(1) 

akciğerdeki tümörler

monicapp #1581295 
akciğerdeki ve nefes yollarındaki tümörlere ilaçlar ya da supplementler neden nefes yoluyla verilmiyor? (örneğin astım ilacı için kullanılan cihaz) kemoterapi olsun , immunoterapi olsun her ilaç için kullanılabilir. sonuçta ciğerlere etki edecek en etkin yol nefes almak...1-2 makale gördüm, hayvanlarda da başarılı olduğunu gördüm ancak bunun insanda denendiğini görmedim.
(1) 

Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk

f02561 #1581294 
seriyle ilgili hiçbir bilgim yok hiçbir filmini izlemedim ama gidilir mi? öncekileri izlemek mi lazım illa
(2) 

Tarih sorusu

dissendium #1581293 
Merhaba. Sykes Picot Antlaşması ile İngiltere Irak'ı, Fransa Suriye'yi alıyor kabaca. İngiltere'nin hedefinin petrol olduğu belli. Cumhuriyet ilan edildikten sonra da Nasturi ve Şeyh Sait isyanlarının da etkisiyle Musul'u alıyor ve hedefine ulaşıyor.

Bu durumda Fransa Musul'da petrol olduğunu bilmiyor muydu? Neden Irak konusunda İngiltere ile anlaşmazlık yaşamadı? Sonuçta Suriye'de bir şey bulunmuyor. Fransa Suriye'den ne elde etti? Teşekkür ederim.
(5) 

Alınık Bilet Sahtekarlığı Yapılabilir mi?

Bluesque #1581292 
Ekşi'den bir konser için bilet bulduk. Ancak QR kodun orijinal olmaması ya da bizden önce kullanılması gibi olasılıklar akla geliyor. Böyle şeyler mümkün mü? Ne yapılabilir?

Teşekkürler
(3) 

Eve yeni kedi gelmesi

Lusid* #1581290 
6 yaşında british kedim var, 1.5 yasinda cinsinden tam olarak emin olmadığım (british kirmasi gibi) bir kedi sahiplendim ilk birkaç gün kendi kedim ona tıslıyordu, alakasız yerlerde oturuyordu, yanımıza gelmiyordu, mamasını da az yemişti. Bugün 5.gün ikisi de aynı odada oturuyor, bazen uyuyorlar, tıslamaları bıraktılar ve bize de kendilerini sevdiriyorlar. Ancak sorun şu kedim nereye giderse yeni gelen onu takip ediyor ve gövdesine yanaşıyor (kokluyor mu napıyor anlamadım) benimki de itiyor vs. Bir de biz yokken bir odaya girip kavga ediyorlar (oyun mu emin değilim çünkü ağızlarında birbirlerinin tüyleri oluyor) ve kavga sesi çıkarıyorlar sokak kedileri gibi. Neden kavge ediyorlar? Bu durum zamanla düzelir mi? Ayırıyoruz ancak 5dk sonra yine o odaya girip kavga ediyorlar ya da yapılabilecek bir şeyler var mıdır?
(1) 

Kedi diş eti şişliği

agreas #1581289 
Aranızda umarım bunu okuyan bir veteriner çıkar, kedimin ön üst uzun dişi sürekli uzadığı ve sallandığı için çekildi. Diş etinin içi boşluk kaldı. Kapanması biraz sürermiş ama kapanmadı henüz. 1 hafta oldu. Şimdi diş etinin içinde iltihap yok, diş eti normal pembe renkte ama sertleşmiş. Mama yiyor, su içiyor, kakası normal, ateşi yok, enerjisi yerinde. Küçük bir ilçede yaşıyorum başka veteriner de yok. Süreç normal mi yardımcı olur musunuz?
(9) 

Maaş hariç ek geliriniz var mı?

ighe #1581288 
Özellikle internet üzerinden yaptığınız bir şey varsa öğrenmek isterim

Haftasonlarını ve haftaiçi 5ten sonralarına fikir alarak bunun için değerlendirmek istiyorum
(3) 

Fethiye’de otel tavsiyesi

hede hodo #1581287 
4-9 Mayıs arasında orada olacağız. Hangi otelde kalalım?
Buna ilaveten şurada yemek ye, şu organizasyona mutlaka katıl gibi önerilerinize de açığım.
(4) 

Pasaport yenilemek ne kadar sürüyor?

michael_knight #1581286 
Pasaportumu yenilemem gerekiyor. Ama bir yandan da pasaportla yapmam gereken işlemler var yakın zamanda o yüzden ne kadar süreceğini merak ediyorum.

