[]

seslerin harflerle ifade edilememesi

edilebilen diller ve alfabeler var mıdır?

genelde uyduruk hapşu, öhö öhö falan gibi şeyler var, ingilizce de de buna benzer bizimkilerden farklı olsa. genelde karikatürlerden görüyoruz onları da.. normalde nası ifade edilir. bunun bir şeyi var mıdır? mesela tükürük sesi nedir? balgam çıkarma efekti nedir. vs vs.


 
  • cedilla  (04.08.07 11:38:43) 
yansıma denir. öyle bir kuralları yoktu sanki yani listesi falan var mıydı hatırlayamadım.


  • ozdek  (04.08.07 12:43:14) 
bi de uluslararası fonetik alfabe denen bir yazı sistemi var. bazı sözlüklerde kelimelerin yanında köşeli parantezlerle telaffuzunu bu alfabeyle verirler. (bkz: ipa)


  • sektoid  (04.08.07 14:30:47) 
tam olarak örtüşmesede japoncanın bu olayla ilgili bir güzelliği var. bu tip sesler katakana alfabesi ile yazılıyor ve uzatmaları da sesli harflerin küçük versiyonları ile yazılıyor. böylece esas ses ile vurgulaması vesaire ayrılabiliyor. ha esasa gelince japonların alfabesi zaten sınırlı sayıda sesi ifade edebildiği için bu soruya pek cevap değil.

ha sorunun gerçek cevabı da şudur, bu midi ile wav arasındaki ayrım gibi. konuşma seslerini midi kabul ederseniz bahsettiğiniz sesler de wav gibi düşünülebilir. yani midi'den wav'a doğrudan çevrim mümkün lakin tersi çoğu zaman mümkün olamayabiliyor.

sonuç olarak böyle bir alfabe teorik olarak mümkün değil.
  • iron  (04.08.07 14:44:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.