(6) 

Hangi rolex daha güzel?

adwokat #1581315 
Selamlar, evet yorumları alalım. Yarın size 1 tanesi hediye edilecek olsa hangisini isterdiniz?

3 seçeneğiniz var

1- submariner
2- gmt master II
3- sky-dweller
(9) 

iyi bir insan olmaktan vazgeçmek?

birnevibahar #1581314 
hayatım boyunca doğru bildiğim şekilde davranmaktan vazgeçmedim. bu davranışlarımda da hiç iyi insan olmak, iyilik yapmak amacıyla da yapmadım. sadece doğru bildiğim şey buydu. ailem için de, sokaktaki insan için de, okul/iştekiler için de.

ama iyi bir insan olmak hiç bir işe yaramamayı geçtim, ters tepiyormuş bunu anladım. bana göre normal bir davranış, tırnak içinde iyilik yaptığımda, ya da iyi davrandığımda insanların sanki kanlıymışız gibi davranmalarından, pervasızlıklarından, hadsizliklerinden çok sıkıldım. dediğim gibi davranış pattern'im bu benim, iyilik yapmak için yapmıyorum, ama bizim toplumumuzda neden eziklik olarak algılanıyor anlamıyorum. ya da neden iyiliğe, iyi olan şeye illa kötüyle kötülükle karşılık verme heveslisi bizim toplulumuz

artık eeeeh s*kerler eşiğinde olduğumu hissediyorum. ama daha önce de davranışlarımı bilinçlice kontrol etmemiştim. iyi bir insan olmaktan hangi konudan vazgeçmeye başlamalıyım,nasıl yapacağım bilmiyorum. desteğini zi rica ediyorum.
(8) 

Türkiye'de ki şu yemek olayı.

avatar is back #1581313 
yani benim mi çok gözüme batıyor bilmiyorum ama son 1-2 senede artık iyice takıntı yaptım bunu. işyerinde olsun, aile akraba efradı arasında olsun sürekli bir yemek yeme, yemek yiyelim muhabbeti var. bu oburluk falan değil de daha çok şöyle, "oo x'cim yeni işin hayırlı olsun ne zaman tatlını yiyoruz" , "abi haftaya bayram arefesi izindeyiz ama gelirsek çikolata hediye ediyorlarmış mutlaka gelelim" gibi gibi şeyler. yani bakıyorum insanların altında milyonluk araba, 3 kuruşa kredi ödeyerek ev almış hali vakti yerinde bildiğin zengin ama hala gözü "oo beleş baklava lan, oo bizi yemeğe götürdü oo" artık çok kafayı takmaya başladım. kopma noktası ise geçenlerde birisi baklava gezdirdi aramızda biz de 1-2 kişi sohbet ederken geldi keyifle yeyip teşekkür ettik, terfi alan arkadaşı tekrar tebrik ettik falan ama bazılarına sanki piyango çıkmış gibi mutluluk vuruyor, ertesi gün bile mevzusu döndü "ya ne tatlı verdi sağolsun çok iyidi" bilmem ne diyor. hadi bu bir iki kişide olsa anlarım da o kadar çok ve yaygın ki.

3-4 sene önce bir büyüğümle konuşurken konu yine böyle bişeye gelmiş "abi koskoca x kurumunda çalışan adama ne alaka şunları (gıda) göndermiş" sorusuna "yok olm ne koskocası onları en çok böyle şeyler mutlu ediyor" falan demişti.

fakirlik, yoksulluk içinde doğmuş olmak falan diye yorumluyorum bunları hep ama ben mi çok kafama taktım yoksa siz de bunu fark ettiniz mi?
(3) 

Volvo vs Audi

pilot monitoring #1581312 
Merhaba arkadaşlar,
Sizce Volvo xc40 mı, Audi Q3 mü?
Sebebiyle yazarsanız memnun olurum. Teşekkürler…
(28) 

Booking.com dan vpn kullanarak rezervasyon yapsam

halk #1581311 
Şu son milliyet farki rezilliginden sonra mağdur olur muyum?
Oteller bir daha böyle bisey yapmaya cesaret edebilirler mi?
Ya da vpn kullanarak garantili nasil rezervasyon yapabilirim?
(6) 

Erkek tipi saç dökülmesi için hangi şampuanı tavsiye edersiniz ?