- İstanbul'da son zamanlarda pasaport yenileyen oldu mu, kaç gün sürdü?
- Yeni doğan oğluma 15-20 gün önce ilk pasaportunu çıkarttırmıştım ve 5-6 gün sürmüştü, benim pasaportumun yenilenmesi de aynı süre midir?
(5) 

Sivrisineklere kesin çözüm

etna #1581283 
Önerileriniz var mı? Doğal kokulu şeyler filan işe yaramadı. Evde bebek var, kesin çözüm yok mu?
Bu mavi ışıklı aletlerin en iyisi hangisi?
(4) 

Kaza değer kaybı

Topalordek #1581282 
Selamlar, park hâlindeki aracıma geri geri gelen bir kamyonet çarptı. Kaput değişecek tampon boya olacak panjur değişecek. Motor şasi kısmında bir zarar yok. Moralim çok bozuk. Araç Passat 2020 model. Buna değer kaybı ne çıkar. Satarken başıma bela olur da çok uğraştırır mı? Kurumsal firmalara satsam alırlar mı? Tramer ne çıkacak o da belli değil. Sadece parça siparişleri verildi. Herkese teşekkürler. Aracımda önceden boya ve tramer yok.
(7) 

Is mulakatlarinda "onceki isinizden neden ayrildiniz ?" sorusuna cevap

funl #1581280 
Ben 8 aydir aktif is ariyorum ve hala bulamadim. Bu soruya "sektorun stabil olmamasi ve sık menajer degisikligine bagli planlarin tekrar duzenlenmesi" hakkinda konusuyorum. Ama bu cevap karsi tarafi tatmin ediyor gibi gozukse de artik verdigim cevaplari degistirme karari aldim. Internette arastirdim ama hala icime sinen bi cevap bulamadim. Siz nasil cevap veriyorsunuz ?

Sektor: Yazılım
(1) 

Burada meme paylaşıyoruz

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1581279 
En sevdiğiniz laf sokma içeren meme'leri yollayın gelsin. meme'den kasıt: tr.wikipedia.org
(4) 

Araba Garantisi Bozulur Mu?

depresif çocuk #1581278 
Hafif bir çizik ve göçük için servise gittim ancak bu tarz onarımları yapamadıklarını söyleyip yan sanayiye yönlendirdiler. Tabi bunu ispatlayan bir yazı vs. yok elimde.

Ben de bu çizik ve göçüğü sanayide düzelttirdim.
Sonradan aklıma takıldı, aracımın garantisi bozulmuş mudur?
(2) 

İngilizce altyazı dosyasını Türkçe'ye çevirme

shadra #1581276 
İngilizce olarak hazırlanmış altyazı dosyasını Türkçe'ye kayıpsız ve zahmetsiz çevirmek istiyorum. Var mı yardımcı olabilecek?

kiralık ev oda vs.

pakoletti #1581275 
merhaba duyuru ahalisi. mayıs başı gibi bir yerlere kaçıp kafa dinlemek istiyorum. balıkesir, muğla. çanakkale ilçeleri ve sahile yakın beldeleri, yerleri tercihim olacak. amacım sabah erken kalkıp yürüyüşümü yapayım, deniz kıyısında kafamı dinleyeyim gezip yorulup akşam evde uyuyayım. bana önereceğiniz sessiz sakin, mümkünse müstakil, bahçeli kalacak yer var mı? buradan bu işlerle ilgilenen yazar ve duyuru müdavimleri yardımcı olursa çok memnun olurum. bir de fiyatlar nedir az çok fikir belirtirseniz sevinirim.
(11) 

