[]

üniversite hastanelerinin normal hastanelere göre işleyiş farkı nedir?

mesela x üniversitesi diş hekimliği fakültesi hastanesi, yok abc üniversitesi hastanesi oluyor ya. bunların normal hastanelerden farkı nedir?
sorum komik olabilir ama bu üniversite hastaneleri, öğrencilere mi iş yaptırıyorlar pratik için? daha az güvenilir değil mi ya o şekildeyse?



 
evet pratisyenlerin eline kalırsın. normal devlet hastanesine git


  • cekilmis gayfe  (19.02.17 23:40:44) 
evet üniversite hastanelerinde öğrenciler iş yapabiliyorlar. genelde muayeneleri onlar yapıyorlar bir sorun olursa hocalarına danışıyorlar. açıkçası ben kars kafkas üniversitesi hastanesine gitmiştim doktor adayı bana kalp kapakçık zayıflaması teşhisi koymuştu. başka hastaneye gittim sağlamsın dediler


  • dog day afternoon  (19.02.17 23:40:45) 
Aslında fakülte hastaneleri çok daha güvenilir, öğrenci yapsa da sürekli asistanı (yani uzman hekim ya da hoca) denetler ve denetleme mekanizması vardır. Ancak devlet hastanelerinde bu derece sıkı denetleme mekanizması yoktur, artık şansınıza ne çıkarsa.


  • neferkitty  (19.02.17 23:41:04 ~ 23:46:37) 
peki bu yüzden daha ucuz olması gerekmez mi?


  • m e b  (19.02.17 23:43:00) 
neferkitty+1
Bir de devlet hastanesindeki bezgin amcalar yüzüne bakıp teşhis koyarken üniversite hastanelerinde öğrenciler daha çok uygulama görsün, pratik yapsın etsin diye daha çok tahlil, daha detaylı muayene yapıyorlar ya da bana hep öyle denk geldi. (Bir devlet hastanesi ve bir özel hastane acilinden "bir şeyi yok, iltihap kapmış" diye göz damlası verilerek gönderilen ve bu arada gözleri görmeyecek kadar şişen anneanneme fakülte hastanesinde gece vakti göz doktorunu çağırarak bakıp zona teşhisiyle yatırdılar, 10 günde ancak toparlandı kadın. Ondan sonra daha çok güvendim üniversitelere.)

  • kobuzchu kiz  (19.02.17 23:45:41) 
Üniversite hastaneleri her 3. Derece sağlık kurumudur. Normal bir sağlık sisteminde önce aile hekimine gidilir, o sizi muayene eder eğer basit bir şeyse ilaci verir yoksa devlet hastanesinde uzman doktora yönlendirir. Devlet hastanesi 2. Derece saglik kurumu oluyor. Orada tetkikler yapılır hala bulunamazsa universite hastanesine yonlendirilir. Universite hastaneleri en detayli tetkiklerin yapılabildiği, en uzman doktorlarin olduğu hastanelerdir. Öğrenciler de sizi muayene eder evet ama karari onlar vermez, her zaman en azindan uzman doktor kararı verir, o da veremezse zaten profa kadar yolu var.


  • nundu  (20.02.17 00:24:46) 
doktor değilim, arkadaşlar doktor ise eğer haklılardır ancak babam doktor onun aktardıklarıyla konuşuyorum. acil bir durum yoksa devlet hastanesine gitmeyin, parasını verin özele gidin(ki bunlar şehir şehir hastane hastane inanılmaz farkediyor). acil bir durum varsa tamamen şans. hatta devlet hastanesinde acile kaldırıldınız(umarım olmaz) uzman gelene kadar ölme ihtimaliniz %80. özel hastanelerin acili noktasında fikrim yok.

babamı kalp krizi yüzünden bir özel hastaneye kaldırmışlardı mesela(haftasonu), doktorlar(yaş 24) onun yönlendirmesi olmasa babam şu an yoktu.

biraz abartır her şeyi emin konuşamıyorum.
  • brakgn  (20.02.17 04:03:01 ~ 04:04:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.