HellKeePer #1581310 
1-2 yıl sonra saç ektireceğim. Bu süreçte var olan saçlarımı korumak istiyorum. Minoxil kullanıyorum. Bunun yanında şampuan olarak ne tavsiye edersiziniz? teşekkürler
(13) 

Ne versen yiyecek misafir ve itibar konusu

beyfendi #1581309 
Misafirin "yemek için zahmete girme çok, ne varsa onu yeriz" diyeni sizin gözünüzde profili küçük, genel konularda da zahmete girmeye değmez biri konumunda biri midir?

Sorudaki maksadı, aradaki samimiyetin durumu vs. gibi konuları uzun uzun yazıp daha net bir şey sorayım istedim ama gelecek cevabı manipüle etmemek adına en yalın haliyle ilk akla geldiği şekliyle soruyorum.

ek: çok samimi olmadığınız, yeni yeni tanıştığınız biri olduğunu varsayın.
(5) 

yurtdisinda turkiye hattini kullanmak

aloneinthedark #1581307 
amerikadayim

banka uygulamari, linkedin, mail dogrulama icin turkiye telefonunu kullaniyordum.
ilk geldigim iki hafta hem mesaj alabildim telefona hem de wifi arama yapabildim.

xiaomi mi note 8 pro kullaniyorum. Cift hatli. amerika hattini takinca. SMS almamaya basladim. netten neye baktiysam calsmadi. telefona format attim butun hersey gitti.

o arada wifi call ile vodafonne u arayip volte yi kapattirdim nette bunu onermislerdi. simdi wifi arama da yapamiyorum.

1. sms sorunu ya da wifi aramayi nasil dulzetebilirim.
2. banka uygulamarina nasil ulasabilirim.
3. tr de hat cikarmak icin vekalet vermistim. vodaofne ikiz kat ciakrsalar turkiyede mesaj gider mi ?

Bu sorunu nasil cozebilirim . vodafone u arayamiyorum, mobil uygulamara giremiyorum.

tesekkurler

Gözlük çeşitlerini nereden bulabilirim

somon sosu #1581306 
Ankara da güneş gözlüğü,normal gözlük modellerini uyguna bulabileceğim yerler var mı? Kızılay civarında satanlar vardır diye düşündüm ama nerede

Diş tedavi kartımda yazanları anlamadım

ilkinci #1581304 
Diş tedavisi olarak bazı dişlerime apikal lezyon, dolgu, minede görülen ilk değişiklik, implant, kaplama gibi işlemler uygulanacakmış.


Restoratif dış tedavisi bölümünde bunlardan hangileri yapılır. Haftaya randevum orası için, normal dolgu işlemleri mi yoksa kaplama gibi işlemler mi yapılacak onu anlamaya çalışıyorum.
Teşekkürler
(3) 

Alanya Kestel e gitmek için Antalya Havalimanı mantıklı mı?

Cezcez #1581303 
Gazipaşa da sefer çok az. Havalimanı Kestel arası nasıl yollar falan? Otobüs vs.
(11) 

Mersin'e taşınmak

sorucu #1581302 
İstanbul boğuyor beni. 2 ay Mersinde kaldım gâyet yaşanır geldi. Uzaktan çalıştığım için oraya taşınmayı düşünüyorum. (Tek başıma) Bu karar hakkında ne düşünüyorsunuz? Mersinde yaşamanın eksileri ve artıları nelerdir?
(3) 

Arabayla giderken tax free

aitlik eki alamayan #1581301 
Selaaam,

Hollanda’dan Türkiye’ye kara yolu ile gideceğiz. Gitmeden buradan tax free yapmak istiyoruz ama süreç biraz komplike anladığım kadarıyla; aramızda bunu deneyimleyen olduysa yol gösterebilir mi?

youtube'um bozuldu (ios)

robin crusoe #1581300 
iphone uzmanlarına soru.

birkaç gündür şöyle bir problemim var. youtube tam ekranda video izlerken sarma çubuğu ekranın en altında, home bar'la aynı hizada duruyor. haliyle tutup sarmak falan imkansız oldu. bakınız görsel 1.

birkaç gün öncesine kadar ise görsel2'deki gibiydi. yani sarma çubuğu bir parça yukarıda, "like, dislike, yorum, kaydetme" gibi ikonların üstünde kalıyordu. bu ikonlar yok oldu çubuk aşağı düştü.

görsel 1: i.ibb.co
görsel 2: i.ibb.co

hem telefondan hem uygulama içinden ne kadar ayar kurcaladıysam beceremedim. epey bi google'ladım ama ordan da bir sonuca varamadım. fikri olan varsa dinlemek isterim.

not: uygulamayı silip tekrar yüklemedim henüz çerezler uçmasın diye. en son çare onu yapacağım. onu yapmadan bir yolu var mı diye arıyorum.

