[]

Organizasyon Şirketinde Staj/Çalışma

Duyurunun bilenlerine sormak istedim.

Şu an yüksek lisans yapıyorum, ilerisi için akademik hayatta devam etme planlarım var. Fakat aynı zamanda organizasyon becerimde oldukça yüksek. Geziler, (2-3 günlük) yemekler, üniversite içi ufak çaplı şeyler organize ediyorum. Bİr miktar tecrübe kazandım, işide seviyorum. İyi çalışıyorum. Organizasyondan da keyif alıyorum açıkçası. İleriki dönemlerde (5-10 yıl) bu konuda akademik olarak yapmak istediğim orta/büyük çaplı organizasyonlar var, sempozyumlar, konferanslar vb.

Fakat işi daha profesyonel çapta öğrenmem gerektiğini ve tecrübe kazanmam gerektiğini düşünüyorum. En basitinden uluslararası veya ülke çapındaki fuarlar, konferanslar veya toplantılar vb organize eden uzman bir organizasyon/fuar şirketinde staj yapmak istiyorum bu yüzden.

Özel sektörün bu alanında hiçbir tecrübem olmadığı için Duyuru'ya başvurmak istedim. Tabir yerindeyse İşin mutfağında çalışmak istiyorum. Para kazandırsın diye bir beklentim veya başka isteklerim yok. Tek istediğim işi öğrenmek, biraz pişmek ve tecrübe edinmek. Yaza kadar part-time, yazın ise full-time çalışabilirim.

Önerdiğiniz bir yer, başvuru yapılacak yerleri veya yapabileceğim bir şey önerirseni< çok sevinirim. Amacım düğün organizasyonu yapmak değil, o tarz bir şeyden daha ziyade İş dünyası veya akademik dünyada faaliyet gösteren, gerekirse parasız sadece iş öğrenmek için çalışabileceğim bir yer.

Her türlü öneriniz makbulumdür, şimdiden teşekkürler=)

 
öğrencilikte en aşağı seviyesinde çalıştımdı bu organizasyon firmalarının. genelde bir büyük ajans gelir işi alır, büyük firma küçük birinden geçici personel ihtiyacını karşılar. servis vs ihtiyacını ayrı bir firma karşılar. büyük firmanın operasyon ekibi 10 kişi civarı ya da az fazla olur ama personel sağlayan firmanın bunun 5-10 katıdır minimum.
eski kadro, yeni in-ka bu personel sağlayanlardan.
figür ajans vardı mesela, bu da daha büyükbaş, benim hatırladığım (ve çalıştığım) tıp kongrelerini yapan birkaçı.
  • kargn  (02.12.15 17:44:48) 
bu sektörde çalışan nerdeyse herkes host/hostes olarak başlamıştır işe. ardından supervisor ve sonra da acenta.

eğer gerçekten bu yönde bir kariyer çizecekseniz kendinize siz de en alt seviye olan host/hosteslikten başlayın. çok zor gelebilir yoğunluk ancak ileride de azalmayacağı için kendinizi denemiş olursunuz. en azından 25-30 işte hostluk yaptıktan sonra yeterli tecrübeyi kazanmakla beraber zaten bir çevre edinmiş olacaksınız. yine bu sektörde çalışanların çoook büyük bir kısmı tanıdık/network vasıtası ile iş bulur. kariyernet'ten iş bulunacak bir sektör pek değil. sektörde ciddi bir sirkülasyon olduğunu da belirteyim. bu sirkülasyon iş bulmayı kolaylaştırıyor tabi.

bir süre çalışıp acentecilerle arayı iyi tuttuktan sonra başlangıç seviyesinde çok rahat iş bulunur. iş zor ve stresli olduğu için 10 host çalışıyorsa birisi kariyer yapıyor. zaten hostluk yapanların tamamına yakını üniversite öğrencisi. garsonluk vs. olmasın da farklı bir iş olsun diyerek başlıyorlar işe.

yalnız hangi alanda kariyer istiyorsanız o alanın işlerine gidin. atıyorum düğün organize etmeyecekseniz düğünlere gidip de düğüncülerle arayı iyi tutmanıza gerek yok. kongreci olacaksanız kongrelerde çalışın (KONGRECİ OLMAAAA :)).

kargn'ın dediği gibi işi yapan organizasyon firmaları operasyonlar çalıştırmak için host/hostes ve supervisorları geçici ik sağlayan yani part time personel sağlayan firmalardan alırlar. eğer düşünürseniz sizi bu geçici ik firmalarından birisine yönlendirebilirim.
  • nodrap  (24.12.15 21:57:16 ~ 27.04.16 17:54:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.