46:29) 
ben de sizin gibi tek başıma özellikle tiyatro oyunlarına gitmeyi çok seviyorum, bazen dışarıdan garipsendiğini hissetsem de aldırış etmiyorum bence gayet keyifli ve kendine ayırdığın güzel bir vakit olarak değerlendiriyorum


  • cupcakeparade  (12.10.17 22:51:23) 
Tek başıma sinemaya gitmekten aşırı hoşlanıyorum. Bazen film kültürünü sevmediğim arkadaşlarım davet ettiğinde gitmek istediğim film bile olsa reddediyorum. Hatta bence sinemaya zaten tek başına gidilmeli ve patlamış mısır satışı yasaklanmalı.

Arada bir tek başıma bara da giderim ama 2 birayı geçmez tabii.(kendimle anca o kadar yalnız kalabiliyorum) Ha kimi zaman da arkadaşlarla gittiğimde kafa s*ken birisi olursa eğer keşke tek gelseymişim diyorum.

Tek başınayken dışarda yemek yiyemeyen arkadaşlarım var. Hiç bir zaman o psikolojiyi anlayamadım. Açsın ve karnını doyurmak istiyorsun!!?!
  • new day new life  (12.10.17 23:25:53) 
film kültürüm çoğu kişiyle uymadığı için çoğu zaman tek gidiyorum.


  • nothing in my way  (12.10.17 23:30:09) 
özellikle tiyatroya tek gitmeye çalışıyorum. kız kardeşim musallat olmadan uzayıp tiyatro izlemek tek başına çok büyük keyif veriyor. ama hentbol,basketbol,voleybol onsuz çekilmiyor.

bu aktivitelerde illa sosyalleşirsin diye düşünüyorum. bu işlerle ilgilenen insanlar çomar olmuyorlar.
  • hemsta  (12.10.17 23:51:15) 
yalnız gitmekten aldığım keyifle kalabalık gitmekten aldığım keyiflerde alanlarda bambaşka. hangi sergiye yalnız gitmekten daha çok keyif alacağımı biliyorum mesela, ona özellikle yalnız gidiyorum. ya da hangi cafede yalnız keyif yapabileceğimi biliyorum, oraya yalnız gidiyorum ama kalabalıkken gitmeyi sevdiğim cafeye kalabalık gidiyorum. yani mekan, etkinliğin içeriği, ruh halim, zamanımın ne kadar olduğu gibi gibi bir sürü parametre var bu tercihlerimde. ne asosyallik göstergesidir bu ne de aıznlıkta olmak. normal insanız işte yahu, çeşit çeşit.


  • Phoebe  (12.10.17 23:54:57) 
Valla bu iş zevk meselesi, hani sevgiliyi arkadaşı anneyi kardeşi vs peşime takmadan gitmişliğim çok. Sadece tiyatro oyunu da değil, sinema, kafe, bar, hatta tatile bile tek gitmişliğim var. Bayağı loser mode gibi görünse de keyifli yanları çok oluyor ama kişiden kişiye değişen şeyler elbet.
Bi tek gece kulübüne vs tek gitmedim herhalde. Deneyeyim madem onu da bir ara..

  • bathoryy  (13.10.17 00:38:50) 
En iyisi tek ya.


  • Cursed Chico  (13.10.17 00:40:44) 
Tek gittim ve gitmeye de devam ediyorum


  • gazozailacatmauzmani  (13.10.17 02:24:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.