[]

Günde Yarım Saat Sesli Kitap Okumak?

Günde 30 dakika sesli kitap okumanın konuşma akıcılığı bakımından faydası var mıdır, yoksa birilerinin de dediği gibi boğaz ağrısı ve baş dönmesine yol açan tehlikeli bir şey mi sonuçta 20-30 dakika Aralıksız konuşma söz konusu?

Diksiyona çok katkısı olmaz sanırım? O yüzden onun yanında bir de Google playden diksiyon adlı uygulamayı indirdim diksiyon antrenmanlarının olduğu. Olmadı günde 20 dakika kitap 10 dakika diksiyon alıştırmalarını okurum. Sizce 5-6 ayda her gün 30 dakika sesli okuma çalışma yapmanın faydası olur mu belirgin derecede??


 
Edit: Gerçekten de hafif bir baş dönmesi oldu ve ağız kaslarım ciddi şekilde yoruldu, acaba alışık olmadığım için mi yoksa hep mi böyle olacak?


  • siyah giyen adam  (14.02.17 15:58:51) 
düzgün kitap okursan yani kitabı bir kitleye metin okuyormuş gibi ve yazarın da anlatımına verdiği üslubu fark ederek ve ettirmek isteyerek okursan hitabetinde düzelmeler olur. ileride politikacı olma yolunda prompterlardan gürlersin, şaka bir yana kolay gelsin olur bence faydası dediğim gibi :) ve 30 dakika sesli okuma çeneni de kuvvetlendirir. 30 dakika bir sunum hakkında konuşmak gibi düşün. kolay değil. ağrıması normal ilk başta.


  • fyodor fyodorovic  (14.02.17 16:09:32) 
Ben tiyatro metinleri okuyarak calisirim yabanci dil ogrenirken vb.

Duz kitap degil de tiyatro metni daha iyi olur, hem vucut dilini de katarsin, duygulari vermeye ve tonlamaya daha fazla ozen gosterirsin filan.
  • kuehles blondes  (14.02.17 17:20:16) 
bari getem için kitap seslendir de boşa gitmesin


  • fragile lady  (14.02.17 18:07:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.