4 yaş çocuk binicilik

deartheodosia #1581299 
istanbul’da tavsiye ettiğiniz bir yer var mı? ders ücretleri hakkında bilginiz var mı? tek ders/paket ders gibi?
(9) 

Yeni müdürün tavrı

boyalı kuş #1581298 
Kurumsal firma olmasına rağmen çalıştığım bölüme tepeden müdür getirdiler. Birebir toplantıda parmak sallayarak konuşmaya başladı. O parmağı indirin dememe rağmen devam etti. İk ya şikayet etmeyi düşünüyorum. Bir yandan da 2 küçük çocuğu varmış… kararsız kalıyorum. Bir yanım yanına bırakma, sineye çekme diyor. Diğer yanım çocukları var diyor.

elden ringde her türlü yardıma ihtiyacım var

pstm #1581297 
dövüş stiliniz, tuş sıralamanız nedir? sık kullanmam gereken tuşlar hangileri?
(5) 

Eski tip oyun önerisi

zen1th #1581296 
Selamlar,

Yabancı dil öğrenimine yardımcı olması için (Fransızca) eski tip (90'lar 2000'ler) bol diyaloglu adventure türünden oyun öneriniz var mı PC için?

Teşekkürler,
(1) 

akciğerdeki tümörler

monicapp #1581295 
akciğerdeki ve nefes yollarındaki tümörlere ilaçlar ya da supplementler neden nefes yoluyla verilmiyor? (örneğin astım ilacı için kullanılan cihaz) kemoterapi olsun , immunoterapi olsun her ilaç için kullanılabilir. sonuçta ciğerlere etki edecek en etkin yol nefes almak...1-2 makale gördüm, hayvanlarda da başarılı olduğunu gördüm ancak bunun insanda denendiğini görmedim.
(1) 

Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk

f02561 #1581294 
seriyle ilgili hiçbir bilgim yok hiçbir filmini izlemedim ama gidilir mi? öncekileri izlemek mi lazım illa
(2) 

Tarih sorusu

dissendium #1581293 
Merhaba. Sykes Picot Antlaşması ile İngiltere Irak'ı, Fransa Suriye'yi alıyor kabaca. İngiltere'nin hedefinin petrol olduğu belli. Cumhuriyet ilan edildikten sonra da Nasturi ve Şeyh Sait isyanlarının da etkisiyle Musul'u alıyor ve hedefine ulaşıyor.

Bu durumda Fransa Musul'da petrol olduğunu bilmiyor muydu? Neden Irak konusunda İngiltere ile anlaşmazlık yaşamadı? Sonuçta Suriye'de bir şey bulunmuyor. Fransa Suriye'den ne elde etti? Teşekkür ederim.
(5) 

Alınık Bilet Sahtekarlığı Yapılabilir mi?

Bluesque #1581292 
Ekşi'den bir konser için bilet bulduk. Ancak QR kodun orijinal olmaması ya da bizden önce kullanılması gibi olasılıklar akla geliyor. Böyle şeyler mümkün mü? Ne yapılabilir?

