[]

İstifa ve ihbar süreleri mezvusu

Merhaba,

15 Eylül 2015 tarihinden bu yana bir vakıf üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışıyorum. Yani aşağı yukarı 2 yıldır. Her akademik yıl için ayrı sözleşme imzaladık. Şimdi istifa ediyorum ve 5 eylül itibariyle yeni bir üniversiteye geçiş yapıcam. Benim bu durumda ne kadar ihbar sürem mevcuttur? Kanunda belirtildiği gibi 1,5 yıldan 3 yıla kadar çalışan için 6 hafta şeklinde mi yoksa yeni sözleşmeyi imzaladığımız temmuz 2017'den itibaren mi hesaplanacak?


 
sizde süreli iş sözleşmesi olması lazım, yani temmuz 2017.

ancak şöyle de bir durum var, siz belirli süreli iş sözleşmesi ile çalıştığınız ve kendiniz istifa ettiğiniz için, işveren sizden çalışmadığınız sürenin maaşını isteyebilir. sözleşmenizi iyi okuyun lütfen.
  • hosein  (03.08.17 12:18:32) 
@hosein evet o kısım var. daha önce istifa edip ayrılan arkadaşlardan bu para talep edidi astronomik rakamlarla. ama davalar düştü, iş sözleşmesinin tamamen işveren lehine olduğu gerekçesi çıkmış. bana da tazminat davası açarlar muhtemelen ama bu örnekler varken ödetemezler diye düşünüyorum.


  • idlsdzdl  (03.08.17 12:23:12) 
belirli süreli iş akitlerinde süreli fesih yapamazsınız, o ihbar süreleri belirsiz süreli iş akitlerine özgü. bkz. iş kanunu m. 17


  • signore  (03.08.17 12:37:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.