[]

almanya'daki eski borçlar

Guten abend Alman arkadaşlar.

Bundan beş sene önce 10 ay kadar Almanya'da yaşamıştım(dil eğitimi). Daha sonra maddi sorunlardan dolayı okula başlayamadan geri dönmek zorunda kalmıştım.

Türkiye'ye kesin dönüş yaptığımda hem internet hem de telefon servisleri için verdiğim taahhütleri iptal ettirmedim. Taşındığımı gösteren belgeyle edebiliyordum ama eşekliğimden dolayı yapmadım.

Bu aralar bi Almanya seyahati düşünüyorum. Bu adamlar beni kapıda bir faturayla mı karşılarlar acaba? Alman disiplini almam için hapse falan mı atarlar :)?

 
Geçerli vizeniz hali hazırda mecvut mu?

Aksi halde vize alamayabilirsiniz resmi borçlarınız mevcut ise. Bir de zaten şu sıralar vize almak çok zor ekstra olarak.
  • qazaqwsx  (02.12.15 17:31:55 ~ 17:32:31) 
Borclariniz nedeniyle almanyadaki adresinize 3 kere uyari gelmistir. 3.uyaridan sonra tahsilat icin avukatlik bürosuna havale etmislerdir isi. Avukatlik bürosu da birkac kere mektup göndermistir ve yine sizi bulamayinca adresinize adam göndermistir. Borclariniz katlanarak artmis, ayrica avukatlik hizmetlerinini masrafi da üzerine eklenmistir. Büyük ihtimal yine bulamayinca bunun ile ilgili rapor düzenlemislerdir. Borcunuzu bagli olduklari sigorta sirketine ödetmislerdir. Simdi bu islemler yürütülürken bununla ilgilenen memur "Ausländerbehörde" (yabancilar dairesini) bilgilendirdiyse, ve yabancilar dairesindeki memur da pasaport polisini bilgilendirdiyse bu konu sisteme islemis olabilir. Ama söz konusu süre 5 yil, bence unutulup gitmistir, kimse takip etmez, sisteme islenmemistir bile. Bu borclari telefi eden sigorta sirketi de coktan kayip olarak islemistir bu parayi. Ama bu almanlarinda islerine akil ermez o nedenle düsükte olsa önüne cikma ihtimali var.


  • emrahday  (02.12.15 18:18:56 ~ 18:24:35) 
Cevaplar için teşekkür ederim.

Geçtiğimiz ay İtalya'dan aldığım çoklu girişli bir vizem geçerli hala. O yüzden sonucu gittiğimde kapıda öğreneceğim gibi.
  • hobolo  (02.12.15 18:44:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.