[]

Tarih severler buraya

2 tip tarihi kitap önerisi istiyorum.

1) Roman biçiminde, uzak geçmişte geçen (orta çağ olur daha eski olur fark etmez) ayrıca sürükleyici. Mesela hiç kimse mi şu rönesans italyası dönemi romanı yazmamış? Maskeli balo vb. şeylerin olduğu şık ve süslü dönem. Yani tarihi kitap hiç bulamıyorum nerdeyse şu düşesin aşığı, kraliçenin sevgilisi gibi dandiklerden okuyacağım.

Her neyse

2) İlber Ortaylı ve Halil İnalcık'ın çok fazla kitabı var. Osmanlının duraklama öncesi veya osmanlıdan da öncesini anlatan bir tarihi kitap.

Kargo bedavayken hemen alacağım yanıtlarınızı bekliyorum.

 
Ortaçağ İtalyası için çok klişe bir önerim olacak ama klasik. En meşhur tarihi romanlardan biri kendisi. Gülün Adı. Bir de şey, şu an biraz utanıyorum bunu itiraf ederken ama Philippa Gregory kitapları O KADAR da kötü değil ya. :(


  • love my way  (19.10.16 22:18:53) 
1) Peynir ve Kurtlar. Çok iyi bir kitap bence. Sapma da roman değil ama roman gibi ve epey güzel kitap. Kesin ikisini de okuyun.

2) Halil İnalcık'ın Devlet-i Aliyye 1-2 ve dilerseniz 3'ü.
Claude Cahen-Osmanlılardan Önce Anadolu. Süper bir kitap.
Ahmet Yaşar Ocak'ın Babailer İsyanı kitabını da tavsiye ederim.

Ayrıca Cemal Kafadar'ın Kim Var İmiş Biz Burada Yoğ İken'i güzel bir tarih kitabı.

Off kitapları hatırlayınca bir daha okuyasım geldi:)
  • perferil  (19.10.16 22:46:48) 
@love my way Ben şu d&r'ın indirim köşelerine sinmiş, migrosun 5,90 tl'lik reyonunda yer alanları genelledim. Philippa'dan okudum güzeldi dediğin varsa ismini alabilirim.

@perferil Şimdi not alıyorum hepsini
  • bloodymoon  (19.10.16 22:54:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.