Altı gün çalışmak

noxie #1581274 
selam duyurucular, altı gün çalışıyorum ve artık dayanamıyorum. istifa etmemeye çalışıyorum.

iki yıldır bu işteyim. baştan beri altı gün olduğu belliydi. sonra bir hafta beş gün, bir hafta altı güne dönüldü. yılbaşından beri tekrar altı gün.

bilmiyorum, dayanamıyorum artık. tamamen evden çalışıyorum. sabah-akşam trafikle uğraşmadan çalışma lüksü var. ama ne yazık ki çok yoğun hep. bilgisayarla bütünleşmiş gibiyim. mental anlamda çok yorgunum, bir gün yetmiyor pek bir şeye. dinleneyim mi eğleneyim mi işlerimi mi halledeyim... uzaktan çalıştığım iş arkadaşlarım da böyleler. mesai saatlerim net, 9-6. iş dışında kimse bir şey yazmaz, istemez. maaşım (çok değil ama yaşamaya pek vaktim kalmadığı için yetiyor), sigortam düzenli. bunlar artı kısımlar.

ama işte altı gün. toplamda 8 yıldır çalışıyorum, hep 5 gündü. ama özel sektör malum, başka işlerde de bir sürü sıkıntılar yaşadım. burası yine dramanın pek olmadığı bir yer. herkes işini yapıp dağılıyor genelde.

hah bir de en kötü şeylerden biri şu. her gün bir iş günü. mesela bayramda 9 gün tatil olmuyor hiç. iki gruba bölünüyoruz. ben son büyük tatilde 3 gün tatil yaptım mesela. yılbaşı, bayramlar hep böyle...

işsiz kalsam, o da 1 ay dinlendikten sonra böyle boğucu olacak biliyorum. freelance işlerle de asla geçinemem. asgari ücrete bile ulaşmaz.

ara ara iş bakıyorum ama benim sektörümden yok. ya tamamen sektör değiştiricem (bu mesleği elde etmek için çok uğraştım), ya dişimi sıkmaya devam edicem ya da bir süre boşta gezicem.

napsam netsem kafam çok karışık...
(2) 

şu tarz bir websitesi-uygulama vs nasıl yapabilirim?

avatar is back #1581273 
yayınlamayacağım, html bile olur, bir uygulama üzerinde de olur hiç fark etmez.

türkiye haritası olacak, haritada 81 ile ait veriler olacak, tıklandığında bir bilgi kartı ekrana gelecek ve kartta ıvır zıvır bazı görselli yazılar yer alacak.

bunu en pratik nasıl yapabilirim? 81 ile ait geojson hazır, içine atayacağım bilgiler hazır. sadece eşleştirmek ve modern güzel bir ui hazırlamak istiyorum. teşekkürler
(4) 

En avantajlı ve kullanması kolay kredi kartı hangisi?

mikahakkinen #1581272 
Garanti bonusla Akbank axess arasında kaldım
(2) 

USB görmeyen vmware

tururo #1581271 
Sevgili duyuru ahalisi,
elimizde bir w7 kurulu bir vmware var, bir de bu w7de çalışacak dosyaların olduğu usb 3.0 harici hdd. vmware bu hdd yi görmüyor. daha doğrusu hiç bir usb yi görmüyor. network bağlantıısı da olmadığı için dosyaları dropbox v.b. yöntemlerle göndermekte mümkün değil. usb yi bu vmware nasıl tanıtırım biri bunu ilkokul 1 seviyesinde anlatırsa çok memnun olurum.