Teşekkürler
(3) 

Eve yeni kedi gelmesi

Lusid* #1581290 
6 yaşında british kedim var, 1.5 yasinda cinsinden tam olarak emin olmadığım (british kirmasi gibi) bir kedi sahiplendim ilk birkaç gün kendi kedim ona tıslıyordu, alakasız yerlerde oturuyordu, yanımıza gelmiyordu, mamasını da az yemişti. Bugün 5.gün ikisi de aynı odada oturuyor, bazen uyuyorlar, tıslamaları bıraktılar ve bize de kendilerini sevdiriyorlar. Ancak sorun şu kedim nereye giderse yeni gelen onu takip ediyor ve gövdesine yanaşıyor (kokluyor mu napıyor anlamadım) benimki de itiyor vs. Bir de biz yokken bir odaya girip kavga ediyorlar (oyun mu emin değilim çünkü ağızlarında birbirlerinin tüyleri oluyor) ve kavga sesi çıkarıyorlar sokak kedileri gibi. Neden kavge ediyorlar? Bu durum zamanla düzelir mi? Ayırıyoruz ancak 5dk sonra yine o odaya girip kavga ediyorlar ya da yapılabilecek bir şeyler var mıdır?
(1) 

Kedi diş eti şişliği

agreas #1581289 
Aranızda umarım bunu okuyan bir veteriner çıkar, kedimin ön üst uzun dişi sürekli uzadığı ve sallandığı için çekildi. Diş etinin içi boşluk kaldı. Kapanması biraz sürermiş ama kapanmadı henüz. 1 hafta oldu. Şimdi diş etinin içinde iltihap yok, diş eti normal pembe renkte ama sertleşmiş. Mama yiyor, su içiyor, kakası normal, ateşi yok, enerjisi yerinde. Küçük bir ilçede yaşıyorum başka veteriner de yok. Süreç normal mi yardımcı olur musunuz?
(9) 

Maaş hariç ek geliriniz var mı?

ighe #1581288 
Özellikle internet üzerinden yaptığınız bir şey varsa öğrenmek isterim

Haftasonlarını ve haftaiçi 5ten sonralarına fikir alarak bunun için değerlendirmek istiyorum
(3) 

Fethiye’de otel tavsiyesi

hede hodo #1581287 
4-9 Mayıs arasında orada olacağız. Hangi otelde kalalım?
Buna ilaveten şurada yemek ye, şu organizasyona mutlaka katıl gibi önerilerinize de açığım.
(4) 

Pasaport yenilemek ne kadar sürüyor?

michael_knight #1581286 
Pasaportumu yenilemem gerekiyor. Ama bir yandan da pasaportla yapmam gereken işlemler var yakın zamanda o yüzden ne kadar süreceğini merak ediyorum.

- İstanbul'da son zamanlarda pasaport yenileyen oldu mu, kaç gün sürdü?
- Yeni doğan oğluma 15-20 gün önce ilk pasaportunu çıkarttırmıştım ve 5-6 gün sürmüştü, benim pasaportumun yenilenmesi de aynı süre midir?
(5) 

Sivrisineklere kesin çözüm

etna #1581283 
Önerileriniz var mı? Doğal kokulu şeyler filan işe yaramadı. Evde bebek var, kesin çözüm yok mu?
Bu mavi ışıklı aletlerin en iyisi hangisi?
(4) 

Kaza değer kaybı

Topalordek #1581282 
Selamlar, park hâlindeki aracıma geri geri gelen bir kamyonet çarptı. Kaput değişecek tampon boya olacak panjur değişecek. Motor şasi kısmında bir zarar yok. Moralim çok bozuk. Araç Passat 2020 model. Buna değer kaybı ne çıkar. Satarken başıma bela olur da çok uğraştırır mı? Kurumsal firmalara satsam alırlar mı? Tramer ne çıkacak o da belli değil. Sadece parça siparişleri verildi. Herkese teşekkürler. Aracımda önceden boya ve tramer yok.
(7) 

Is mulakatlarinda "onceki isinizden neden ayrildiniz ?" sorusuna cevap

funl #1581280 
Ben 8 aydir aktif is ariyorum ve hala bulamadim. Bu soruya "sektorun stabil olmamasi ve sık menajer degisikligine bagli planlarin tekrar duzenlenmesi" hakkinda konusuyorum. Ama bu cevap karsi tarafi tatmin ediyor gibi gozukse de artik verdigim cevaplari degistirme karari aldim. Internette arastirdim ama hala icime sinen bi cevap bulamadim. Siz nasil cevap veriyorsunuz ?

