[]

twitter instagram falan takipçi

bu takipçi sağlama, satın alma mevzularının aslı astarı nedir? nasıl yapıyorlar bu işi? bu platformlar neden böyle birşeye izin veriyor? önlenemez birşey midir bu? sorularla uyandım sözlük :(




 
"bu platformlar neden böyle birşeye izin veriyor?"

Sen olsan izin vermez misin?

O takipçiler iki şekilde geliyor.
1-) otomasyon yazılımlarıyla sahte hesap açıp profil oluşturuyorlar
2-) çeşitli eklentiler sayesinde (sitenin uygulaması olur, tarayıcı eklentisi olur) birilerine senin sayfayı "zorla" beğendiriyorlar, isteği dışında.

İkisini de çok büyük oranda engellemek teknik açıdan mümkün.

Twitter bu olaylar yüzünden sıkıntı yaşıyor zaten şu anda. "kanka boşver, banlama, trolleri de banlama, otomasyoncuları da banlama, takılsınlar. hareket oluyor, yeni hesap açanlar başlangıç yapamaz yoksa" diye diye gerçek kullanıcı sayısı azala azala bu seviyeye geldi.
  • hayirsiz  (22.02.16 10:36:24 ~ 10:39:06) 
Ya bot hesap açıp takipçi isteyen kişiye gönderiyorlar, ya da belli bir havuz sistemi oluşturuyorlar, bu sisteme bazı Twitter fonksiyonalarını (Rt/Fav.) ücretsiz kullananları alıp daha sonra takipçi satın alan kişilere bu havuzdaki kullanıcıları gönderiyorlar ama bu çok da istekleri dışında ya da zorla yapılan bir şey değil. Biraz al gülüm ver gülüm hesabı oluyor. Yani sen belli miktarda onlardan faydalanıyorsun, onlar da senden faydalanıyor. Twitter sürekli bu sistemleri oluşturan Api'leri kapatıyor ama kesin bir çözüm bulamıyor şimdilik.


  • angelus  (22.02.16 10:42:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.