Erlende Oye & La Comitiva Zorlu Konser Satılık Bilet

waztp #1581270 
8 Mayıs 21:30 konserine 2 tane biletim var, gidemeyeceğim. Aldığım fiyatın altına satıyorum. İlgilenen msj atabilir
(1) 

Kedi tuvaleti

Godless #1581269 
İyi pazarlar arkadaşlar.
Yıkanabilir kedi tuvaleti aldım benim çocuklara. Kullanan birileri varsa tecrübelerini dinlemek isterim. Tuvaleti kurdum, eski kumu kaldırdım. İlk gün kaka yapmamakta direndiler. Sonra birisi yapmış sevindim. Kakayı almadım içinden ki oraya yapacaklarını anlasınlar. Neyse bu sabah kalktım ki ikisi de dışarı yapmış. Tuvaletin içinde kaka olmasına rağmen. Benimkiler öyle çok titiz değildir. Kuma yaptıkları zamanlarda da kaka varsa içinde yapmayız demezler yani. Satıcı kılavuz koymuş. Alışma evresinde temizlemeyin bir süre demiş. Eğer alışmazlarsa kumu geri koyun ikisini birden bir süre kullanın demiş ama kum varsa kuma yaparlar diye düşünüyorum. Bu tuvaletten kullanan var mı? Geçiş sürecini nasıl yaptınız?
(11) 

Ekşi duyuru hakkında

Mirket #1581266 
Sorulan sorulara bazan çok güzel cevaplar veriliyor.

Soruyu soran cevapları thickliyor, bu kısmı tamam ama verilen cevaplardan bazıları gerçekten çok doyurucu oluyor. Bu tip cevapları diğer üyeler de beğenebiliyor olsalar ve beğeni sayısı da cevabın yanında görünüyor olsa çok güzel olmaz mı?

Mesela dün sorulan 1929 kriziyle ilgili soruya @nundu'nun verdiği cevap çok güzeldi ve ben bu cevabı oylamak isterdim.
(1) 

istanbul'da guitar hero oynamalık yer

olsa da yesek #1581265 
var mı, kaldı mı? beşiktaş civarlarında bildiğiniz varsa çok güzel olur ama farklı ilçelere de gayet açığım.
(9) 

Kurnaz Dayı

old possum #1581264 
Klasik kızkardeşin hakkını yiyen dayı sorunu.

Şimdi efendim benim annem ve dayım iki kardeş bunlara annelerinden kalan arsanın tam ortasına dayım yayilip ev inşaatına başladı. Sadece kendi hakkı olarak görüyor bence , anneme hiç sormadı bile ama ben konustum dedim ki "dayı sen evini yap ama yola gidecek kısımları hesap et imar durumuna bakıp ona göre net kalan metrekarenin yarısını al onun içine yap inşaatını. Ama bu brüt alanı hesaplayıp ikiye bölüp yayılmış. E bu durumda ileride annem ev yapmak isterse bize düdük kadar bir alan kalacak çünkü yola gidecek kısmı bize ayırmış.

Bu durumda ne yapalım bir avukatla hareket edeceğiz sanırım ama öyle çok değerli bir yer de değil köyde imarlı bir arsa. Satmak da istemiyor annem, annesinden yadigar çünkü. İlk etapta ne yapabiliriz belediyeden ya da tapudan bir şey yapılabilir mi yoksa dava mi açacağız? Off bu ülkede hak hukuk aramak neden bu kadar uzun sürüyor. Zaten 5 yıldır süren bir davam var haklı olduğum halde bir arpa boyu yol alamadım. :(

Bence dayım annem ve ben kadın olduğumuz için kendi dünyasında bizi hor görüyor bizim hakkımız olmadığını düşünüyor çok da yansıtıyor bunu bize. Off
(2) 

Kuru hava için saç nemlendirme

orangesandsea #1581263 
Kuru havası olan bir yerde yaşıyorum, saçlarım çatır çatır kırılmaya başladı hiçbir işlem görmemesine rağmen:/ Siz saçlarınızın nemini koruması için ne yapıyorsunuz, ne kullanıyorsunuz?
(2) 

boşanma sonrası pasaport

deartheodosia #1581262 
benim devam eden davam var ve ne zaman sonuçlanacağı belli değil. 1 yıl da olabilir, birkaç yıl da. eski 10 yıllık pasaportumun süresi doluyor ve yeni pasaport alacağım (10 yıllık). genelde hep evlilik sonrası yenileme için sorulur (ki bir sorun olmuyor, yenileme gerekmeden kullanılabiliyor); boşanma sonrası da bu alacağım pasaportu kullanabilir miyim eski olacak soyisimle yoksa yenilemem gerekecek mi? 10 yıllık yerine daha kısa süreli bir pasaport almak da istemiyorum açıkçası. ayrıca eski pasaportta kalacak geçerli vizelerim de zaten yine şu anki evlilik soyismimle.

