[]

evlilik hakkında.

merhaba,

25 yasında er kişiyim. kısa ilişkilerimi saymazsak uzun süredir yalnızım. arkadaşlarım birer birer evlenmeye başladı doğal olarak. buna korkumu demeliyim bilemiyorum ama evlilik kelimesini duyduğum anda bulunduğum ortamı terk etme, konuştuğum kişiden soğuma durumu oluyor(bu kişi normal arkadaşım yada bişeyler hissettiğim biriside olabiliyor.)

benim gibi hissedeneniz var mı? yada bu korkumudur nedir bi bileniniz var mı? yorumlarınızı aliyim.

 
Normal yani, yaşın küçük evlenmek için.
Boşver sen onları, kendini hazır hissettirecek kişiyle tanışana kadar sakince yaşa.

  • megalomaniac  (28.05.17 18:01:39) 
25 yaş bu tür korkular için erken değil mi ya? arkadaş çevren evlenirse evlensin bu seni germemeli bence kimsenin sana evlen diye baskı yaptığını sanmıyorum, yapsalar da bir etkisi olacağını da.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (28.05.17 18:02:21) 
25 geç değil ama erken de değil. Yalnızlığınızı aşıp ciddi bir ilişkide olsanız evliliğe karşı bakışınız değişir gibi geliyor bana.


  • gkct  (28.05.17 18:04:41) 
25 evlilik için erken. 25 yaşında biri çocuk yetiştirecek yetkinliğe sahip değildir (%1 falandır istisna). Tabi evlenmek anında çocuk yapmak değildir ama sorumluluktur. Eşinize ailesine çevrenize karşı sorumlusunuzdur ve bu sorumluluk ağırdır. Ben 25 yaşında olsam bende evlilikten korkardım. Dünyaya sağlıklı bir birey getiremeyeceksem evlenmeyi düşünmezdim. 25 yaşındaki insan sevgilisiyle gezer tozar, hatta evli gibi aynı evde bile yaşayabilir ama evlenemez bana göre. Çok erken.


  • freetakilir  (28.05.17 18:14:07 ~ 18:36:34) 
Ben de artık evlilik kelimesi geçtiğinde konudan kopuyorum, mümkense oyalanacak başka bir şey buluyorum kendime. Bunun sebebi korku değil ama buna eminim. Ben sadece çok sıkılıyorum. Çok saçma geliyor genelde konuşulan şeyler. İşte yüzük taşının parlaklığı yok saydamlığı, damadın babası şu işi yapıyormuş da bir bilmem ne almamış...

Bu konuları konuşmaktan hoşlanan arkadaşlarımdan da soğuyorum. Bu kadar ayrıntı, dedikodu, plan... Bana göre değil. Ama dışarıdan bakan insanlar için "sorunlu" olarak görülüyorumdur muhtemelen. Neden konuşmak istemediğimi bir kişi bile sormadı ama bugüne kadar, en büyük dertleri beyaz tektaşın sarı alyans ile nasıl takılacağı.
  • irene  (28.05.17 19:09:31) 
Evlilik yasi yok. 18'i dolduran her erkek kendini olgunluga erismis gorur ama 30 yasina kadar bir bakima cocuktur cunku ulkemizde oyle yetistirilir. Kizlarin ise olgunluk gosteren hareketler yapmasi toplum tarafindan emredilir. Bu nedenle ozellikle erkeklerin 30 yasindan once evlenmesi ozellikle baba olmasi kotu. Instagram'a foto atan dar pantolonlu adam baba goruntusu vermiyor. Kizlar da diziler sehir efsaneleri gibi nedenlerle erkekleri beyaz atli prens olarak goruyor. 25 yasinda evlenen kadin hala 12 yasindaki kiz cocugu gozuyle erkeklere bakiyor. Sonra bozuk iliskiler carpik toplum karakteri gelismemis cocuklar, seks bagimlisi duygusuz erkek cocuklar, erkeklere kole kiz cocuklari ortaya cikiyor.

Genc yasta evlenlee cahil kesim. 8 cocuklu kadin ve kocasi neyse 25 yasinda evlenen cift de o kadar cahil. Sonra kocam beni niye aldatti? Kocan hayatinda hic kadinlarla tanismamis ki! Evlilik diyet olmus onun icin sonra bir yerden patlamis. Karim neden bana surat asiyor? Cunku erkekleri taniyamamis. Hepsinin prens olmasini beklemis.

25 yasinda is deneyimi bile olamayan kadin ve erkegin para durumuna hic girmiyorum bile. Neymis, dugunde takilacak altinlarla ev alinacakmis! Adamin guvendigi seye bak
  • Traveller  (28.05.17 19:56:09) 
sormak istediğimi tam olarak ifade edemedim sanırım ancak @irene tam olarak ifade etmek istediğim noktaya değinmiş. sorumun cevabının korku olmadığını daha çok evlilik muhabbetlerinin ve abartılan organizasyonların anlamsız ve gereksiz bulduğumu söyleyebilirim. soruyu sanırım böyle tanımlamalıydım.


  • Kenny McCormick  (28.05.17 22:56:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.