Sektor: Yazılım
(1) 

Burada meme paylaşıyoruz

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1581279 
En sevdiğiniz laf sokma içeren meme'leri yollayın gelsin. meme'den kasıt: tr.wikipedia.org
(4) 

Araba Garantisi Bozulur Mu?

depresif çocuk #1581278 
Hafif bir çizik ve göçük için servise gittim ancak bu tarz onarımları yapamadıklarını söyleyip yan sanayiye yönlendirdiler. Tabi bunu ispatlayan bir yazı vs. yok elimde.

Ben de bu çizik ve göçüğü sanayide düzelttirdim.
Sonradan aklıma takıldı, aracımın garantisi bozulmuş mudur?
(2) 

İngilizce altyazı dosyasını Türkçe'ye çevirme

shadra #1581276 
İngilizce olarak hazırlanmış altyazı dosyasını Türkçe'ye kayıpsız ve zahmetsiz çevirmek istiyorum. Var mı yardımcı olabilecek?

kiralık ev oda vs.

pakoletti #1581275 
merhaba duyuru ahalisi. mayıs başı gibi bir yerlere kaçıp kafa dinlemek istiyorum. balıkesir, muğla. çanakkale ilçeleri ve sahile yakın beldeleri, yerleri tercihim olacak. amacım sabah erken kalkıp yürüyüşümü yapayım, deniz kıyısında kafamı dinleyeyim gezip yorulup akşam evde uyuyayım. bana önereceğiniz sessiz sakin, mümkünse müstakil, bahçeli kalacak yer var mı? buradan bu işlerle ilgilenen yazar ve duyuru müdavimleri yardımcı olursa çok memnun olurum. bir de fiyatlar nedir az çok fikir belirtirseniz sevinirim.
(11) 

Altı gün çalışmak

noxie #1581274 
selam duyurucular, altı gün çalışıyorum ve artık dayanamıyorum. istifa etmemeye çalışıyorum.

iki yıldır bu işteyim. baştan beri altı gün olduğu belliydi. sonra bir hafta beş gün, bir hafta altı güne dönüldü. yılbaşından beri tekrar altı gün.

bilmiyorum, dayanamıyorum artık. tamamen evden çalışıyorum. sabah-akşam trafikle uğraşmadan çalışma lüksü var. ama ne yazık ki çok yoğun hep. bilgisayarla bütünleşmiş gibiyim. mental anlamda çok yorgunum, bir gün yetmiyor pek bir şeye. dinleneyim mi eğleneyim mi işlerimi mi halledeyim... uzaktan çalıştığım iş arkadaşlarım da böyleler. mesai saatlerim net, 9-6. iş dışında kimse bir şey yazmaz, istemez. maaşım (çok değil ama yaşamaya pek vaktim kalmadığı için yetiyor), sigortam düzenli. bunlar artı kısımlar.

ama işte altı gün. toplamda 8 yıldır çalışıyorum, hep 5 gündü. ama özel sektör malum, başka işlerde de bir sürü sıkıntılar yaşadım. burası yine dramanın pek olmadığı bir yer. herkes işini yapıp dağılıyor genelde.

hah bir de en kötü şeylerden biri şu. her gün bir iş günü. mesela bayramda 9 gün tatil olmuyor hiç. iki gruba bölünüyoruz. ben son büyük tatilde 3 gün tatil yaptım mesela. yılbaşı, bayramlar hep böyle...

işsiz kalsam, o da 1 ay dinlendikten sonra böyle boğucu olacak biliyorum. freelance işlerle de asla geçinemem. asgari ücrete bile ulaşmaz.

ara ara iş bakıyorum ama benim sektörümden yok. ya tamamen sektör değiştiricem (bu mesleği elde etmek için çok uğraştım), ya dişimi sıkmaya devam edicem ya da bir süre boşta gezicem.

napsam netsem kafam çok karışık...
(2) 

şu tarz bir websitesi-uygulama vs nasıl yapabilirim?

avatar is back #1581273 
yayınlamayacağım, html bile olur, bir uygulama üzerinde de olur hiç fark etmez.

türkiye haritası olacak, haritada 81 ile ait veriler olacak, tıklandığında bir bilgi kartı ekrana gelecek ve kartta ıvır zıvır bazı görselli yazılar yer alacak.

bunu en pratik nasıl yapabilirim? 81 ile ait geojson hazır, içine atayacağım bilgiler hazır. sadece eşleştirmek ve modern güzel bir ui hazırlamak istiyorum. teşekkürler
(4) 