bilenler varsa çok yardımcı olmuş olurlar ya, çevremde ne boşanan biri var ne de internette araştırma ile yanıt bulabildim.
(10) 

yaşlıları nasıl teselli edeceğiz veya siz yaşlanınca bunu nasıl yaparsınız?

geveze yazar #1581261 
Annem 90 yaşında günlük işlerini yaparken çok zorlanıyor. Hani ağır grip olursun da elini kaldırasın gelmez ya. Bu da geçecek annecim diyorum. Bunun geçmesi ahiret diyor. Ama derken gözünün içinde hüzün var. Orda sana gençliğini geri vereceklermiş anne Allah öyle söz verdi diyorum ama sanki havada kalıyor dediklerim. Yine de bi teselli olmalı.

Pickguard yaptırmak

arcturus #1581260 
Merhaba arkadaşlar.

8 telli gitarım için pickguard yaptırmak istiyorum.

Güvendiğiniz, bildiğiniz bir yer varsa yapabilecek veya aranızda yapan varsa,
bilgi verirse çok sevinirim.
(9) 

Bugün Neler Yapacaksınız?

rock n roll #1581259 
Planlarınız nedir?

Samsung Galaxy A71 128 GB Siyah Hiç açılmamış 18K TL

twelfth #1581258 
Şirketten verdiler
Hiç açmadım
iPhone kullanıcısyım
IMEI kaydı var
Kulaklık, şarj aleti, kılıf var
İstanbul içi Ataşehir İçerenköy'de elden teslim ederim.
Hepsiburada'da fiyatı 36 bin TL

www.letgo.com
(5) 

İtalya-Roma'ya giden gezi rotasına bakabilir mi?

dedeminhirkasi #1581257 
Roma'da 3 gün için aşağıdaki gibi bir rota hazırladım. Aslında 3 gün de değil 2.5 gün demek daha doğru. Bu rotayı haritada yer aldığı gibi sayı sıralamasına göre takip edeceğim.
Kafama takılan 2. ve 3. günler haricinde ilk roma'ya geldiğimiz 1. gün. Uçak 13:45'de iniş yapacak. Benim otele varmam her şey yolunda giderse öğlen 15.00 gibi olur. Hadi buna akşam 16.00 diyelim.
1. Gün için fotoğrafta gördüğünüz güzergah uygun mu? Mesela o rotanın gezilip görülmesi ortalama ne kadar sürmektedir.
Yoksa ilk gün için tavsiyeniz veya diğer günleri de baz alarak şu rotayı şuna kaydır da diyebilirsiniz belki...
4. Gün ise floransa ya geçeceğim 2 günlüğüne sabah trenle gitmeyi düşünüyorum fakat roma da fakit geçirip akşama da varabilirim oraya önerilere açığım
Teşekkürler.

hizliresim.com
(2) 

Pegasus super Eko ve avantaj arasındaki fark

hede hodo #1581256 
iki kişi olarak yolculuk yapmayı planlıyoruz.
Super ekoda koltuk seçimi ile alakalı bir açıklama yok.
Avantaj paketinde ise standart koltuk seçimi yazıyor.
Yani ben super ekoyu seçersem, arkadasımla beraber oturamayacak mıyım?
İstanbul-Dalaman
(5) 

sahibinden.com araç müşterisi / ne demek istiyor?

