[]

Siyaset Okurken Hukuk ÇAP yapmak aşırı mı zor?

Diğer bir deyişle Ygs Lys süreci kadar tempo mu gerektirir? Ve dahası 2 bölüm birden okuyayım derken yoğunluk yüzünden 2 bölümden de verim alamama ihtimali yüksek midir? Üniversite olarak İÜ ya da Marmara.




 
bu soruyu sorduğuna gore daha başlamadığını farz ediyorum. soyledigin okullar marmara sbf nasildir bilmem ama iu sbf ankara sbf kadar olmasa da pesinden gelen bir okul. odtu sbf nasıldır zerre bilgim yok. ama bu iki okulun da hukuklari sağlamdır. boyle bazen bazi hocalarin basliklarini okuyunca görüyorum ki sovmeyen adam kalmamış.

saglam bolumlerin yanina bir de saglam bolum cap yapmak ki hukuk gibi ezber dolu bir bolum saglam beden gerektirir. ki bir de genel olarak belli bir ortalama altina düşmeme sarti var devam edebilmek icin umarim takilmazsin o sarta.
  • blue eyes white dragon  (16.03.17 01:39:25) 
Fatality yapacam diyorsun.

Şaka bir yana, başarabilirsen neden olmasın. Kendinde bu inancı ve gucu goruyorsan yaparsın. Iki bolumun ortak dersleri de var onları saydirirsin. Genel olarak hukuk tek başına bile zor bölüm bunu unutma.

Bir de şunu eklemek lazım: hukuka gerçekten ilgin varsa buna kalkış. Okumuş kişilerle sohbet et, bilgi al. Gerekirse basit bir hukuk kitabı al okumayı dene. İşine gelirse, hosuna giderse buna kalkış çünkü ders yükü gerçekten çok ağır bir bölüm ve sevmeyen ilgisi olmayan birinin okuması ızdırap belki imkansoz. Hele ki çift anadal olarak sevmeyen biri için nasıl olur düşünemiyorum.
  • rucka boji  (16.03.17 01:40:02 ~ 01:45:05) 
Genel olarak ÇAP yapmak zor. Yakın bir arkadaşım makine ile endüstri mühendisliği arasında yapıyor. Çocuğun günde 12 saati okulda geçiyor. Günde 1-2 saat vakit bulunca yurda gidip uyuyor. Okuma alışkanlığın varsa olabilir. Marmara hukuku çok abartmamak lazım. Sınavlardan iki hafta önce fotokopiciden aldığı notları ezberleyerek ders geçen bir arkadaşım var.


  • dissendium  (16.03.17 01:44:08) 
Ankara hukuk + SBF'de teşebbüs ettim ama biraz devam edince baya zor olduğunu farkettim, en azından kendi bölümümün derslerine yoğunlaşayım diye bıraktım sonunda.

İki bölümde de çok fazla okuma, makale ve ezber var. Devam zorunluluğu olmasa bile bazı dersleri mutlaka takip etmek gerekiyor. Bütün zamanın okulda geçecek, dersten derse, sınavdan sınava koşman gerekecek. Bence zor ama insanüstü bi çabayla yapanlar var, senin ne kadar çalışmayı göze aldığınla alakalı biraz.
  • bonzo  (16.03.17 01:45:34) 
İngilizce psikoloji ile türkçe hukuk çap yapan arkadaşlarım var, ben tek bölümle okulu uzattım onlar uzatmadan ikisini de 3.50 üstü ortalama ile bitiriyor.
Yani tamamen kişinin performansı ile alakalı.
Ben sıkıntıya gelemem, onlar it gibi çalışıyor.
  • bir nick var benden iceri  (16.03.17 04:15:22) 
İibf bölümlerinden birinde okurken hukuk tan çap yapamazsın.


  • avalist  (16.03.17 10:05:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.