[]

ftp mi, cloud mu?

merhabalar,

fazla dosya alışverişi olan bir iş için artık herkese wetransfer'la dosya göndermek zor olmaya başladı.

"dosyalar bir yerde olsa, herkes oradan indirse" dediğimizde, ftp mi daha kullanışlı olur, yoksa cloud mu?

ya da başka ne yapabilirim?

bu arada iş dediğim, evden yürütülen bir iş, yani çok çılgın bir internet hızı söz konusu değil.

 
ftp'nin çalışma mekanizmasını tam bilmiyorum, yanlış bilgi vermeyeyim.

fakat kendi adıma kollobratif işlerde drive veya dropbox kullanıyorum. amacım ise klasör yapısı sayesinde en dummy insanlar bile rahatlıkla aradığına ulaşabiliyor. dosyalar arasında kaybolmuyorsun.
  • tatlar kacti  (25.03.16 23:35:36) 
cloud derim ben, dosya senkronizasyonu daha kolay olur ftp'ye gore


  • jedilance  (25.03.16 23:35:43) 
çok fazla kişi indirecekse hız için cloud.

Diğer türlü HDD Cloud. Yani siz hiç upload etmeyeceksiniz bi WD Cloud Drive gibi disk alıp ethernetle internete bağlayacaksınız, sizin evdeki harddiskiniz dünyaya açık olacak siz link-şifre falan vereceksiniz onlar indirecek. Ha onların indirme hızı sizin upload hızınızla kısıtlı olacak tabii. (bunu hiç kullanmadım, teorik olarak böyle çalışması lazım, deneyimli biri yazarsa daha iyi tabii)
  • rodriguez2  (25.03.16 23:45:17) 
cloud çok daha iyi olur.


  • kyha  (26.03.16 00:32:32) 
cloud'u ben de öneririm.
ayrıca teknik olarak çok da farklı değil ama sanki ftp programı ile mesela filezilla, uploadlar daha hızlı oluyor gibi.

ayrıca ftp ile hosting kullanırsan bir süre sonra bandwith derdi çıkarmaz umarım hosting şirketin.
bu acıdan bakıldıgında cloud en mantıklısı gibi duruyor.
cloudlardan önerim: (bkz: onedrive)
  • vadrigar  (26.03.16 00:56:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.