[]

kedi kumu

nereden alıyorsunuz?
hangisini tercih ediyorsunuz?
kedim neden bentonit kumunu dağıtıyor?
silika kuma geçmeli mi?

valla silikanın fiyatı iki katı. değer mi size sormak istedim. banyom kum havuzu oldu çünkü. teşekkür ederim.

 
kediler kumu dağıtır. ona bir çözüm yok. kapalı kedi tuvaleti alarak sorunu çözebilirsin.


  • dinsiz adam  (25.12.15 10:28:00) 
kapalı kedi tuvaleti + temizmamanın bentonit kumu harikalar yaratıyor bizde.

alicepetshop'un kumları da fena değil ama temizmama bentonit daha başarılı ona göre
  • kakamelsokoban  (25.12.15 10:30:25) 
kapalı aldım ama kapağına alışamadı salak ya. kapısını ben açtım, alıştırdım falan diyordum. gitti halıya kaka yaptı :/ kapaksız kullanıyoruz kapalı tuvaletini. hatta önünde paspas da var.

ben de temizmamadan alıyorum.
  • allineed  (25.12.15 10:32:16 ~ 10:32:33) 
Temizmama ve kapalı kedi tuvaleti ikilisi var. Sonuç gayet başarılı. Benim zilli arada sırf oyun olsun diye kapağı bir şekilde çıkartıp kumları saçıyor. Ama genel olarak iyi durumda.


  • Dr_Stat  (25.12.15 10:41:41) 
kapısını çıkarın ben öyle yaptım. kapıdan girip çıkamadı, içeride boğuluyordu filan. ben de kapıyı söktüm onun yerine poşeti kestim perde gibi bir sağa bir sola iki şerit halinde astım, böylece aradaki boşluktan girip çıkıyor, kumlar da dışarı sıçramıyor.

ben kristal kum kullanıyorum emiyor filan iyi oluyor, diğeri çok koku yapmıştı..
  • kaputt  (25.12.15 10:44:04 ~ 10:44:41) 
kapaklı kedi tuvaletleri var.
kapaklı kutu tam anlamıyla bir önlem değil, ayakları ile bile taşıyorlar sonuçta.
ever clean lesstrack alıyorum.
internette sağa sola bakıp uygun fiyat gördüğümde stokluyorum.
  • qxgviper  (25.12.15 10:45:58) 
Silika kumu kedielr sevmiyormuş sanırım ayakalrına battığı için. O yüzden mümkün olduğunca çişlerini tutmaya çalışıyorlarmış ve böbrek sorunu yaşıyorlarmış.
Hatta ablamların yavru kedisi topaklanan kedi kumunun içinde oynadığı için veteriner, bir süre silika kum koyun, sevmezler onun üzerine basmayı o yüzden vazgeçecektir demişti.
Ablamlar topaklanan kumdan kullanıyor. evet etrafa çok saçılıyor ama çişi taş gibi yapıp kürekle alması ve temizlemesi kolay.
topaklanan kum ve kapalı tuvalet tavsiye ederim.
  • innerbliss  (25.12.15 10:49:05 ~ 10:54:58) 
@kaputt

deneyeceğim bunu ama kesin poşeti yırtar salak. şu hafif kalın poşet dosyalardan deneyeyim. ama sanmıyorum ya kapıyı bile açamıyor az aralıklı olunca. halıya yapmasa zorlardım. hemen pes etti.
  • allineed  (25.12.15 10:52:01) 
kapalı kum kabının önüne bauhaus'tan delikli paspas koydum. kum kabının etrafını çevirecek ölçülerde kestirmiştim. ayaklarından dökülenleri tutuyor.

tam fotosunu bulamadım ama linkteki görselde bir üründü.
karakayaticaret.com.tr
  • boyalı kuş  (25.12.15 10:56:45 ~ 10:58:00) 
silika değer ama kanserojen valla.


  • dieselsingle2  (25.12.15 11:11:33) 
@tsirkul

bu da topaklaşmıyor sanırım. evet çamur gibi oluyor, katılıyorum ona. bi yerine yapışmıyor ama benimkinin. sağolsun tuvaletten çıkınca iyi bi silkeleniyor.
  • allineed  (25.12.15 11:33:53) 
Temizmama'nın bentonit ince taneli kumlarından alıyorum. Silika kumu, kedinizin sağlığı için, kesinlikle tavsiye etmem. Belki hatırlarsınız, bir vakitler kot taşlama işçilerinin başına gelen silikosis hastalığından bahsediliyordu. Oradaki oradaki silika toz ile kedi kumundaki silika toz aynı.


  • firuz  (25.12.15 11:46:51) 
@firuz @yahveyire

neden ince? ben kalın alıyordum, hatta şimdi yine kalın aldım.
  • allineed  (25.12.15 11:48:41) 
@yahveyire

ben ilk petshoptan almıştım. dağıtıyor diye buradan kalın aldım. kokusu var ama çok çok hafif. kötü kokuyu bastıracak bir şey değil yani. lakin çamur oluyor evet. zaten hepsi komple iri değil. belli mm aralığı var, inceyi de kapsıyor.
  • allineed  (25.12.15 12:07:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.