[]

estetik yaptırmak

kendimde hiç beğenmediğim, hatta takıntı yaptığım bir şey var. ameliyatla düzeltilmesi mümkün ama estetik yaptırmaya çok utanıyorum. birkaç yakın arkadaşıma söylediğimde "ya saçmalama ne gerek var, estetik neymiş" gibi cevaplar aldım. "ne gerek var" derken ihtiyaç yok demiyorlar tabi. hangimiz mükemmeliz ki anlamında bir "ne gerek var". ama ne bileyim işte hem çok kafaya takıyorum hem de çok utanıyorum. estetik yaptırmak için işten izin almak, günlerce evde kalmak, sonra tüm çevrenin merakla incelemesi, "güzel olmuş, kaç para verdin, kim yaptı" gibi sonu gelmez sorularla muhatap olmak, arkamdan da bunun konuşulacağını bilmek... çok mu abartıyorum bilmiyorum ama utanıyorum işte. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?




 
bu kadar takacaksanız yaptırmayın.


  • lazpalle  (01.11.16 10:01:00) 
Abartıyorsun, utanılacak bir şey değil ki bu gayet normal.
Önemli olan kime yaptırdığın işinin ehli biri olsun sonra pişman olma.
Sen kendini nasıl iyi, mutlu hissedeceksen öyle yap, başkalarına takılma onlar her zaman konuşacak bir şeyler bulurlar.
  • mutekebbir  (01.11.16 10:01:59) 
İnsanlara izahat vermek zorunda değilsin, ki konuşurlarsa konuşsunlar, senin ne istediğin önemli. İnsanları bu kadar önemseme.


  • elikası  (01.11.16 10:08:38) 
şöyle düşün; estetik olmak istediğini her gün düşünüyorsun, estetik olursan bir hafta evde oturup sonrasında maksimum bir ay gelen sorulara cevap vereceksin ve bir daha düşünmeyeceksin. birkaç sene sonra şu anda tanıdğığn insanlarla görüşmüyor bile olabilirsin. senin gözüne batıyorsa düzelttir, gerisi ne düşünmüş ne yapmış hiç önemli değil. bir kere geliyoruz hayata. tabii işin ehlini bulup yaptır, tek seferde temiz iş olsun.


  • boyalı kuş  (01.11.16 10:13:58) 
sandığın gibi insanlar yüzüne yüzüne sormaz bu soruları genelde arkadan konuşuruz.
Eğer burunsa insanı çok değiştirip güzelleştiriyor aslında...

  • fasulyek  (01.11.16 10:25:35) 
niye utanıyorsun canım, çok normal bir şey estetik. seni bu kadar rahatsız ediyorsa elbette, değiştir. kendine yöneltilen soruları da istersen övünçle cevapla, istersen cevaplama. arkandan da konuşurlar, susarlar. abartma yani, yaptır bence


  • fragile lady  (01.11.16 10:30:55) 
utanacak, kaçacak bir şey yok. bahsettiğiniz süreçlere maruz kalmama rağmen keşke daha önce yaptırsaydım diyorum. birkaç ay sonra her şey bitiyor ve artık sanki doğuştan öyleymişsiniz gibi oluyor. tabii bu bir örnek gezen, her yeri estetikli ablalarımız için geçerli değil. :)

takıntı derecesindeyse şu an düşüneceğin şey çok iyi bir doktor bulmak olsun, başkalarının ne düşüneceği değil.
  • normalisoverrated  (01.11.16 10:32:34) 
Asıl dert edeceğin şey mükemmel doktoru bulmak olsun, onun dışında kim ne demiş ne dememiş ne sormuş önemsiz şeyler bunlar. En fazla 3 gün bakıp soracaklar sonra aynen devam hayatına.

Doktor mühim. Yabancı bir kanalda estetik programı izliyorum. Kötü bir doktorun neye sebep olabileceğini gördüm pek çok kez. Doktoru bulöparaya kıy. Bu işin ekonomik kafası olmaz.
  • medre  (01.11.16 10:55:29) 
yaptır tabii ki, zaten estetik sonrası gelen özgüven artışıyla söylenenleri hiiç umursamazsın. doktor seçimine vs özen göster yeter.