En avantajlı ve kullanması kolay kredi kartı hangisi?

mikahakkinen #1581272 
Garanti bonusla Akbank axess arasında kaldım
(2) 

USB görmeyen vmware

tururo #1581271 
Sevgili duyuru ahalisi,
elimizde bir w7 kurulu bir vmware var, bir de bu w7de çalışacak dosyaların olduğu usb 3.0 harici hdd. vmware bu hdd yi görmüyor. daha doğrusu hiç bir usb yi görmüyor. network bağlantıısı da olmadığı için dosyaları dropbox v.b. yöntemlerle göndermekte mümkün değil. usb yi bu vmware nasıl tanıtırım biri bunu ilkokul 1 seviyesinde anlatırsa çok memnun olurum.

Erlende Oye & La Comitiva Zorlu Konser Satılık Bilet

waztp #1581270 
8 Mayıs 21:30 konserine 2 tane biletim var, gidemeyeceğim. Aldığım fiyatın altına satıyorum. İlgilenen msj atabilir
(1) 

Kedi tuvaleti

Godless #1581269 
İyi pazarlar arkadaşlar.
Yıkanabilir kedi tuvaleti aldım benim çocuklara. Kullanan birileri varsa tecrübelerini dinlemek isterim. Tuvaleti kurdum, eski kumu kaldırdım. İlk gün kaka yapmamakta direndiler. Sonra birisi yapmış sevindim. Kakayı almadım içinden ki oraya yapacaklarını anlasınlar. Neyse bu sabah kalktım ki ikisi de dışarı yapmış. Tuvaletin içinde kaka olmasına rağmen. Benimkiler öyle çok titiz değildir. Kuma yaptıkları zamanlarda da kaka varsa içinde yapmayız demezler yani. Satıcı kılavuz koymuş. Alışma evresinde temizlemeyin bir süre demiş. Eğer alışmazlarsa kumu geri koyun ikisini birden bir süre kullanın demiş ama kum varsa kuma yaparlar diye düşünüyorum. Bu tuvaletten kullanan var mı? Geçiş sürecini nasıl yaptınız?
(11) 

Ekşi duyuru hakkında

Mirket #1581266 
Sorulan sorulara bazan çok güzel cevaplar veriliyor.

Soruyu soran cevapları thickliyor, bu kısmı tamam ama verilen cevaplardan bazıları gerçekten çok doyurucu oluyor. Bu tip cevapları diğer üyeler de beğenebiliyor olsalar ve beğeni sayısı da cevabın yanında görünüyor olsa çok güzel olmaz mı?

Mesela dün sorulan 1929 kriziyle ilgili soruya @nundu'nun verdiği cevap çok güzeldi ve ben bu cevabı oylamak isterdim.
(1) 

istanbul'da guitar hero oynamalık yer

olsa da yesek #1581265 
var mı, kaldı mı? beşiktaş civarlarında bildiğiniz varsa çok güzel olur ama farklı ilçelere de gayet açığım.
(9) 

Kurnaz Dayı

old possum #1581264 
Klasik kızkardeşin hakkını yiyen dayı sorunu.

Şimdi efendim benim annem ve dayım iki kardeş bunlara annelerinden kalan arsanın tam ortasına dayım yayilip ev inşaatına başladı. Sadece kendi hakkı olarak görüyor bence , anneme hiç sormadı bile ama ben konustum dedim ki "dayı sen evini yap ama yola gidecek kısımları hesap et imar durumuna bakıp ona göre net kalan metrekarenin yarısını al onun içine yap inşaatını. Ama bu brüt alanı hesaplayıp ikiye bölüp yayılmış. E bu durumda ileride annem ev yapmak isterse bize düdük kadar bir alan kalacak çünkü yola gidecek kısmı bize ayırmış.