dayrise enterprises #1581255 
ilana koyduğum aracım için bir müşteri aradı. araca talibim vs muhabbetinden sonra şirket sahibi olduğunu, aracı şirketin üzerine alacağını söyledi. ben de şahıs olarak satış yaptığım için fatura kesmeyeceğim için gider gösteremeyecekmiş falan filan derken "muhasebecime sordum o da bi satış senedi imzalarsak olurmuş" diye ekledi.
tipik bir dolandırıcılık denemesi ile karşı karşıya olduğumu hissetmeme rağmen "hadi bi ihtimal laf anlatmaya çalışayım" diyerek
-şirketinin üzerine alacaksan şirketin banka hesabından parayı gönderirsin notere gider satışı yaparız. noter evrakının dışında başka bir şeye imza atmam, hele ki senet falan konuyla hiç alakası yok dedim. bu kez "valla muhasebecim öyle diyor belki de ben yanlış anladım" dedi. sen bi daha görüş muhasebecinle dedim öyle sonlandı muhabbet.
ne demek istiyor olabilir şimdi bu kişi, dolandırmaya mı çıkmış yoksa muhasebecisinin ne dediğini mi anlamamış?
şirketlerin şahıstan araç alırken ekstradan bir şey yapmasına gerek var mı?
(2) 

Bisiklet Toplama

burka #1581254 
Merhaba

Bilgisayar kasası toplar gibi bisiklet toplama hizmeti veren, bu işten gerçekten anlayan yerler var mı bildiğiniz ? İhtiyacım doğrultusunda bir bisiklet toplamak istiyorum, ayrı vites sistemleri, jant türleri, jant göbeği vb. üzerine sorularım vardı. Bu parçaların kalite, fiyat gibi farklarının sebeplerini sormak istiyorum.

Teşekkürler

Seramik tencere tavsiyesi

muhayyer divan #1581253 
Merhaba

Kaliteli seramik tencere tava almam gerek, teflon almak istemiyorum, beyaz renkte olması tercihim, olmazsa da açık renk olması da iyi olur.

Bildiğiniz marka var mı, şu marka iyidir, şu en iyisidir gibi tavsiyeleriniz olur mu?

Trendyol'da tişört markası arıyorum

dejame #1581252 
Öneri yapabilir misiniz? Son birkaç yılda Grimelange diye bir marka keşfettim, hafif oversize tişörtlerini çok seviyorum. Renk atmıyor, diğer tişörtler gibi nedense kırışık durmuyor. Sanırım tamamen pamuklu. Yine üç beş tişört almak istiyorum ama önerdiğiniz markalara bakabilirim.
(2) 

Amazon Echo mu Google Home mu? (Tr kullanimi icin)

brkylmz #1581251 
Kullanan ya da arastirmis arkadaslarin yorumlari cok iyi olur.

Amazon Echo sorunsuz calisiyor mu Turkiye'de, youtube music'le entegre mi?

Google home cok mu gerisinde amazonun?

Maksat muzik dinleyip, arada soru sorup, hue lambalari falan kontrol etmek.
(1) 

İstanbul’da Bu Viyadük Nerede?

nevarki #1581250 
Soru başlıkta, viyadük aşağıda:

ibb.co

Şimdiden teşekkür ederim…

(Tik’ler hemen)
(2) 

1929 krizi

dissendium #1581249 
Merhaba. Tarihteki 1929 krizinin sebebini tam anlayamadım. Borsa çöküşü yazıyor ama nasıl Türkiye'yi etkileyecek noktaya geliyor? Olay ne tam olarak?
(1) 

İngilizce videoya anlık Türkçe altyazı

pianeta #1581248 
Udemy tarzı bir eğitim sitesinden ders videosu izliyorum ama İngilizce. Buna izlerken anlık olarak Türkçe altyazı ekleyebilecek bir uygulama vs var mıdır? Mesela Youtube'da Türkçeye Otomatik Çevir dediğimizde çat pat da olsa anlaşılır bir şekilde çeviri yapıyor. Aynı onun gibi anlık çeviri yaptırmanın bir yolu var mı?
Macbook kullanıyorum.
(2) 

iphone 15 pro çeşitli sorular

iddaaci #1581247 
Merhaba 15 pro kullanıyorum. araç kullanımı için 3 sorum var.
1- mag safe uyumlu iyi tutan bir mıknatıs tutucu var mı? (Şarj özelliği gerekmiyor)
2- araçta şarj etmek için çakmaklığa takılan adaptörlerden hangisini kullanıyorsunuz? Orijinal ürün dışı şarj sevmiyorum ama zorunlu oluyor bazen.
3- 20w orijinal adaptör kullanıyorum. Çok ısınıyor ve ısınmasını istemiyorum. 12w bir adaptör var orijinal onu kullansam olur mu? Apple sayfasında 15 pro için uyumlu göstermiyor bu adaptörü. Bir de bu adaptör usb giriş, type c çıkış veriyor. Oraya hangi dönüştürücü takılmalı sorun olmasın?

