[]

araba sürmeyi ne kadar zamanda öğrenirim

bi de ek soru.

birader de ogretebilir. onun yerine hoca tutsam gerçekten değer mi yoksa biraderin öğretmesi yeterli olur mu?


 
not: amacım uzun yol arttı İstanbul içinde sorunsuzca sürmek.


  • mayeskuel  (18.02.17 23:11:24) 
hocaya gerek yok. ben ehliyet kursunda öğrendim. sonra kendi kendime pratik yaptım.


  • prince legolas  (18.02.17 23:17:11) 
ben abime öğrettim, 4 ayda bir yanıma geldiğinde 2-3 saat çalıştık. toplamda 12-13 saatlik çalışmayla tek başına ankara turu atacak kıvama geldi. hocaya gerek yok bence, arabayı kaldırmayı durdurmayı şeritte tutmayı öğrendikten sonra sadece pratik yapmak kalıyor geriye.

uzun yola çıkmadan şehir içinde iyice öğrenmek şart bence. mesela gecenin bi vakti çıkıp istanbul içi uzun yol pratiği de yapılabilir geniş yollarda.
  • signore  (18.02.17 23:24:18 ~ 23:27:34) 
Bu erkek kardeşinizle ilgili bir durum. Bazı insanlar aşırı derecede stresli, sınırlı vs oluyor. Öyle insanlarla çalışmak istemiyorsunuz. Benim babam şeker gibidir bu konuda mesela amcam tam tersi. Kuzenim öğrenirken 1 saat yol geliyordu sırf babamla çalışmak için.

Fakat işinin ehli bir hoca sahiden ise yarıyor. Erkek arkadaşım 15 yil once ehliyet almış, daha da kullanmamış. Trafikten de korkuyordu. Baya övülen bir hocadan ders aldı 7-8 derste kaptı her şeyi. Rahat rahat çıkıyor.


Ben yeni aldım ehliyetimı, kurstaki ikinci hocam süper bir adam, trafik için de kendisinden ekstra 7-8 ders alacağım zira hala çekiniyorum. Babam da başka bir ülkede. Erkek arkadaşımla strese giriyorum. Benim için başka secenek yok gibi.
  • fraise  (18.02.17 23:26:38) 
Araba sürmek dünyanın en basit şeyi, 2 günde öğrenirsin önemli olan kuralları öğrenmek. Dün 20 yıllık şoför bi abi yanıp sönen kırmızı ışıkta durdu beklemeye başladı, neyi bekliyorsun diyorum yeşil yansın diye bekliyorum diyor. Böyle adamlar şoförlük yapıyor işte, zor değil yani.


  • angelus  (18.02.17 23:30:05) 
Kardeşin korkak değise öğretebilir. Korkak insan öğretemez. Acemiden korkarlar. Soğukkanlı rahat birinin öğretmesi lazım. Kısa sürede öğrenirsin ama şoför olman için tek çıkmaya alışman lazım tabi öğrendikten sonra.


  • giggs  (19.02.17 00:04:07) 
soğukkanlı olabilirsen düzenli çalışmalarla 3 ayda trafikteki ortalama bir sürücü olabilirsin.Bir tık daha güvenilir söför olman 2 yıl sürer.Profesyonel olman için 5 yıl falan direksiyon sallayarak bütün hava,yol,insan faktörlerini tecrübe etmen lazım.
Usta şöför olmak için 20 yıl yetmeyebilir.
Hocalar da biraderinden farklı bir şey yapmayacak.Bence gereksiz çünkü bir "ileri sürüş teknikleri eğitmeni" değiller.
Uzun yolun ve şehir içi kullanımın kendine has zorluklarının olduğunu göreceksin.
  • AWD  (19.02.17 00:36:22) 
usta şöför diye bir şey yok.

10 yıl, 15 yıl alırmış falan hikaye hepsi.

bi viraja hızlı girmene bakar her şey. ne olduğunu anlamadan paramparça olursun.

en iyi şöför tedirgin olandır. hep sorular sorar, ya şöyle olursa, ya önümdeki aniden durursa, ya burada araba kayarsa? ya şu yaya pat diye yola girerse? ya karşıdan bi araba çıkarsa?

ama bunu öyle paranoya şeklinde değil. refleksif şekilde yapacaksın.

usta şöför dediğin formulada falan olur. trafikte usta şöför olmaz. ustayım dediğin anda bi tırın altına girersin.
  • merak ediyorum  (19.02.17 00:42:30 ~ 00:43:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.