[]

Lens takarken göz refleksi zamanla alışır mı?

Bugün sol gözü takamasam da sağ gözü nihayet 2.5 saat uğraştıktan sonra takabildim tam 3 gündür uğraşıyordum neredeyse pes edip bırakıyordum. Merak ettiğim ise bu lens takma olayı hep böyle ızdıraplı mı geçecek? Göz refleksi zamanla alışır mı yani teknik olarak böyle bir şey var mı gözün zamanla alışması, göz kırpma olayının lens takarken zorluk çıkarmaması? Bana o kadar ütopya gibi geliyor ki 10 saniyede takıp çıkarmak, gerçekten böyle bir şey olabilir ya? :D




 
Evet zamanla göz içinde parmağını dahi gezdirebiliyorsun kırpmadan.

Lenssporluyum.

Edit: zaman tutmadım ama 5 saniyede çıkarıyorumdur ikisini de. Ütopya değil zaman işi yani.
  • filipis  (24.08.17 21:45:09 ~ 21:46:53) 
Bir de şunu merak ediyorum, ya kirpiklerim büyük olduğundan ya göz küçük olduğundan takmakta zorluk çıkardım ama takınca herhangi bir batma yanma hissi olmadı. Ancak zor taktığım için bi boy daha küçük lens diye bir şey var mıdır? Göz hastanesinden randevu aldım gerçi, göz çapımı ölçüp ona en uygun lensi almak lazım. Geçen gittiğim hastanede lens numarasını ölçtüler sadece ona göre aldım


  • siyah giyen adam  (24.08.17 21:51:11) 
alışır. ilk lensimi takmam 45 dakika sürümüştü.

şu an aynaya falan ihtiyaç duymadan bir kaç saniyede takıp çıkartabiliyorum.

ütopya gibi gelmesin, çok kısa sürede alışırsınız.

bir de her göz her lense aynı şekilde tepki vermiyor. 45 dakikada taktığım lens PureVision 2 HD idi. taktıktan sonra çok batma yapmıştı. ardından biofinity kullanmaya başladım ve 4 senedir bu markayı kullanıyorum. işin ilgin yanı şu kimi yorumlarda biofinity için çok batıyor yazılırken kimi yorumlarda da PureVision 2 HD çok rahat bir lens yazıyor. kendinize uygun olanı deneyerek bulmalısınız.

ilk not: biofinity kullanırsanız opti-free express solüsyon öneririm. lens ve solüsyon uyumu da önemli bir şeymiş.

son not: temizliğe dikkat lütfen.

ek: göz çapı önemli derler ama çoğu lens markasının standart ölçüdedir ürünleri yada türkiyeye hep aynı ölçüde geliyor. benim kullandığım lensin çapı gözümden büyük misal olarak.
  • issiz karga  (24.08.17 21:53:44 ~ 21:55:04) 
issiz karganin ilk 3 cumlesi +1


  • in vino veritas  (24.08.17 22:05:08) 
Çaplar için konuşmak gerekirse benim göz 8.5 fakat sadece b&l markasında vardı. Gözümü kabul etmediği için 8.4 ve 8.6 arasında tercih yapmak zorunda kaldım. 8.6 gözümden sürekli kaydığı için 8.4 daha uygun geldi gözüme. Kısaca 8.6 yı hiç kullanamadım. Göz çapından küçük olanı tercih etmek daha mantıklı olur. Sırf gözün çapına uygun alıcam diye ucuz ürün tercih etmeyin. Genelde pahalı ürünler daha uygun geliyor göze.
Ben night and day aqua kullanıyorum. Daha önce b&l ve acuvue oasisten alamadığım verimi bundan aldım.

  • filipis  (25.08.17 00:45:12) 
Burdakilerin de dediği gibi başlarda çok zordur lensi takmak. Hatta pes etme noktasına bile getirir. 1hafta kadar sürebilir bu. YouTube dan bir kaç video izleyin 10 kere filan pratik yapın tamamdır. Lens takma uzmanısınız.


  • valarmurgulis  (25.08.17 19:12:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.