[]

yamaç paraşütü eğitimi

2 yıl önce hoca eşliğinde yamaç paraşütü yaptım ve hayran kaldım. 2 senedir eğitimini alıp kendi başıma hobi olarak yapmak istiyorum ama bu biraz ekonomik olarak beni zorlayacak gibi duruyor 1500 eğitim yaklaşık 5000 ekipman ayrıca atlama noktalarına gitmek için araca ihtiyacım olacak.

25 yasındayım, İstanbul da yalnız yaşıyorum aylık yaklaşık 1000 lira kenara ayırabiliyorum. Belli bir hobim yok ve çok sıkılıyorum.

şimdi soruya gelecek olursak sizce gözü karartıp bu eğitimi almalı mıyım? bu konuda deneyimi olan veya benim gibi düşünen arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

 
aylık bin lira kenara ayırabiliyorsan bence dal mevzuya hemen, hiç bekleme hatta, kurs ücretini iki taksit ödeyebilirim de böylece hayatından da fazla bir şey kaybetmezsin ama kazancın çok büyük olur.

3/5 atlama da belki ulaşım sıkıntısı çekersin ama senin gibi atlayan bir sürü daha insan var, arkadaş edinebilir, uygun zamanlarda beraber yola çıkmayı teklif edebilirsin yakıt vb. masrafları paylaşırsınız olur biter.

yine aynı şekilde istanbula yakın ulaşımı kolay olan yerlere gidip hafta sonu kamp+atlayış yapabilirsin, en azından atlama noktalarına ulaşımını kolaylaştırır.

kesinlikle dal derim. liseden beri hayalimdir ama lise mezunu olmadığım için uçamıyorum ben.
  • selam  (30.03.17 00:08:21) 
ileride bende düşünüyorum aynı şeyi. mutlaka gidip o eğitimi alın hocam.


  • prens zuko  (30.03.17 00:15:02) 
Bende yamaç paraşütüne ilgi duyardım ta ki geçen sene gözümün önünde bir bayan arkasında ki eğitmen ile beraber sert ve yanlış iniş yaptılar arabaların üstüne takla atarak düştüler yanlış hatırlamıyorsam kadın belini kırmıştı ambulans falan çağırdılar o gün bugündür ben paraşütten uzak dururum


  • atcapar  (30.03.17 02:40:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.