[]

bankada çalışan bir kadın ales'e nasıl hazırlansın?

30 yaşıma geldim ve artık bankacılıkta kariyer yapmak istemediğimi anladım. ales'e hazırlanıyım, yüksek lisans ve doktora ile uğraşırken aynı zamanda akademik kariyere yatay geçiş yapayım diyorum.

sizce nasıl bir program hazırlamam uygun olur? örnek program verebilir misiniz? işten ve herşeyden sıkıldım, nasıl motive olurum bu ruh halinde? nasıl yapalım?


 
30 yaşından sonra akademik kariyer zor ama herşey gibi bu da imkansız değil. bence konuya uzaksan akşam ya da haftasonu ales kursları var, onlara yazıl. yl için gerekli puanı bi şekilde alırsın ama devamında akademik kariyer düşünüyorsan sağlam puan yapman gerekecek çünkü.


  • manuel mandalina  (29.07.17 22:52:59) 
şimdi başlasan 40 yaşında yrd.doç. olursun. Belki şans güler yrd.doçentlik kaldırılır mı dersin


  • goodz  (29.07.17 22:57:49) 
Sorunuza cevap değil ancak pes etmeyin, çok sevdiğim bir arkadaşım da benzer bir kariyerden yaka silkip sizin yaşlarınızda bambaşka bir alanda yüksek lisansa başladı. Geçtiğimiz hafta doktorasını savundu ve şimdiden bir sonraki pozisyonu belli. Dilerim gönlünüze göre ilerler her şey.


  • fotrsapka  (29.07.17 23:04:54) 
Bir şeyi gerçekten istersen, mutlaka elde edersin.

Ama ALES konusunda biraz daha dikkatli olman gerekiyor. Ales'te süre problemi var, sorular yetişmiyor ve yüksek puan almak gerekiyor.

Konuları iyi anlayıp, çok soru cozmen ve bir çok soru çeşidini kavraman gerekiyor.

Kolay değil,fakat zor da değil. Sadece sabır ve istikrar gerekiyor.

Pegem, yargı en iyi yayınevleri ALES için
  • MaNOfTheYear  (29.07.17 23:17:52) 
İşimi beğenmiyorum akademik kariyer yapayım diyerek olmaz bu iş. Zaten bu düşünceyle yüksek lisansa kabul alman bile zor.


  • empedokles  (30.07.17 00:53:21) 
bir arkadaşım 34 yaşında akademik kariyerden vazgeçip satış ve pazarlama olayına girdi. "evli ve 2 çocuğum vardı ve bu benim hayatımın kararıydı. şimdi daha mutluyum" diyor. gerçekten ne yapmak istediğinize iyi karar verin. her şeyden sıkılmakla karar verilmez. bu şekilde daha büyük sorunlarla uğraşmak durumunda kalabilirsiniz.

- korkmayın.

- işi sevmiyor musunuz? maddi durum açısından sıkıntı yoksa işi bırakın. çalışmayın. hem kendinizi zorlamayın hem de gölge etmeyin ve işi severek yapacak insanlara yer açın. birileri o işi muhakkak sizden iyi yapacaktır. bırakın onlar yapsın.

- işi sevmiyorsunuz ama para mı lazım? işi gerektiği kadar, karşılığında aldığınız parayı hak edecek kadar yapın ve düzgün yapın. fazlasıyla uğraşmayın ve kendinizi heba etmeyin. insanlara, bilhassa mesai arkadaşlarınıza işle ilgili dert anlatmayın. başkalarının derdini de zorda kalmadıkça dinlemeyin. dinlerseniz de tavsiye vermeyin, daha çok anlatırlar. bununla zaman kaybetmek yerine kendinize vakit ayırın. bu vakit kararlı bir zaman olsun ve bunu sadece hoşunuza giden şeylere ayırın. diyelim yürüyüş yapmayı seviyorsunuz, bunu yapın. her gün bir saat kendim için yürüyorum deyin ve buna hiçbir şey engel olamasın. bunu yapamazsanız haftada bir veya iki gün sinema veya tiyatroya gidin. kimse gelmese de yalnız gidin. parasını verip bilet alınca gitmek zorunda kalırsınız ve bir zaman sonra bu alışkanlığa dönüşür. bu sayede kendinize bir şeyler katabilir. belki de yaptığınız işi geliştirmenize hatta daha iyi bir pozisyonda çalışmanız için fikirler bile verebilir. 30 yaşına kadar bankacılık önemli bir deneyim sahibi olmanıza yaradıysa bu işlerden anlamayan insanlara veya ufak tefek firmalara danışmanlık yapabilirsiniz mesela.
  • dreamkeeper  (30.07.17 03:55:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.