Bu durumda ne yapalım bir avukatla hareket edeceğiz sanırım ama öyle çok değerli bir yer de değil köyde imarlı bir arsa. Satmak da istemiyor annem, annesinden yadigar çünkü. İlk etapta ne yapabiliriz belediyeden ya da tapudan bir şey yapılabilir mi yoksa dava mi açacağız? Off bu ülkede hak hukuk aramak neden bu kadar uzun sürüyor. Zaten 5 yıldır süren bir davam var haklı olduğum halde bir arpa boyu yol alamadım. :(

Bence dayım annem ve ben kadın olduğumuz için kendi dünyasında bizi hor görüyor bizim hakkımız olmadığını düşünüyor çok da yansıtıyor bunu bize. Off
(2) 

Kuru hava için saç nemlendirme

orangesandsea #1581263 
Kuru havası olan bir yerde yaşıyorum, saçlarım çatır çatır kırılmaya başladı hiçbir işlem görmemesine rağmen:/ Siz saçlarınızın nemini koruması için ne yapıyorsunuz, ne kullanıyorsunuz?
(2) 

boşanma sonrası pasaport

deartheodosia #1581262 
benim devam eden davam var ve ne zaman sonuçlanacağı belli değil. 1 yıl da olabilir, birkaç yıl da. eski 10 yıllık pasaportumun süresi doluyor ve yeni pasaport alacağım (10 yıllık). genelde hep evlilik sonrası yenileme için sorulur (ki bir sorun olmuyor, yenileme gerekmeden kullanılabiliyor); boşanma sonrası da bu alacağım pasaportu kullanabilir miyim eski olacak soyisimle yoksa yenilemem gerekecek mi? 10 yıllık yerine daha kısa süreli bir pasaport almak da istemiyorum açıkçası. ayrıca eski pasaportta kalacak geçerli vizelerim de zaten yine şu anki evlilik soyismimle.

bilenler varsa çok yardımcı olmuş olurlar ya, çevremde ne boşanan biri var ne de internette araştırma ile yanıt bulabildim.
(10) 

yaşlıları nasıl teselli edeceğiz veya siz yaşlanınca bunu nasıl yaparsınız?

geveze yazar #1581261 
Annem 90 yaşında günlük işlerini yaparken çok zorlanıyor. Hani ağır grip olursun da elini kaldırasın gelmez ya. Bu da geçecek annecim diyorum. Bunun geçmesi ahiret diyor. Ama derken gözünün içinde hüzün var. Orda sana gençliğini geri vereceklermiş anne Allah öyle söz verdi diyorum ama sanki havada kalıyor dediklerim. Yine de bi teselli olmalı.

Pickguard yaptırmak

arcturus #1581260 
Merhaba arkadaşlar.

8 telli gitarım için pickguard yaptırmak istiyorum.

Güvendiğiniz, bildiğiniz bir yer varsa yapabilecek veya aranızda yapan varsa,
bilgi verirse çok sevinirim.
(9) 

Bugün Neler Yapacaksınız?

rock n roll #1581259 
Planlarınız nedir?

Samsung Galaxy A71 128 GB Siyah Hiç açılmamış 18K TL

twelfth #1581258 
Şirketten verdiler
Hiç açmadım
iPhone kullanıcısyım
IMEI kaydı var
Kulaklık, şarj aleti, kılıf var
İstanbul içi Ataşehir İçerenköy'de elden teslim ederim.
Hepsiburada'da fiyatı 36 bin TL

www.letgo.com
(5) 

İtalya-Roma'ya giden gezi rotasına bakabilir mi?

dedeminhirkasi #1581257 
Roma'da 3 gün için aşağıdaki gibi bir rota hazırladım. Aslında 3 gün de değil 2.5 gün demek daha doğru. Bu rotayı haritada yer aldığı gibi sayı sıralamasına göre takip edeceğim.
Kafama takılan 2. ve 3. günler haricinde ilk roma'ya geldiğimiz 1. gün. Uçak 13:45'de iniş yapacak. Benim otele varmam her şey yolunda giderse öğlen 15.00 gibi olur. Hadi buna akşam 16.00 diyelim.
1. Gün için fotoğrafta gördüğünüz güzergah uygun mu? Mesela o rotanın gezilip görülmesi ortalama ne kadar sürmektedir.
Yoksa ilk gün için tavsiyeniz veya diğer günleri de baz alarak şu rotayı şuna kaydır da diyebilirsiniz belki...
4. Gün ise floransa ya geçeceğim 2 günlüğüne sabah trenle gitmeyi düşünüyorum fakat roma da fakit geçirip akşama da varabilirim oraya önerilere açığım
Teşekkürler.

hizliresim.com

mobil görünümden çık