[]

Türkçede eş anlamlı kelimeler gerçekten var diyebilir miyiz?

Merhaba,

Ben bu konuya biraz şüpheci yaklaşıyorum. Konun uzmanı değilim. Bu konularda okumuş etmiş duyuru kullanıcılarının görüşlerini öğrenmek isterim.

Bana sanki hiçbir zaman eş anlamlı kelimeler olamaz gibi geliyor.

 
Zamanında şöyle bir şey var idi: www.eksiduyuru.com Ben eş anlamlılığa hâlâ inanmıyorum, diğer yanıtlar da yardımcı olur belki meseleyi genişletmek adına.


  • olanlaolunmaz  (19.08.17 18:11:44 ~ 18:14:30) 
Türkçede genelde birçok kelimenin Arapçasını da kullandığımız için bize eş anlamlıymış gibi geliyor ama gerçekte Türkçe-Türkçe şeklinde eş anlamlı kelime sayısı daha az bana kalırsa.

Yazgı ile kader eş anlamlı ama yazgı Türkçe, kader Arapça.

Yasa ile kanun da eş anlamlı ama yasa Türkçe, kanun Arapça.

Ama diğer bir açıdan baktığın zaman da kader ile kanun İngilizce kelimeler değil. Kökenleri Arapça olsa da Türkler tarafından kullanılan kelimeler. Sokaktaki adama destiny nedir desen bilmez ama kader deyince anlar. Bu yüzden bu kelimeleri Arapça diye Türkçeye dahil etmemek de saçma olur. Arapçanın zenginliğini reddetmezsek Türkçe eş anlam konusunda çok kötü durumda olan bir dil değil.
  • dissendium  (19.08.17 18:12:30) 
Turkcede yoksa hicbir dilde de yoktur. Ayrica Arapca ustte yazildigi gibi. Bu konuda daha fazla bilgi icin:

The Turkish Language: youtu.be
  • Traveller  (19.08.17 18:26:48) 
Dilde eş anlamlılık yoktur. Hiçbir kelime bir başkasının yerini %100 karşılamaz. Başka dilden aynı anlamda olup da dile yerleşmiş kelimelerden bahsetmiyorum.


  • ofelia  (19.08.17 20:31:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.