[]

Exchange & Erasmus Okul Tercihi

Seneye ya da sonraki sene degisim programina katilmayi planliyorum ama okul tercihi konusunda endiselerim var. Oncelikle maddi durum cok iyi olmadigi icin ilk kriterim sehirlerin ucuzlugu olacak malesef. Merak ettigim konulardan biri sadece hibe ile (530 €) isvec vb. ulkelerde yasanilabilir mi? Tercih edebilecegim okullar:

University of Alberta (Canada)
University of Kent (England)
University of Helsinki (Finland)
Dublin City University (Ireland)
Universiteit Leiden (Netherlands)
Universiteit Utrecht (Netherlands)
University of Twente (Netherlands)
Goteborgs Universitet (Sweden)
Boston University (USA)
Kansas State University (USA)
Louisiana State University (USA)
North Carolina State University (USA)
University of Oklahoma (USA)
University of Washington (USA)
Westfield State University (USA)

Bolumum siyaset bilimi ve uluslararasi iliskiler.

 
hollanda içindekiklerden konuşursak utrecht'i öneririm. ben twente'de yapmıştım. 530euro da yetmez hollanda için. hollanda için o kadar olmaması lazmı zaten hibenin, daha düşüktü. ( isveç için de yetmez :( )

bütçe darlığında bu okullardan hiç birisi olamaz :( abd & kanada: ulaşım çok pahalı.

avrupadaki ülkeler ( irlandayı bilmiyorum) de hep hayatın pahalı olduğu yerler.
  • fakyoras  (24.02.16 13:46:12 ~ 13:47:38) 
ABD değişim öğrencilerine 4 saate kadar çalışma izni veriyor olabilir, bu nedenle ABD üniversitelerinde böyle bir hak var mı araştırmanızı öneririm. Bir cumartesi çalışmayla eyaletine göre ayda 160 dolar kadar kazanabilirsiniz.


  • Traveller  (24.02.16 13:56:21) 
Ben geçen dönem Leiden'da Erasmus yaptım. Ev kiram 390 euroydu ama evleri sana okul bulduğu için bu tamamen şans işi. 600 euroluk ev çıkan arkadaşım da vardı. Ama genellikle housing office'e ilk depozito yatırıp başvuran kişilere ucuz evler çıkıyor (depozito 500 euro ve döndüğünde parayı 600 euro olarak geri alıyorsun - Hollanda'da değilsen evi kendin bulup sözleşme yapman zor, o yüzden benim gibi uğraşıp onunla zaman kaybetme derim). Yani ucu ucuna 530 euro ile Hollanda'da geçinebilirsin diye düşünüyorum. Gıda, ulaşım görece ucuz. Leiden hakkında daha ayrıntılı bilgi istersen özelden ulaşabilirsin.


  • rivulet  (24.02.16 14:03:37 ~ 14:26:33) 
bu işin yeri washingtondur. direkt git bence fırsat varsa. erasmusu da göteborg universitesinde yaptım. o parayla sadece kiranı verirsin.


  • kendi ekseni etrafinda donen insan  (24.02.16 14:43:34 ~ 14:44:12) 
530 oyroyla isveç başta olmak üzere avrupa ülkelerinde zor geçinirisin muhakkak üstüne para gerekecektir.

daha önce work and travel falan yapıp sosyal güvenlik numaran varsa amerikada iş bulur çalışırsın saat sınırı olmadan.

şahsi fikrim farklı bir ülkeye git, ben y.dışında okurken en popüler exchange ülkeleri meksika, çin, güney kore falandı mesela.
  • bay b  (24.02.16 15:46:56) 
odtü siyaset mezunuyum exchange imi los angelesta yaptım mevlana değişim ögrencisi olarak. yorumları okumadım fakat oraya gidip çalışırım ümidiyle gitmeyin kimse 1 dönemlik ögrenciyi non work study olarak çalıştırmak istemiyor verilen egitime degmiyor çünkü. ben şanslıydım bir şekilde iş buldum saatte 9 dolar kazandım fakat en az beni çalıştırıyolardı. haftada 4 saat. çerez parasıydi yine de. boston ögrenci şehri fakat pahalı geldi bana. avrupa hakkında bilgim yok fakat amerika hakkında yardımcı olabilirim


  • fbeyza  (24.02.16 19:53:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.