[]

Teknik Lise Sonrası Üniversite - Sınıavsız Geçiş & AÖF

Sevgili arkadaşlar,

Teknik lise mezunu olan arkadaşımın bir sorusu var. bu konularda yetkin olan arkadaşlarımın yardımına ihtiyaç duymaktayız.

Bu arkadaş Endüstri meslek lisesi, bilgisayar bilişimi kısmından mezun oldu. askerlik tecili bitmek üzere. şimdi yumurta dayanınca bu tecili uzatmak için çözüm arıyor. öss sınavına girmiş ama tercih yapmamış (!!). açık öğretim fakültesi hakkını kaçırmış oldu sanırım.

şimdi bu arkadaş nasıl bir yol izlemeli. sınavsız geçiş hakkında burada ve sözlükte yazılanları okudum ama kafam karıştı. bunun hakkında bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

teşekkürler.

 
Şu an yapacak bir şeyi yok. Ne yaparsa yapsın gelecek yaz yapacak..


  • nrmnm  (15.10.15 18:38:28) 
mezun olduktan sonra 2 seneye kadar tecil hakkı zaten bulunuyor. bunun haricinde ygs'ye başvurursa muhtemelen ocak ayında başvuru açılır, yine tecilli sayılıyor. geçiş hakkı içinse ygs'ye girmesine gerek yok 10 lira (bu sene artabilir) sınavsız geçiş bedelini ödediği takdirde diploma puanıyla bir yere yerleşebilir.


  • ayna bugusu  (15.10.15 20:08:08) 
hocam zaten 2 senelik tecili bitmek üzere. dediğiniz sınavsız geçiş bedeli ödediğinde yerleşeceği okullar neresidir? üniversiteler mi? bu konudaki cehaletimi mazur görün lütfen.


  • 0dy  (16.10.15 09:33:08) 
Sınavsız geçiş ile üniversitelerin 2 yıllık önlisans programına yerleşiyor meslek liseliler. Yalnız onların da kendi içlerinde öncelik sırası var, eski mezun olduğu için arkadaşın 1 adım geride olacak bu yaz. Tercih yaparken o şartları göz önüne alsın ki açıkta kalmasın. Detaylar kılavuzda yazıyor..


  • nrmnm  (16.10.15 18:06:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.