[]

"PKK terör örgütü değildir"

...diyen birine neden barış elçisi diyorsunuz?

Nato, Avrupa Birliği üye ülkeleri terörist diyor bunlara.

HDP'liler neden demiyor? Nasıl bir terörist tanımınız var?

 
Kişilerden, kurumlardan tamamen bağımsız şu açıklama yapılabilir. Terör denen şey bir kavram (abstraction) yani somut bir cisim değil. Herkesin terör olarak algıladığı şeyler aynı değil bu sebeple. Tanımlar ve adlandırmaların tutmaması bu yüzden. Çok şaşırmana gerek yok. Dünyada birden fazla insan bulunmasından kaynaklanıyor bu durum.

Tahir elçi'nin ab, nato ya da türkiye tarafından terörist olarak tanımlanmadığı açık. Ünlü bir insan hakları avukatıydı.

Benim terör tanımım konuyla alakasız olur ama hadi realizm içinden, muhtemelen senin de takipçisi olduğun, bir terör tanımı yapayım. Yani diğer devletler tarafından meşru kabul edilmiş bir devlete karşı girişilen silahlı mücadeleye terör demiş olayım. O zaman, devlete ait görevli ve sivillere karşı silahlı mücadeleye girenler terörist olmuş oluyor. O halde tahir elçi tekrar terörist olmamış oluyor.
  • protector  (29.11.15 20:15:17 ~ 20:20:11) 
@protector,

Tahir Elçi'ye terörist diyen olmadı ki?
  • otonom  (29.11.15 20:17:22) 
Uzun uzun yazmaya gerek yok pkk terör örgütü değildir diyen kişi de açık ve net bir şekilde teröristtir, süslü cümleler ve kelimeler bunun gerçekliğini değişteremez.Terörist olmak için illa ki eline silah alması gerekmez örgütün yaptıklarını mazur görerek onlara aidiyet bağın olduğunu göstermiş olursun aman neyse ya sıktı artık bu ülkenin aynı boktan konuları valla sıktı.


  • zekicalik  (29.11.15 20:27:50) 
Yapmadığı tanımdan çok yaptıklarına odaklansanız anlayacaksınız aslında. 'PKK silahlı şiddete başvuran, toplum tabanlı siyasi bir harekettir.' diyor. Ancak bu işinize gelmiyor, bu tarz şeylerin aslına inmek istemiyorsunuz. Birileri tarafından önünüze konan hedef, saldırmanız ve geri kalan tüm gerçekliklere sırt çevirmeniz için yeterli.

Oysa az biraz araştırmayla Elçi'nin PKK'yı eleştirdiği ve bir Kürt Devletinin kurulmasına karşı çıktığı metinleri ve röportajları bulabilirsiniz. Bir harekete terör örgütü demek ya da dememek kimseyi terörist yapmaz. Bu zaten protector'un anlatmaya çalıştığı bir kavramdan ibaret. Elçi bu açıklamanın uyandıracağı ilgi ve tepkinin farkındaydı, bu şekilde üzerinden bir tartışma yürütmeye çalışıyordu. Şiddete başvuruyorlar, silah kullanıyorlar, belli bir topluluk tarafından destek görüyorlar ve siyasiler diyor. Bu açıklamanın yalan olan veya katılmadığınız bir tarafı var mı?

Tahir Elçi, yıllarca faili meçhul cinayetleri araştırmış, insan haklarını savunmuş, barış çığlıkları arasında vurulmuş bir avukat. Anlamaya ve anlatmaya çalışıyordu. Ama bırakın çözümü tartışmaya bile girmek istemeyenler böyle bir insan daha yok oldu diye sevinip toplumun gerçekliklerine sırt çevirmeye devam edebilirler artık rahatça. Yeter ki taraf sandıkları ölümlerin suçlularını nefretle işaret edecekleri bir örgüt olsun.

Suçu üstünüzden attığınızı sandığınızda gece uyumak daha kolay çünkü. Elçi gibi insanlarsa yıllarca bağlı oldukları toplumların sorumluluklarını taşıyarak mücadele ediyorlar.
  • gmzo  (29.11.15 21:11:18) 
www.facebook.com

uzun uzun yazmaya gerek yokmuş. hayat ne güzel .
  • n62  (29.11.15 21:27:16) 
PKK teror orgutu degil deyip, baris surecine giren bir ulke oldugumuzu unutma lutfen. Hukumetin dedigi seyin bire bir aynisini dedi.


  • tbernhard  (29.11.15 21:43:36) 
@acemi söylediklerimin aksini içermiyor.

buyrun: www.aydinlikgazete.com
  • gmzo  (29.11.15 21:46:54) 
@gmzo "PKK silahlı şiddete başvuran..." Terör örgütünü başka nasıl anlatabilirsin ki? Sivil halkın belirli bir kısmından destek alması onu meşru kılmaz. Bunu PKK da biliyor. Kullanılan dile dikkat edersen IŞİD'e "çete" derler genellikle. IŞİD de aynı PKK gibi toplumun belirli bir sivil kesmini arkasına alan yani "... silahlı şiddete başvuran, toplum tabanlı dini bir hareket".

En basit turnusol şu: sen, bir Türk olarak, Doğu'ya gitmek aklından geçtiğinde, herhangi bir yerde işlenecek suçlar yüzünden değil de PKK, YDG-H gibi örgütler yüzünden can güvenliğinden şüphe ediyor musun? Cevap evet ise, terör örgütüdür. Çünkü 'terör'ün temeli kendinden olmayana yönelik korkudur.

Hemen devlet diyeceklere de şunu belirtmek gerekli, devlet şiddet uygular aksini söylemek "devlet baba"cı ilkel kafa yapısı ürünü olur. Ben devlet ve şiddet konusunda max weber ve şiddet tekeli konusuna katılıyorum. Aksinin sonuçlarına örnek Türkiye sınırları içerisinde Doğu'daki şehirleri işgal edip, hendekler kazarak işgal altında tutma ve Suriye ile Irak sınırları içerisindeki terör örgütlerinin durumu ile, özellikle Doğu Avrupa'da görülen mafyanın güçlenmesi konusu verilebilir. Tabii Türkiye içindeki mafya ve çeteler konusunu örnek veremeyiz. Malum en azından Susurluk izin vermez örnek vermemize.
  • nawar  (29.11.15 21:55:27) 
@nawar

ben pkk'nın terör örgütü olmadığını savunmuyorum. sorulan soruya tahir elçi üzerinden cevap verdim.
  • gmzo  (29.11.15 22:02:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.