[]

ITci Olmak

Selam
Yeni mezun elektronik ve haberleşme mühendisiyim

Emo yüzünden yüksek gerilim dersleri almama rağmen imza yetkim yok.

Enerji ve taahhüt işlerinde elektrik ve ee mühendisleri daha çok istihdam ediliyor.

Stajımı otomasyon firmasında yaptım.

Otomasyon işini sevmedim.

Piyasada çok aranan adamlar otomasyoncular.fakat staj yaptığım yerde gördüğüm kadarıyla bu sektörde çalışanlar iyi kazanmıyorlar sanırım.Otomasyon işi yapan firmalar haricinde fabrikalar da bünyelerinde bulunan otomatik kontrol cihazları için bir adet otomasyon mühendisi işe alıyorlar. Velhasıl talep var fakat ne uzayan ne kısalan bir pozisyon. O açıdan çok cazip değil gibi.

Sanki bilgisayar mühendisliği için de IT böyle önü kapalı bir alan gibi. Talep çok ama arz da çok. Acaba telekom firmalarında iş biraz büyütebilir ve it, Network, fiziksel katman derken önü açılabilir mi?

SORU :

Bir haberleşme mühendisi için
IT -> Network -> GSM şeklinde bir kariyer yolu söz konusu olabilir mi?

Bunun dışında çok damar analog, dijital tasarım mühendisi olarak argede çalışmak için bir yüksek lisans yapmam şart.

 
Tabii ki olabilir. Temel IT konularını öğrenip veya network için bir yerde staj\junior olarak öğrenip, sertifika alıp yürünebilir.

Ben de IT support olarak başlamıştım, yazılıma kaydım, beğenmedim, sonra fırsat bulup networke geçtim. İyi kovalayıp kendinizi geliştirirseniz çok mümkün. Hatta networkün güvenlik tarafı dünyada her geçen gün daha büyük bir ihtiyaca dönüşüyor. İyi bilgi güvenliği çalışanlarını daha güzel bir gelecek bekliyor.
  • quanche  (07.09.16 16:08:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.