  • bxgx  (01.11.16 11:58:34) 
abartıyorsun,bu devirde estetik yaptırmayan estetik yaptıranlardan çok daha az. O yüzden istiyorsan yaptır, onlar yüzüne karşı aa yaptırsan iyi olur diyemedikleri için ne gerek var diyorlar


  • limoncello  (01.11.16 12:17:41) 
yaptirdiktan sonra art niyetli iyi niyetli ya da asiri kibar dusunceli insanlar soru soracaklar. bu soeulara soyle yaptirdim soyle oldu guzel oldu gibi doktorun numarasini verebilirim birnihtiyac halinde cok memnun kaldim diyebileceksen yaptir. boyle diyebildigin anda zaten insanlar seni rahatsiz etmez/edemez hale gelir. ama su anki kafa yapinla yaptirirsan hem zaten bir miktar zorluklari olacak olan ameliyat sonrasi donemi iyice sikintili gecer.
burun mu ki? merak ettik.

  • sparkle kiddle  (01.11.16 12:40:32) 
utanılacak bir şey değil, çok rahatsızsan yaptır ama aslında bazen insanlarda takıntı haline gelebiliyor böyle şeyler. mesela benim ablam yıllardır burnunun büyük,daha doğrusu geniş olduğundan şikayetçidir, şunu küçültecem deyip durur, halbuki yüzüyle orantılı yani küçültse asıl o zaman garip olacak, o yüzden büyük resmi görmek lazım :) senin durumun da böyle mi bilemedim ama öyleyse fazla takılma demek için anlattım.
ha artık herkes rahatlıkla yaptırıyor o yüzden utanma, izin istemeye çekindiğin müdürün bile estetiklidir belki, bu kadar kafaya takılacak bir şey yok.
bu arada ya dış görünüşe takılıyorsun ya "millet ne der"e, kızma ama sanki sende genel olarak bir şeyleri kafaya takma sorunu var:)
  • pamuk helvalar cebe  (01.11.16 12:54:37) 
üniversiteden iki kız arkadaşım vardı, biri ben onu tanımadan önce burnunu yaptırmış, diğeri ben onun "o" burnunu gördükten sonra.

birinin eski burnunun fotoğrafını, diğerinin de gerçeğini görerek bizzat tecrübe ettim. muhteşem oldular/olmuşlar. onları ne zaman görsem "ulan para biriktireyim de burnumu yaptırayım" diyorum. insanların ne düşündüğünden sana ne, ona bakacaksak herkes her şeye "ne gereği var" diyor. iyi bi doktor bul ve paraya kıy.
  • nice tnetennba  (01.11.16 13:35:53) 
herkes burundan yürümüş ama merak edenler için belirteyim, benim derdim çene. daha doğrusu gülüş. güldüğüm zaman dişlerim neredeyse hiç görünmüyor. lisedeyken ailem ortodontiste götürmüştü. tel takarak bir miktar düzeltebiliriz ama ameliyat şart demişti doktor. pek de kolay bir ameliyat sayılmaz. çene kemiği kesiliyor filan, sıkıntılı bir iyileşme süreci var. ben biraz korktum, ailem de ne gerek var dedi. öylece kaldı. artık bu takıntı öyle bir noktaya geldi ki, gülünce çirkin olduğum için bütün fotoğraflarımda mahzun çıkıyorum.


  • make a wish  (01.11.16 13:47:30) 
Estetik var estetik var gerçek estetik yüzüne ne yakışıyorsa ve ne doğal duruyorsa odur ben 6 ay önce Novita Estetik : Nazım Durak 'da burun estetiği oldum ben bile unuttum estetikli olduğumu kimsede anlamadı. Ardaşlarım sende bi değişiklik var dedi ozaman söyledim :))


  • alpererbas  (21.12.18 00:56:42) 
ben de bir estetik ameliyat geçirdim, burun değil daha ufak ve kolay bir ameliyattı. yine de herkes ay ne gerek var dedi, hatta doktor randevusunda yanımda olan kişi de 'hiç gerek yok ki aslında' dedi doktora. doktor dedi ki, eğer hasta gerek var diyorsa vardır, çevresindekilerin ne dediği önemli değil. bu lafı aklımda kaldı. iyi ki de yaptırmışım hatta niye o yaşa kadar beklemişim diye üzülmüştüm sonra, çünkü kafaya taktığım bir şeydi. çene ameliyatı uzun ve acılı bir süreç diye biliyorum, iyi düşünün ama çok istiyorsanız da fazla beklemenin anlamı yok, yaptırın gitsin. doktoru çok iyi araştırın sadece.


  • lily briscoe  (21.12.18 01:03:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.