[]

sgk meslek kodunun yanlis girilmesi

merhabalar,

mimar olmama ragmen tekniker olarak girmisler. cidden yanlislikla mi yoksa bunun bi olayi mi var, dusuk prim vs gibi. bi de bana zarari ne olacak? ilk defa sigortalaniyorum, hic bildigim konular degil.

tesekkurler.

 
tmmob sgk ile anlasıp mınımum maas belirlemıstı ordan yırtmak ıcın olabılır.


  • bryan fury  (04.12.15 07:25:02) 
sgk hizmet dökümünden maaşının ne kadar üzerinden gösterildiğini görürsün. eğer primini tam yatırıyorlarsa meslek kodunun bir önemi yok. eğer sana haber vermeden düşükten yatırıyorlarsa ona göre bi aksiyon almak lazım :(


  • freya  (04.12.15 07:48:15) 
hiçbir şey olmaz. yani size sıkıntı olacak bir durum olmaz. sgk'nın bilmemnerelere uyum için çıkardığı saçma sapan uygulamalardan biri. birçok meslek orada yer almıyor bile. birçoğunu uyduracak yer yok. mesela ofisboyu karşılayacak meslek yok. ne yazayım ofisboy olarak çalıştırdığım adamın mesleğine işe giriş yaparken?


  • kibritsuyu  (04.12.15 10:57:04) 
@allineed meslek kodunuzun hatalı girilmesinde SGK açısından bir problem söz konusu olmaz. Eğer fiili hizmete tabii çalışan olsaydınız o zaman farklı olurdu. Ama odalar konusunu bilemem.

@kibritsuyu işkur sitesindeki türk meslekler sözlüğünden en ilgili olanı seçmeniz gerekiyor.
  • şapşiko  (04.12.15 11:01:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.