[]

Lens takarken göz kırpma refleksini yenmenin tıbbi yolu var mı??

Arkadaşlar günlerdir kafayı yemek üzereyim ben ne lanetli ne şanssız biriymişim gözüm 4.5 numara bozuk olduğu yetmezmiş gibi lens bile takamıyorum ve gözlükten de nefret ediyorum, lens takmayı çok istiyorum ama yaklaşamadım bile daha sadece sağ gözüme denedim bunun sol gözü de var çıkarması da var.

Psikolojim çökmek üzere sırf lens takamadım diue bunalıma girmek üzereyim yemin ederim midem bulanmay başladı moral olarak çöktüm. İlk defa lens takmaya karar verdim, özele durum yetmediği için devletten sadece lens numara reçetesi yazdılar gönderdiler, lensi aldım günlük kullan at 30 lu, tam 8 tanesi şimdiden çöpe gitti.

Benim ekstra olarak göz kırpma refleksim var hem de daha çocukluğu kadar dayanıyor. Normalde göz kırpmada herhangi bir sorun yok ama bir cisim yaklaşır yaklaşmaz açıkta kalamıyor, hatta göz doktoru gözüme ışıkla bakarken gözü alaca açık tutamadım sen kullanamazsın böyle ama ısrar ettiğin için yazıyorum dedi.

Bakın yıllardır 4-5 numara miyopla çıplak gözle geziyorum, intihar etmeyi gözlük kullanmaya yeğlerim dışarıda o derece bir kompleks yani. Lens takmaktan başka şansım yok 25 yaşına kadar yani 4 sene daha. Ama olmuyor yaklaşır yaklaşamaz gözüm kapanıyor kirpikler engelliyor aşağıya çekilerek. Gözü iyice açıp sağ orta parmağımla aşağıya sol orta parmağımla yukarıyı tutuyorum sağ işaret parmakla lensi yaklaştırıp sağ gözümü iyice açıyor ve olabildiğince sola bakıyorum göz bebeği imkansız olduğu için göz akına temas ettirmek için, olmuyor olmuyor olmuyor.

Çocuklukta 1 2 yaşındayken şerefsiz akrabalar eğlenerek gözümü bozmuşlar yani gözüme doğru hızlıca ellerini getirip vuruyor gibi yapmışlar, göz kırpmalarımdan zevk aldıkları için, bu da zamanla böyle bir şeye yol açmış sanıeım dünyanın en lens kullanması imkansız yaratığıyım şansıma küfür ediyorum eğer göz doktorlarının (devlet) yapabileceği bir şey yoksa sanırım sırf lens için psikoloğa görüneceğim, intihar etmek değil de hayattan kopmak yaşarken ruhen intihar etmek üzereyim sırf lens takamadım diye. Beyoğlu kuledibi göz hastanesi ya da okmeydanı ssk bakar mı bu olaya yoksa sen kullanamazsın deyip başından mı sağarlar?

Aslında gözü tıpkı otomatik portakaldaki gibi açıkta tutacak bir alet lazım bana ya da gözü açıkta tutmama yarayacak bir damla gibi bir şey varsa o da olur lütfen tavsiye verin şunu takmak istiyorum artık

 
Lens takmanın özel tekniği var. Kardeşim de ilk aldığında ağlamisti takamamisti. Temelde hata lensi direkt göz bebeğine yerlestirmeyeceksin. Beyaz kısmına yerlestirip sonradan kaydirman gerekiyor.

Göz görmediği şeye refleks göstermiyor.
  • goodz  (23.08.17 21:19:15 ~ 21:19:43) 
Beyaz kısmına temas ettirmeye çalışıyorum yine de göz kapakları aşağıya doğru kayıyor o an. Acaba iki parmağımla gözümü alttan üstten sıkıca tutup sola bakarak başka birisi tarafından lensin gözüme yerleştirilmesi olur mu?


  • siyah giyen adam  (23.08.17 21:26:21) 
Eczaneden 'alcaine' damla alıyorsun gozune damlatip lensi takıyorsun.

Dikkat: zorunlu hallerde kullanılması gereken bu damlanin bilinçsizce kullanımı kornea ulserlerine vb yol açarak kör olmanıza neden olabilir.
  • betsy  (23.08.17 21:43:33) 
Ilk lens takmaya calisan herkes ayni seyleri yasiyor merak etme. Yepyeni 2 cift lensim bu takip cikaramama mevzusundan dolayi cop olmustu ilk zamanlar. Yavas yavas elinin ve gozunun ayari oturacak.


  • zannedersem tek eksiginiz bendim  (23.08.17 22:28:58) 
Sol el orta parmakla göz kapağını ortasından yukarı doğru çekerken, sağ el orta parmakla alt göz kapağını alta çekip; sağ el işaret parmağınıza koyduğunuz lensi, reflekslerle uğraşmadan gözünüze yerleştirebilirsiniz.


  • agluna  (23.08.17 23:28:56) 
Ben de gözüme damla damlatamıyorum. Ellerimin üstüne yatıyorum, eşim tepeme çıkıp Elleriyle gözümü açıp damlatıyor. Başlarda başkasına yaptırmayı deneseniz? Zamanla taka taka göz alışabilir belki dokunulmasına?


  • erci  (23.08.17 23:52:53) 
patron amma abartmışsın. bi kere herkesim gözü lense uygun değil, kendini neden zorluyorsun anlamıyorum ki? öyle bir mecburiyetin mi var? lens iğrenç bir şey bir kullanan olarak söylüyorum, gözlükten hoşlanmasam da lens dediğim olay max yarım gün bende, ötesinde gözümü mahvediyor. kimisi de çok rahat kullanıyor, sen de benim gibisin demek ki. artı insan lens takmak için ilaç kullanır mı bi de burada öneren arkadaşlar olmuş. oldu olacak genel anestezi yaptır lensi taktır sonra 1 ay çıkarma. şaka mı bu.

ikincisi 4.5 numara gözle çıplak gezip, gözlük takmamak ne demek abi? benim de 4.5, yemin ederim çıkarınca aynada kendimi tanıyamıyorum. nasıl yaşadın valla helal olsun o kadar yıl
  • roket adam  (24.08.17 00:05:58 ~ 00:06:26) 
öncelikle beyaz kısım +1
hepimiz takarken başlarda çok zorlandık ama sonraları alışıyorsun, sen de alışacaksın merak etme, lens kullanan birinden yardım al.

  • mephistoo  (24.08.17 11:04:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.