[]

E-Ticaretle ilgili merak ettiklerim ?

merhaba

Yakın zamanda bir şirket açılışı yapıp e-ticaret işine gireceğim. tekstil üzerine satış yapmayı düşünüyorum. ilk etapta instagram,facebook ve gittigidiyordan dükkan açacağım. sorularıma gelince.

1)-Kıyafetleri canlı modelin üstünde fotoğraflayıp siteye koymak mı daha mantıklı yoksa cansız manken yada düz bir zeminde modelsiz olması fark eder mi?

2)-Kapıda ödeme, kargo işleri için hangi kargo şirketiyle anlaşmak mantıklı? (ptt diyorlar ama)

3)-İade işini nasıl yapmalı? Benimle aynı tarz ürün satan kişiler genelde iade yok, değişim var seçeneği koymuşlar. Ama bu adamların fiziki dükkanları da var internetle çok uğraşmıyorlar bense sadece internetten satış yapacağım. Bu yüzden müşteriye iade yok demek biraz rahatlık gibi geliyor. Ama öte yandan üç müşteriden biri de üzerime olmadı deyip iade ederse kargosuyla ücretiyle nasıl mücadele ederiz ?

4)-En önemli konulardan biri faturalandırma. İşimiz internetten olacağı için sanırım her satışı faturalandırmamız gerekiyor maliye bizi öpmesin diye. Normal dükkanda satılan mallara adam beş satıştan birinde fiş fatura kesiyor ama sanırım bizim her satışa kesmemiz gerek. sonuçta internet üzerinde kayıt var, karttan hesaptan paralar geçip gidecek. değil mi ?

5)-İnstagramda açacağım marketle ilgili sürekli takipçi mi kasmalıyım? Ya da meşhur bazı sayfalara reklam mı vermeliyim? Ne önerirsiniz ?

6)-Aklıma gelmeyen sizin aklınıza gelen bir öneri yada uyarınız varsa da söylerseniz mutlu olurum.

Sevgiler.

 
Şuan vakit bulup detaylı cevap yazamıyorum ama tüm soruların için yardımcı olabilirim.


  • mrmlq  (21.03.16 20:43:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.