[]

ik'cı ile ilginç diyalog

bir iş teklifi almıştım. çalıştığım yerdeki yöneticime durumu söyledim, ücret daha iyi olduğu için kabul etmeyi düşündüğümü aktardım. o da bana yılın ikinci yarısında onların teklif ettiğinden daha iyi bir maaş verebileceklerini söyledi ve ben de gitmekten vazgeçtim.

görüştüğüm yerdeki ik'cı kadın aradı, kararımı sordu. ben de aynen olanları aktardım. önerdiğiniz maaş farkı tatmin edici değildi ve zaten şu anda çalıştığım şirket daha iyisini vereceğini söyledi dedim ve teşekkür ettim. kadın resmen sinirlendi. "bu yaptığınızı çok yanlış buluyorum, benim teklifim üzerinden orada kendinize daha iyi bir imkan yaratmanız hiç doğru değil" filan gibi konuştu.

bu ik'cılar hep mi manyak oluyor? derdi ne bunların?

 
gayet normal bir şey yaptığın, o yaptığı işten habersiz biri belli ki. Amerika'da millet neredeyse her yıl daha iyi kazandıran bir iş bulup iş yerleriyle pazarlık yaparlar, kimse de garip karşılamaz.


  • tiny penny  (26.05.16 13:18:54) 
bir ik'cı olarak, size sinirlenen ik'cı kendini komik duruma düşürmüş.

buna karşı teklif / counter offer denir ve işe alım süreçlerindeki risklerden sadece biridir her zaman için.

görüştüğümüz ve teklif yaptığımız adayların şirketlerinden karşı teklif almaları kadar doğal bir durum yok.

hatta şirketindeki motivasyonu düşmüş ve/ve ya pozisyon-departman değişikliği isteyen ve/ve ya ücret artışı isteyen çalışanlar iş değiştirmeyi çok istememelerine rağmen işe alım süreçlerine dahil olurlar. amaç şirketin bir pazarlık masasına oturup oturmayacağını görmektir. aday başvurduğu pozisyondan teklif alırsa ve şirket için o çalışan değerli ise pazarlık masasına otururlar ve karşı teklif oluşur.

ik'cılar da bundan hiç hoşlanmazlar çünkü pozisyonu kapatamamış olurlar, kendilerini kullanılmış hissederler. yeni aday bulmaları gerekir.

ülkemizdeki ik'cıların %99'u bu gibi bencil manyaklardan oluşuyor maalesef. dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanıyorlar.

yaptığınız son derece doğal, içiniz rahat olsun.
  • la lykia  (26.05.16 13:29:41) 
gerizekalı olmayanı ik'cı yapmıyorlar. nerede embesil var özellikle seçip ik departmanına yerleştiriyorlar. ben öyle değilim rerörerö diye kendinizi genellemeye dahil etmeyin. ya da edin bana ne.


  • cekilmis gayfe  (26.05.16 13:31:59) 
Bu kadar manyağı da her zaman denk gelmez, gül geç.


  • arnold schwarzeneger  (26.05.16 13:37:17) 
Bence biraz haklı. Sonuçta o kişinin verdiği yanıtı başkalarına karşı kullanıyorsunuz. Şirketlerin maaş politikaları gizli olabilir. O şirketin bilgilerini kendi şirketinize söylemek bence yanlış.


  • dissendium  (26.05.16 14:19:04) 
Yaptığın doğru. Salla gerisini


  • turkuaz  (26.05.16 14:31:38) 
contra olarak " bunu anana sorsana hanımefendi " demeliydin bence hocam. tarihi fırsat geçmiş eline :)


  • hakim oynayin dedi  (26.05.16 14:40:02) 
iş teklifini ilk olarak onlar yaptıysa sen haklısın.

ama yok sen iş görüşmesine gittiysen, işi sen istediysen onlar sana teklifle döndüyse sen haksızsın.
  • victum  (26.05.16 14:42:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.