Teşekkürler

Oyunlara AI desteği ve Rise Of Nations

hsktr #1581246 
Son dönemde oyunlara AI takviyesi yapıp role-play oyunlarında her karakterle sohbet edebilmemizin yolunu açıyorlar. Harika bir gelişme ama bunu biz nasıl yapabiliriz? OpenAI API bir şekilde kullanıp amatör birinin bunu gerçekleştirmesi mümkün mü?

Ve rise of nations özelinde, custom map yaratıp kendi kendime oynadığım oyunlar çok fazla. Ama ilerleyen safhalarda artık rakiplerin söylemleri çok monotonlaşıyor. Almanya ne olursa olsun ''Your Arrogant Nation Must be Crushed before it is too late!'' diyor başka bir şey demiyor arkadaş.

Misal bir API bağlasak, bir eklenti kursak vs. de Almanya'yla şöyle bir masaya otursam desem ki, ''yahu kardeşim düşmanlar etrafını sarmış müttefiğe ihtiyacın var bu dönemde ne arrogant nation'ı? Bu nasıl bir diplomasi anlayışıdır''. Mümkün mü böyle bir şey?

Ayrıca bu konuyla alakalı fikriniz yoksa ama hala oynuyor/oynamak istiyorsanız da mutlaka yazın kapışalım. Diplomasili ama.

Teşekkürler.
(5) 

bu yelek ceketi nereden bulabilirim?

lazylibra #1581245 
merhaba. fred again'in giydiği bu çiçek desenli yelek ceketi ya da bu tarzda bir ürünü nereden bulabilirim acaba? giydiği ilgili video linkini de aşağıda paylaşıyorum.

hizliresim.com

www.youtube.com
(1) 

Covid zamani odenmeyen sigorta

lina #1581244 
Bunu talep etmenin bir suresi var mi?
Internette 5 yil ve 10 yil diye sureler okudum.
Daha once talep edenlerden/konuda bilgisi olanlardan cevap bekliyorum.
Not: haksizca odenmedi. Isveren odenek almak icin yalan beyanda bulundu ve olan bize oldu.
Ve boyle bir davayi bir kisi acarsa tum sirket otomatikman dahil mi olur?
(5) 

güney afarikadan çıkan beyaz tenli/sarışın insanlar

Unde bach canim #1581243 
bunlar oraya yerleşmiş avrupa kökenli insanlar mı?

mesela elon musk, charlize theron ya da birçok sarışın native ingilizceye sahip insanlar.
(6) 

Yeğene doğum günü hediyesi

boyalı kuş #1581242 
Yeğenim 4 yaşına giriyor.
Bu sene de çok ince altın bileklik mi alsam diyorum, abartı mı olur? Daha önceki yıllarda da takı almışlığım var.
(1) 

üst soy sorguda bir kişinin üst soyunu bulma.

gizemli dede #1581241 
şimdi dedemin 1. eşinden olan torunuyum. 2. eşinin de üst soyunu merak ediyorum. nasıl ulaşabilirim. bütün yolları nelerdir
(4) 

1 litre yemeğe ne kadar tuz atılmalı

Mehmettheslim #1581240 
Hesaplayan adamlar göreve pls. Doktor ve aşçı da olur.
(6) 

bu nasıl habercilik?

izole #1581239 
haber linki şurda: habergundem.mebmebbis.com

haber tarihine bakıyoruz 6 ocak 2024 yazıyor. bu arkadaşlar yazdıkları haberi hiç mi kontrol etmiyor. yoksa bilerek yapılan bir algı çalışması falan mı? nerden baksan tutarsızlık.

mobil görünümden çık